Keränen tykitti jatkoajalla – työvoitto Mikkelistä!

Jukurit-HPK 3-4 ja. (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)

HPK nousi varsinaisen peliajan lopussa tasoihin Janne Lahden osumalla ja lopullinen ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun Juho Keränen (2+1) laukoi verkot tötterölle. Kyseessä oli todellinen työvoitto, sillä Kerho vei laukaukset jälleen kerran selvästi.

Ottelun kulku

Kerho siirtyi johtoon avauserän puolivälissä. Jukuri-vahti Sami Rajaniemi torjui Joni Tuulolan tulisen laukauksen, mutta Juho Keränen oli kärppänä paikalla. Irtokiekko varmasti reppuun ja kädet ilmaan! Osuma oli Keräselle kauden neljäs.

Jukurit tasoitti ajassa 17.23. Zach Budishin näyttävä rystysyöttö tavoitti maalille ajaneen Teemu Tallbergin, jonka suora sivallus livahti Emil Larmin kainalosta sisään.

HPK aloitti toisen erän vahvasti, mutta joukkuerangaistus (väärä vaihto) päätti hyvän jakson. Kerhon valmennusjohto protestoi voimakkaasti tuomiota vastaan. Se ei auttanut, ja kaiken lisäksi Jukurit siirtyi ylivoimalla 2-1-johtoon. Edellisen maalin syöttänyt Budish laukoi tarkasti takayläkulmaan.

Ansaittu tasoitus syntyi ajassa 29.12. Oskari Manninen ampui siniviivalta ja kiekko putosi Rajaniemeltä maaliviivalle. Niko Kapanen syöksyi tuulispäänä paikalle ja laittoi kiekon häkkiin hyppynsä päätteeksi. Esimerkillistä toimintaa kapteenilta! Syöttöpiste Oskari Mannisen lisäksi Sakari Manniselle (Jatkis-lukijat huom.).

Jukurit kuittasi vain minuuttia myöhemmin. Puolustaja Marko Kauppinen unohtui täysin Kerho-viisikolta ja konkari pääsi vapaasti harhauttelemaan näyttävän osuman.

Kerhon kiri ei meinannut millään lähteä kolmannessa erässä käyntiin, mutta lopulta työnteko tuotti tulosta ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Sakari Manninen syötti upeasti pelaajien läpi Janne Lahdelle, joka naulasi kiekon reppuun. Aikaa jäi pelikelloon vain minuutti ja yhdeksän sekuntia.

Makea ratkaisu

Jukuri-pelaaja kaatoi Emil Larmin jatkoajalla ja tuomari nosti kätensä siirretyn rangaistuksen merkiksi. Kerho pysyi kiekossa ja sai paineen aikaan kotijoukkueen päätyyn. Mathias Porseland syötti Juho Keräselle ja illan sankari tykitti sielunsa kyllyydeestä verkot tötterölle! Näin todella tärkeät kaksi pistettä lähti mukaan Hämeenlinnaan.

Debyytti

Kerhon riveissä nähtiin ensimmäistä kertaa 17-vuotias huippulupaus Kristian Vesalainen. Frölundasta lainasopimuksella saapunut laitahyökkääjä pelasi ykkösketjussa Oula Palven ja Eero Somervuoren rinnalla. Vesalainen oli lähellä onnistua ylivoimalla toisessa erässä, mutta Sami Rajaniemi veti pidemmän korren.

Ottelun tilastot & maalikooste

Seuraava ottelu

Lauantai-iltana kukaan ei jää kylmäksi, kun Rinkelinmäelle saapuu “stadin kingit” eli HIFK. Muista ostaa lippusi ajoissa!

#illallahallille

HPK:n otteluraportit tälläkin kaudella tarjoaa:

Pallomeri.net – urheiuviihdettä joka päivä!

16.11.2016 21:23

Jaa artikkeli: