Kausi käyntiin voitolla

HPK – Amur Habarovsk 2-1 (0-1,1-0,1-0)

HPK aloitti harjoitusottelunsa kaatamalla venäläisen Amur Habarovskin. Tasaisen ottelun voittomaalin laukoi Kerhoon palannut Ville Viitaluoma. Yleisöä oli Rinkelinmäellä lähes kaksi tuhatta.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli kohtuullisen tyytyväinen illan otteluun.

– 60 minuutin kova, fyysinen taistelupeli. Nyt nähtiin ensimmäistä kertaa uudet miehet tositoimissa. Erityisesti kakkosketju (Santavuori-Piispanen-Saarinen) pelasi tänään hyvin. Vielä on paljon tekemistä pelinopeuden ja kiekkokontrollin kanssa, mutta se on luonnollista tässä vaiheessa kautta.

Piispanen loukkaantui

Amur siirtyi johtoon ensimmäisessä erässä Aleksandr Nikulinin osumalla. Nikulin pääsi tuikkaamaan kiekon lähietäisyydeltä ohi HPK-maalilla torjuneen Mikko Tolvasen. Tilannetta edelsi Tolvasen hieno patjatorjunta, mutta jatkotilanteelle ei “Tolkki” enää mahtanut mitään.

HPK tuli tasoihin ylivoimalla ajassa 21.44. Arsi Piispanen kiersi B-pisteen kaarelle ja laukoi tarkasti ranteella hanskapuolen yläkulmaan. Ässistä Kerhoon täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja Juha Mielonen kirjautti osumaan syöttöpisteen.

Toisen erän loppupuolella HPK koki takaiskun, kun Piispanen loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Loppupelin HPK kierrätti senttereitä, mikä osaltaan hieman sotki kentällisten peliä.

– Arsi väänsi polvensa toisessa erässä. Vielä ei ole tietoa vamman vakavuudesta. Hän menee huomenna lääkäriin, Selin kommentoi tilannetta.

Tasaisesti edenneen ottelun ratkaisi lopulta HPK:n ykkösketju Marko Luomala-Ville Viitaluoma-Borna Rendulic ylivoimalla. Luomala syötti maalin takaa Ville Viitaluomalle, joka läväytti kiekon jämäkästi suoraa syötöstä yläpesään. Amurille jäi kuusi minuuttia aikaa tasoituksen hakemiseen, mutta Kerho onnistui nollaamaan vieraiden aikeet.

HPK:n maalivahti Mikko Tolvanen oli erinomaisessa syysvireessä. Muita edukseen erottuneita oranssipaitoja olivat Tuomas Vänttinen, Jere Sallinen sekä Antti Aarnio. “Ihmiskuulaksi” tituleerattu Aarnio jakoi useita näyttäviä taklauksia ja laittoi kroppansa likoon. Näillä otteilla Aarniolla on hyvä mahdollisuus nousta Rinkelinmäen yleisön uudeksi suosikiksi.

HPK:n kokoonpano:

Luomala – Viitaluoma – Rendulic
Laakso – Vainio

Santavuori – Piispanen – Saarinen
Tuulola – Mielonen

Sallinen – Kiilholma – Vänttinen
Alén – Alatalo

Aarnio – Paajanen – Turtiainen
Kärmeniemi – Grönholm

Tolvanen
Järvinen

 

Rysty 14.8.2012

14.08.2012 18:54

Jaa artikkeli: