Kelpo ottelulla kaksi pistettä

HPK-TPS (0-0,2-1,0-1,1-0) 3-2 JA

Kolmen pisteen voitto HPK:lle oli lauantaina enemmän kuin lähellä. Jatkoajalla ratkaisumaalin iski Mathias Porseland ja kaksikin pistettä maistui.

Ottelun alku oli HPK:lta heikko. TPS pystyi luomaan muutaman vaarallisen maalintekopaikan ja etenkin ulkomaalaiskaksikko Birner-Plihal on alati vaarallinen.

Myös HPK alkoi ensimmäisen erän puolivälin jälkeen päästä hommaan mukaan ja maalipaikkojakin alkoi syntyä. Teemu Rautiainen pääsi nokikkain TPS-vahti Schwartzin kanssa, Arsi Piispanen ujutti itsensä taitavasti maalipaikkaan ja myös muun muassa Kolehmainen-Leavitt akseli pääsi yrittämään huippupaikoista, kuitenkin tuloksetta.

Tasainen erä Kerholle

Toisen erän alkuminuuteilla TPS sortuu kahteen miltei perättäiseen rangaistukseen. HPK:n kahden miehen ylivoimamylly tuotti tulosta ja koko illan yritteliäästi pelannut Marko Luomala nosti Jukka Laamasen laukoman reboundin sisään.  Toisen syötön maaliin sai Mathias Porseland.

Hetki 1-0 –maalista TPS pääsi ylivoimalle kyseenalaisesti. Kari Sihvonen taklasi kovaa, mutta täysin puhtaasti TPS-pakki Markus Palmrothia, jonka seurauksena Sihvoselle tuomittiin jäähy ryntäyksestä. Ylivoimalla TPS tuli tasoihin Ville Vahalahden maalilla. Michal Birner ja Marko Anttila tekivät maaliin hienon esityön.

Lisää on luvassa ajassa 33.19. Sekavan puolustusalueen tilanteen jälkeen HPK pääsi 2vs1-hyökkäykseen rännikiekon turvin. Janne Laakkonen polki karkuun ja millintarkka lättysyöttö tavoitti Tuukka Pulliaisen maalin edestä. Pulliainen ohjasi kiekon yhdellä kosketuksella maaliin ja nosti kädet kattoon.

Ratkaisu vasta jatkoajalla

Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä enemmän HPK hallitsi peliä. Kolmas erä voidaan laskea jo täysin Kerhon eräksi, kaikilla muilla mittareilla, paitsi maaleissa.

HPK:n karmean hyökkäyssinisen kiekonmenetyksen johdosta TPS pääsi vastahyökkäykseen ja Tuomas Suomisen syötöstä Tomas Plihal nosti kiekon takakulmalta kattoon ohi hyvin torjuneen Mika Järvisen.

2-2-tilanne kesti varsinaisen peliajan loppuun asti huolimatta HPK:n lukuisista maalipaikoista ja edessä oli jatkoaika.  Jatkoaika ehti vanhentua vain reilut puolitoista minuuttia, kun ratkaisu saatiin aikaiseksi.

Mathias Porselandin rannelaukaus upposi maaliin TPS-vahti Schwartzin jalkojen välistä. Teemu Rautiainen meni ennakkoluulottomasti taklauksen alle ja sai pelattua kiekon Mathias Porselandille viivaan. Toisen syötön täysosumaan sai Arsi Piispanen.

Harri Rindellillä oli sanansa sanottavana.
– Kiihkeä peli ja TPS oli erittäin hyvä tänään. Munattiin itse 2-1 johtoasema törkeällä kiekonmenetyksellä.  Saatiin tehdä todella kova päivätyö voiton eteen.

TPS-valmentaja Pekka Virta murehti pelaajaosastonsa vajausta.
– Vauhtia oli kuin Monzassa, siitä kiitos joukkueelle. Kun katsoo meidän rosteria, niin siellä oli tänään pelaajia, jotka pelaavat ensimmäisiä liigaotteluitaan. Kaverit olivat viime kaudella vielä B-junioreita ja tietysti jossain vaiheessa olisi hyvä päästä samalle jäälle harjoittelemaan näitä asioita. Ainahan sitä toivoo, että kaikki menisi kuin Strömsössä.

Ensi viikolla HPK saa vastaansa pääkaupunkiseudun laumat, kuin ensin keskiviikkona HPK kohtaa Helsingissä HIFK:n ja perjantaina Rinkelinmäellä vastassa on Jokerit.