Kausi pakettiin Turussa

TPS-HPK 5-2 (2-0, 2-0, 1-2)

HPK:n kausi 2014-2015 päättyi tappioon. TPS otti ohjat heti alusta alkaen ja ratkaisi pelin jo toisen erän alussa. Kerhon maaleista vastasivat Otto Paajanen ja Joonas Vihko.

HPK:n maalilla debytoi TPS:sta kesken kauden siirtynyt Kristian Järvinen. Kerhon kenttäpelaajat jättivät Järvisen valitettavan yksin. TPS siirtyi johtoon heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Ville-Vesa Vainiola pääsi laukomaan täysin vapaasti lähietäisyydeltä. Mikko Rantanen alusti maalin taidokkaalla syötöllään.

Kerhon löysäily jatkui ja kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus ajassa 6.59. Järvinen onnistui kuitenkin pysäyttämään Ilkka Pikkaraisen ujutuksen.

TPS siirtyi 2-0-johtoon, kun erää avauserää oli jäljellä kaksi minuuttia. Otto Karvinen sai ohjattua siniviivalaukauksen, eikä Järviselle jäänyt mahdollisuuksia.

Lopussa kaunisteltiin

HPK joutui aloittamaan toisen erän kahden miehen alivoimalla, kun Eero Somervuorelle ja Heikki Liedekselle tuomittiin peräkkäiset kaksiminuuttiset. TPS käytti tilaisuuden hyväkseen ja Mikko Rantanen ohjasi kotijoukkueen 3-0-johtoon.

Lopullinen ratkaisu nähtiin niin ikään kahden miehen ylivoimalla ajassa 25.42. Tällä kertaa jäähyllä istuivat Santeri Saari ja Tuomas Vänttinen. Osuman laukoi Petteri Nummelin. Puolustaja Jakub Nakladal keräsi syöttöpisteet neljään ensimmäiseen turkulaisosumaan.

Mikko Rantanen teki illan toisensa kolmannen erän alussa ja siirsi TPS:n 5-0-johtoon.

HPK:n avausmaali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 42.57. Heikki Liedes sekä Juuso Vainio toimivat syöttäjinä ja Otto Paajanen pääsi nostamaan lähietäisyydeltä kiekon ohi Teemu Lassilan. Maali oli Paajaselle kauden viides.

Joonas Vihko ampui päätöslukemat 5-2 ajassa 51.35. Maali nosti “Jonen” kauden maalimäärän kahteentoista. Kerhon kauden viimeisen maalin syötti Saku Salminen.

HPK sijoittui runkosarjassa sijalle 11. ja oli näin ensimmäinen joukkue, joka ei selviytynyt playoffeihin. Eroa Ilvekseen jäi lopulta kymmenen pistettä.