Kauden ensimmäinen voittomaali Trettenesin nimiin

4-5 (1-1, 2-2, 1-2)
15.25 Aleksi Mustonen 1-1 (Michael Joly, Julius Reini)
20.38 Steve Moses 1-2 (Matti Järvinen, Mathias Trettenes)
38.26 Moses 3-3 (Antti Pihlström)
52.05 Joly 3-4 (Rony Ahonen, Jaakko Niskala)
52.05 Trettenes 3-5 AV

Kauden avausottelun Kerho hävisi Helsingissä keskiviikkona IFK:lle lukemin 4-1. Tämän illan vastustaja hävisi avauksensa kotona KooKoo:lle 3-4, joten kaksi tappiolla kautensa avannutta joukkuetta oli vastakkain. Kerhon väreissä perhosia varmasti eniten vatsanpohjalla oli maalivahti Sami Rajaniemellä, joka aloitti tänään kautensa entistä Liiga-seuraansa vastaan. Helsingissä HPK jäi siis yhteen tehtyyn maaliin, tänään oli syytä lähteä siitä parantamaan tuloksellisesti.

Olipahan matsi! Kaksi ensimmäistä erää pelattiin tasanumeroissa tauoille lähtiessä. Avauserän jälkeen Mustosen maalilla tilanne oli 1-1, toisessa erässä Steve Moses pisti limpun kahdesti Tuohimaan taakse ja erätauolle mentiin tilanteessa 3-3. Kolmannessa erässä osui Michael Joly ja Mathias Trettenes alivoimalla, Kerhon napatessa kolme pistettä Mikkelistä loppulukemin 4-5. Moseksen lisäksi kahteen tehopisteeseen ylsivät tänään Trettenes ja Joly. Maalissa Sami Rajaniemi koppasi 29 kohti tullutta laukausta.

 

 

Kuva: Mikko Kankainen

 

Mustonen tuo Kerhon tasoihin

Toisin kun eilen, nyt Kerhon Matti Järvinen käänsi ottelun ensimmäisen aloituksen itselleen ja sykkeet sai nousta oranssissa leirissä. Eikä jäänyt sykkeiden nostatus pelkkään aloitukseen, nyt oli Kerholla hyvää liikettä ja kiekkokin pysyi mukana. Varsinkin kolmosketju Trettenesin johdolla oli pitelemätön ja parin peliminuutin jälkeen Oliver Kiljunen ohjasi jo kiekon Frans Tuohimaan vartioiman maalin kehikkoon.

Ensimmäinen vitonen mentiin Kerhon heiluttaessa tahtipuikkoa, vaikkakaan ihan timanttisia paikkoja ei saatu järjesteltyä mutta paine oli vahvemmin Jukureiden päädyssä. Ja vaikka Kerho olikin hetkellisesti niskan päällä, varjosti peliä molempien roiskimat pitkät kiekot. Molemmat nostivat hyökkäyksiä varomatta virheitä ja jos pienikin hätä tuli, heitettiin pitkä.

Ajassa 9.21 puhallettiin illan ensimmäinen jäähy. Eetu Liukas ajoi karvauksessa taklauksen loppuun asti ja Niko Huuhtanen joutui pieneen paniikkiin, heittäen lopulta kiekon kulmasta katsomoon ja Kerho pääsi näin ylivoimalle. Ykkösylivoima ei saanut kunnolla peliään kasaan ja Jukurit purki kaikki kolme hyökkäysyritystä helpohkosti. Kakkosylivoiman astellessa kentälle, alkoi tapahtua. Pelin paine pysyi Jukureiden päädyssä ja vaaran tunne leijui ilmassa. Maalia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi ja Jukurit selvisi tästä alivoimastaan.

Ja kun itse et tee, osuu kaveri lähes välittömästi. Näin kävi nytkin. Digitaalit pysäytettiin aikaan 12.56 ensimmäisen maalin merkiksi. Daniel Mäkiaho nousi sinisen yli, laukoi painavan laukauksen kohti Sami Rajaniemeä ja irtokiekon suti sisään Patrik Puistola.

Kerho ei lannistunut vaan karvausta nostettiin. Ajassa 15.25 heilahti sitten pussi toisessa päässä. Erinomaisen esityön osumaan teki Michael Joly, joka nappasi Julius Reinin heittämän kulmakiekon itselleen, löysi pisteen kaarelta Aleksi Mustosen jolla oli väylä auki, ja helppo työ niitata Kerho tasoihin!

