Kausi pakettiin Jyväskylässä

JYP-HPK 5-1 (1-0,1-0,3-1)

JYP otti neljännen voiton keskiviikkona puolivälieräsarjassa ja passitti HPK:n kesälomille. Putoamisesta huolimatta Kerhon kausi ansaitsee plussa-merkin, viime kauden 13. sija vaihtui playoff-paikkaan.

HPK menetti heti ensimmäisessä erässä Juho Mielosen sairastuvalle ja joutui lopun pelin pelaamaan viidellä pakilla. Ossi Louhivaara taklasi Mielosta, joka ehti juuri horjahtaa ennen kontaktia. Ikävännäköisestä tilanteesta Louhivaaralle tuomittiin suihkukomennus, vaikka itse taklaus oli puhdas.

Viiden minuutin ylivoiman aikana HPK ei saanut yhtikäs mitään aikaan. Hoidettu alivoima energisoi JYPiä, mutta laittoi myös heidän kokoonpanojaan uusiksi Louhivaaran poisjäännin myötä.

Ajassa 18.21 Olli Sipiläinen murjoi kiekon Kerho-maaliin ensimmäisen kerran. HPK:n voimaton omanpään pelaaminen kostautui ja Sipiläinen punnersi maalille vieden JYPin johtoon.

HPK oli vaisu

JYP teki voittomaalinsa ajassa 25.17 Kristian Näkyvän toimesta. Näkyvä tinttasi kiekon aivan Järvisen vartioiman maalin takaputkeen Mikko Salmion passista.

Toisen erän jälkeen oli edessä iso työ kammeta kahden maalin takaa rinnalle. Kolmas erä alkoikin juuri näin. Otto Paajanen haastoi JYPin Kalle Koskisen ja polki ohi, jonka jälkeen tarjoili nappisyötön takatolpalle. Antti Aarnio pisti kiekon reppuun ja kavensi tilanteeksi 2-1.

Maali jäi kuitenkin Kerhon ainokaiseksi ja koko kauden 2012-2013 viimeiseksi. JYP sen sijaan rokotti vielä kolmesti ja näiden maalien myötä JYP jatkaa pelejään maanantaina 1.4 välierillä.

HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin muisti pettymyksen keskeltä vielä Hämeenlinnaa.
-Kotipelit olivat erinomaisia ja kotiyleisö aivan fantastista. Se kertoo siitä, että Hämeenlinna on kovan tason jääkiekkokaupunki.

Nyt on jokaisella hyvä sauma jatkaa kiekkokauttaan hieman pidempään, sillä HPK:n A-nuoret pelaavat nuorten SM-finaaleissa Espoon Bluesia vastaan. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Kerhon 2-1-voittoon, jossa sankarina hääri edustusjoukkueessakin esiintynyt Ville Järveläinen. Seuraava ottelu pelataan perjantaina Espoossa ja lauantaina luvassa on kotipeli. Kulta irtoaa kolmella voitolla. Kaikki paikalle!