Kerho haki pisteet Nordikselta – Jesse Saarinen 1+3

HIFK – HPK 4-5 (2-2,1-2,1-1)

HPK aloitti uuden peliviikon Helsingistä, jossa vastaan asettui HIFK. Ottelusta muodostui todella jännittävä ja runsasmaalinen kamppailu, jonka ratkaisi Kerholle Marek Viedensky. Jesse Saarinen nakutti tehot 1+3.

1. erä alkoi vauhdikkaasti ja HPK tuli todella valmiina ottelun alkuun. Vauhdikkaan avauserän ensimmäinen maali syntyi ajassa 07:33, kun Joonas Vihko täräytti reboundista lukemiksi 0-1. Kiekko pelattiin keskialueelta Jesse Saarisen kautta hienosti hyökkäystä tukemaan nousseelle Juuso Vainiolle, jonka laukauksen irtokiekon kapteeni Vihko sai laittaa tyhjään rysään.

Kerho jatkoi peliä hyvällä jalalla ja sai vyörytettyä painetta jatkuvasti Ville Husson maalille. Muutama minuutti johtomaalista ja  jälleen soi Husson selän takana. Lähes ensimmäisen maalin kanssa identtisen 0-2 osuman viimeisteli kuuden pelin pisteputkessa viilettävä Saarinen. Tällä kertaa maaliin johtaneen laukauksen sivalsi Eero Somervuori.

Erän jälkimmäisen kymmenen minuutin jäähyt koituivat Kerholle todella kohtalokkaaksi, sillä HIFK täräytti kahdesta ylivoimastaan kaksi maalia. Ensin Ville Järveläinen sai 2 minuutin jäähyn korkeasta mailasta, jonka aikana Arttu Luttinen toi kotijoukkueen maalin päähän. Seuraavasta hyökkäyksestä Juhani Jasu otti hieman typerän hyökkäyspään jäähyn ja tällä kertaa ensimmäisen maalin syöttänyt Teemu Ramstedt tasoitti ottelun tilanteeksi 2-2. Näissä lukemissa siirryttiin myös ottelun ensimmäiselle erätauolle.

Kerho jälleen johtoon

Toinen erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen erä. Kerho oli jälleen todella hereillä ja HIFK pyöri lähinnä jaloissa. Erän alku oli myös kiimaisen tehokas, sillä ajassa 22:17 tulostaululla seisoi jo numerot 2-4. Ensiksi ihmiskuula Ossi-Petteri Grönholm viimeisteli jälleen irtokiekosta 2-3, ja seuraavassa vaihdossa Liigan tällä hetkellä kuumin pelaaja Saarinen löysi hienosti HIFKIN puolustusviisikon taakse hiipineen Joni Tuulolan.

Hieman ennen erän puoliväliä nähtiin taas kauhun hetkiä hämeenlinnalaisittain, kun Zach Hamill huitoi itsensä jäähylle. HIFK ei kuitenkaan jatkanut hurjaa ylivoimatehokkuuttaan ja peli pysyi 2-4 tilanteessa. HIFKin ylivoiman lopussa kotijoukkueen avausmaalin luutinut Luttinen kiinnipiti itsensä jäähyboksiin ja Kerho pääsi ensimmäistä kertaa yrittämään ylivoimapeliä. Illan ensimmäinen ylivoima oli kuitenkin vaisu, eikä pakkopeliä saatu kunnolla käyntiin missään vaiheessa.

Kuten ensimmäisessäkin erässä, ote siirtyi vikalla kympillä kotijoukkueelle ja vaarallisia tilanteita vyöryi kohti Myllykosken vartioimaa maalia. HIFK sai painostuksen seurauksena myös aikaan kavennusmaalin, kun ajassa 32:05 Matti Lamberg viimeisteli maalin edestä hässäkän päätteeksi kotijoukkueen kolmannen börsän. Enempää ei kuitenkaan erässä maaleja nähty, joten erätauolle pamautettiin numeroissa 3-4.

HIFK tulee tasoihin, Viedensky näyttää närhen munat

HPK lähti kolmanteen erään yhden maalin johtoasemassa. HIFK haki erän alusta alkaen kiivaasti kavennusmaalia ja Kerholle siunaantui tämän johdosta myös vaarallisia vastahyökkäyksiä. Tasatahdissa edettiin noin 12 minuuttia, kunnes paukahti Myllykosken selän takana neljännen kerran. Loistavan ottelun pelannu Lamberg nousi väkevästi maalille ja väänsi ottelun tasoihin.

Hieman tasoitusmaalin jälkeen Kerho pääsi yrittämään ottelun toista ylivoimaansa. Tällä kertaa ylivoimakuvio saatiin kuntoon välittömästi ja pitkän pyörityksen jälkeen tärähti, kun Marek Viedenskyn näppärä rannari painui Husson vartioiman maalin ylämummeliin. Syöttöpisteen johtomaaliin kirjautti jälleen Rinkelinmäen Paavi, Saarinen.

HIFK haki vimmatusti tasoitusta ottelun loppuun saakka ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa Nordis oli appelsiinin oranssi ja Kerho kuittasi upeasti 3 pistettä. Samalla voitto oli HPK:lle jo kolmas peräkkäinen. Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että Turengissa voidaan aloittaa mestaruussaunan puutalkoot.