Pari minuuttia tasoituksesta ja Joly väläytteli taas. Lähtö kiekollisena omista, pari Jukuri-päätä nippuun ja kappas kun olikin 2 vastaan 1-tilanne. Jolyn syöttö Eetu Liukkaalle tuli kuitenkin vähän jalkoihin ja veto jäi piippuun, tilanne edelleen tasan 1-1. Erän lopulla vielä ajassa 18.36 otti Jukureiden Oliver Larsen estämisestä kakkosen ja Kerholla oli paikka iskeä pukukoppimaali. Tällä kertaa ylivoima oli jo vahvaa, kiekkoa pyöritettiin mikkeliläisten päädyssä mutta lopulta aika vei voiton ja kiire tuli, erätauolle lähdettiin tasalukemista 1-1. Avauserässä Frans Tuohimaa torjui yhdeksän vetoa ja virkaveli, Sami Rajaniemi toisessa päässä 12 kertaa.

 

Kuva: Mikko Kankainen

 

Moses osuu kahdesti

Toisen erän alkuun oli Kerholla ylivoimaa jäljellä 36 sekuntia. Siinä ajassa ei osuttu mutta pari sekuntia erikoistilanteen jälkeen räväytti Steve Moses avausosumansa Kerhon paidassa ja vei hämäläiset 1-2 johtoon! Syöttöpisteille Matti Järvinen ja Mathias Trettenes.

Jukurit otti maalin jälkeen otteen itselleen ja tuli vahvasti kohti Rajaniemeä, kertaalleen jopa kolmella yhtä vastaan mutta Kerho kesti ja piti hermonsa. Vauhti kasvoi ottelussa lähes maksimiin ja päästä päähän mentiin hirveää vauhtia, mikä taas kieli siitä, että jotain kohta tapahtuu maalin tai jäähyn muodossa. Ja jäähyhän sieltä tuli ajassa 25.26. Tämän boksin itselleen kuittasi Artturi Toivola huitomisesta. Jukureiden ylivoimalla puhui kokemus. Pekka Jormakka ja Juhamatti Aaltonen jauhoivat kuviota kuntoon, lopulta Aaltosen lavasta lävähti tasoitus ylivoimalla.

Puolessa välissä ottelua oli taas Joly järjestelemässä itselleen maalipaikkaa, jonka kuitenkin lopulta Tuohimaa hoiteli ja tasoissa jatkettiin. Ajassa 31.31 kaatui kylmää vettä HPK:n leiriin oikein huolella. Linus Nässen heitti norsukiekon viivasta kohti maalia ja tähän lapansa sai väliin Jesper Piitulainen, Rajaniemi oli yllätetty kolmannen kerran ja kotijoukkue siirtyi johtoon.

Mutta se ei ole HPK, joka luovuttaa. Tasoitusta haettiin ja vaikka Jukurit olikin hienokseltaan niskan päällä, oli Kerho asenteella mukana ottelussa. Ennen erätaukoa ajassa 38.26 tuli sitten palkintokin. Antti Pihlström nousi alueelle ja laukoi, jatkokiekossa oli ensimmäisenä kiinni Steve Moses, joka osui toiseen kertaan tänään tuoden Kerhon tilanteeseen 3-3. Toisessa erässä Frans Tuohimaa torjui 12 kertaa ja puolestaan Sami Rajaniemi yhdeksän laukausta, eli torjunnat olivat kahden erän jälkeen myös tasan.

Kuva: Mikko Kankainen

 

Syö sitä kiekkoa!

Päätöserään oli molemmilla mielessä vain ja ainoastaan kauden avausvoitto. Kerho lähti erään todella ahnaasti ja saikin painettua hyökkäykset vastustajan päätyyn mutta vahinko meinasi käydä neljän peliminuutin jälkeen kun liiallinen hyökkääminen kostautui ja Jukureiden hyökkääjä pääsi läpiajoon. Sami Rajaniemi oli mies paikallaan ja nappasi tämän tilanteen nimiinsä.

Viitisen minuuttia kun oli pelattu oli Kerholla kiekko omissa suhteellisen turvallisesti. Mutta sitten kun lumipallo lähtee vyörymään väärään suuntaan, se todellakin vyöryy sinne. Arttu Pelli lähti rauhassa nostamaan hyökkäystä ja veti ensin nilkkarallit, nousi ylös ja sai syötettyä omalle siniselle Jere Jokiselle joka nyt puolestaan kompastui siniviivaan ja kiekko menetettiin kotijoukkueelle. Silmänräpäyksessä olikin hallinta Jukureilla ja Kerho lirissä, mutta tästäkin selvittiin viisikkopuolustuksella ja viisaalla pelaamisella.

