Kausi pakettiin kovalla tunteella

HPK – Sport 2-4 (1-0, 1-3, 0-1)

HPK:n kauden päättävään kotiotteluun saatiin vieraita Vaasasta, kun pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Sport saapui kylään. Ottelun merkityksettömyys ei otteissa juurikaan näkynyt ja myös runsaslukuinen hämeenlinnalaisyleisö pani parastaan. Kerhon kiitettävästä väännöstä huolimatta kauttansa jatkava Sport oli lopulta vahvempi lukemin 2-4.

20160310, HÄMEENLINNA, HPK vs. SPORT, HPK:N OTTO PAAJANEN (7) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Isännillä väkevä alku

Ensimmäinen erä oli vauhdikas alusta alkaen ja päästä päähän painettiin hyvällä sykkeellä. Ensimmäinen tuhannen taalan paikka osui vieraiden Joel Kivirannalle, jolle tarjoutui oivallinen maalipaikka sektorista, mutta veto viuhui ohi maalin.

Ajassa 8.30 vierailijat pääsivät ylivoimalle, kun Jere Myllyniemelle vihellettiin helponoloisesti kampitusjäähy. Kerhon alivoima pelasi kuitenkin vakuuttavasti, eikä vaasalaisille auennut minkäänlaisia maalipaikkoja.

Maalihanat saatiin auki ajassa 11.09, kun Kerhon Santeri Vuoti haastoi hyvällä jalalla Sport-puolustajan ja pyräytti kiekon pienestä kulmasta ohi hölmistyneen Timo Niemen. Syöttöpisteet osumaan merkkauttivat Eetu Tuulola ja Matias Haaranen.

20160310, HÄMEENLINNA, HPK vs. SPORT, HPK:N SANTERI VUOTI (28)TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Kerhon hienoisesta hallinnasta huolimatta lisäosumia ei ensimmäisessä erässä nähty, vaan kauden toiseksi viimeiselle erätauolle siirryttiin isäntien 1-0 johdossa. Myös torjuntojen osalta erä oli tasainen, kun Myllyniemi merkkautti neljä koppia Niemen napatessa viisi.

Toisessa erässä kolisee

Toiseen erään Sport lisäsi painetta kattilaan ja kävi päälle kuin yleinen syyttäjä. Ajassa 22.18 Sport iskikin ottelun tasoihin, kun kiekko löysi tiensä maaliedushässäkästä verkon perukoille. Maalin siipaisi Tomi Körkkö.

Sportin ajokoiramainen paine jatkui tasoituksen jälkeenkin, eikä aikaakaan kun vierasjoukkue siirtyi johtoon. Pelivälineen hetkeksi hukannut HPK-puolustus seurasi äimän käkenä kun Sportin Teemu Tallberg pelasi kiekon Oskari Manniselle, joka tinttasi jämäkällä ranteella vaasalaiset johtoon.

Osumasta ehti kulua vain 21 sekuntia, kun vieraat lisäsivät johtooan. Mikko Pukkan siniviivasta lähettämä tulinen lämäri ponnahti Myllyniemen räpylästä ilmojen teille ja lopulta lipsahti maaliviivan yli. Mukana torjuntatöissä oli mys Matias Haaranen, mutta Haarasenkaaan hanskakäsi ei riittänyt pelastamaan Pallokerhoa takaiskulta.

Kerho pääsi välittömästi maalin jälkeen hakemaan kavennusta miesylivoimalla, kun Ari Gröndahl kaatoi vauhdilla ohitseen menneen Julius Valtosen siniviivan päällä jäähyn arvoisesti. Viime aikoina hyvällä prosentilla onnistunut HPK-ylivoima ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut maalinteossa.

Kerhon jatkaessa kiivasta takaa-ajoaan, passitettiin seuraavaksi Sport-pakki Esa Lehikoinen jäähyboksiin miehien murjottua Otto Paajasta poikittaisella mailalla. Toistamiseen näyttävästi pyörinyt ylivoima onnistuikin kaventamaan ottelun todellisella high-light-osumalla. Ylivoiman kapellimestarina toiminut Matias Haaranen levitti pelin b-pisteen kaarelle Severi Sillanpäälle, joka jatkoi yhdellä kosketuksella poikkikentän Joni Tuulolalle, jolla oli helppo työ lakaista kiekko tyhjään maaliin.

Sportin jatkoi jäähypenkin kuluttamista viisi minuuttia myöhemmin, kun Erik Riska sai hyökkäyspäässä estämisjäähyn. Kerhon ylivoima pyöri jälleen näyttävästi lähes koko kahden minuutin ajan, mutta tasoitusosuma jäi vielä odottamaan itseään.

Vauhdikkaan erän jälkeen kauden viimeiselle hotsille lähdettiin vieraiden 2-3 johdossa.

Kolmas erä toden sanoo

Kolmas erä alkoi Kerhon komennossa, kun Sport tyytyi puolustamaan tiiviisti ja roiskimaan kiekkoa ulos omalta alueeltaan. Kuten niin usein ennekin, jos ei hallinnasta huolimatta onnistu maalinteossa, vastustaja kyllä kiittää. Viimeisen erän maalinteon avasikin Sport. Sami Blomqvist purjehti huimalla vauhdilla laidasta läpi ja passasi limpun maalin editse Charles Bertrandille, joka pääsi neppaaman kiekon tyhjään maaliin ajassa 46.41.

Osuman jälkeen ottelun hallinta siirtyi täysin vieraille ja vuorostaan HPK oli helisemässä Sportin pyörityksessä. Kerho ei kuitenkaan luovuttanut, vaan puolusti tiiviisti ja iski vastaan aktiivisesti. Kauden lähetessä loppuaan Kerho lähti rohkeasti metsästämään kavennus- ja tasoitusosumaa aggressiivisesti. Yltiöpäisestä hyökkäämisestä seuranneen kiekonmenetyksen jälkeen Joni Tuulola joutui virvelöimään Sami Blomqvistia rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta Myllyniemi veti pilkussa pidemmän korren.

20160310, HÄMEENLINNA, HPK vs. SPORT, HPK:N JERE MYLLYNIEMI (38) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

HPK jatkoi aktiivisella otteella ja haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta valitettavasti kausi loppui kesken ja Sport vei kauden viimeisen ottelun lukemin 2-4.

Kiitos kannattajille ja joukkueelle tästä kaudesta, uusin kujein uuteen kauteen. Nyt kesälomille, mars! Nähdään syksyllä!

20160310, HÄMEENLINNA, HPK vs. SPORT, HPK: LLE KIITOS . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

10.03.2016 20:47