Kun erää oli pelattu seitsemisen minuuttia nousi Aleksi Mustonen alueelle ja tältä vedettiin ihan suoraan jalat alta. Tuomarit kuitenkin katseli joko yleisöä tai oli vaan päättänyt ettei nyt ihan jokaisesta lähdetä puhaltelemaan ja kun Jukurit käänsi hyökkäyksen Kerhon päätyyn, pillin vihellyksestä painittiin tunteikkaasti Rajaniemen maalilla.

Sitten oli jo aika laittaa valot vilkkumaan Jukureiden päädyssä. Rony Ahonen laittoi loistopassin pisteen kaarelle, jossa päivysti Michael Joly, onetimerilla yläpelti soikeaksi ja Kerho jälleen vierasjohtoon, 3-4! Toinen syöttö merkittiin Jaakko Niskalalle. Erän kääntyessä viimeiselle kympille rouhi Steve Moses oman maalin edessä, aloituksen jälkeen sillä seurauksella, että kakkonenhan siitä tuli ja Kerho oli jälleen tukalassa tilanteessa.

Jukurit sai kuviota kuntoon ja mailat saattoi täristä puolin ja toisin hetken aikaa. Viimeisin tärinä oli Jukureiden pakeilla omissa, kaverit syöttelivät toisensa sekaisin ja kiekko oli pisteiden välissä irrallaan, tästä kiitti Mathias Trettenes, joka laukoi Kerhon kahden maalin karkumatkalle alivoimalla, ajassa 52.05! Jukurit syttyi vielä peliin kuitenkin mukaan ja minuutin päästä oli Rajaniemen vuoro esitellä osaamistaan. Triplatorjunta ja Jukurit alkoi olla puitua kauraa. Ajassa 53.13 Miikka Pitkänen lähti vielä kuin varmuudeksi Kerhon voitolle istumaan kampituksesta kakkosta ja nyt oli paikka HPK:lla tappaa peli lopullisesti.

Kerho piti kiekkoa rauhassa, eikä turhaan hätäillyt, olihan johto tässä vaiheessa turvallinen. Jäähyn ensimmäisen minuutin lopulla pelasi Joly pisteiden väliin huipputontin Eetu Liukakselle, mutta Frans Tuohimaa oli olympiakokemuksellaan välissä ja antoi mikkeliläisille torjunnallaan vielä ohkaisen oljenkorren. Ja kun Kerho ei ylivoimaansa hyödyntänyt otti Olli Jokinen maalivahdin penkille reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua hakien kavennusta. Tästä tulikin sitten ohkainen paniikki ja lopulta Antti Pihlström komennettiin poikittaisesta mailasta jäähylle ajassa 57.02.

Jukurit jatkoi ilman maalivahtia hakien kavennusta kuudella neljää vastaan. Ensimmäisen aloituksen Matti Järvinen kaivoi omille, Eetu Liukas purki ja tämän jälkeen alkoi Kerhon selviytymistaistelu. Kiekkoa syötiin ja mustelmia otettiin logolle! Ossi Ikonen taisteli blokkinsa jälkeen käytännössä yhdellä jalalla puolisen minuuttia ennen kuin pääsi vaihtopenkille nauttimaan ansaituista jäistä. Pihlströmin jäähystä kun selvittiin, otti toinen konkari, Juuso Hietanen boksia kampituksesta 59.17. Jälleen oltiin paiseessa mutta usko siihen, ettei ne nyt enää kahta tee, oli kova.

Yhden teki kuitenkin, ajassa 59.36, komean kuvion päätteeksi kavensi Niko Huuhtanen ylivoimalla tilanteeksi 4-5 ja taas saatiin vetää happea paperipussien kautta. Mutta siihen se jäi vaikka Jukurit aloituksen veikin ja sai kiekon alueelle, ajassa 59.59 tuli viimeinen pelikatko Liukkaan pitkästä kiekosta ja kauden 2022-23 voittotili avattiin näyttävällä vierasvoitolla! Päätöserässä Sami Rajaniemi torjui 11 kertaa ja Frans Tuohimaa toisessa päässä viidesti.

 

Lehdistötilaisuus – Jarno Pikkarainen

 

Huomenna jatketaan kotona, vastaan kauden ensimmäiseen kotiotteluun asettuu Vaasan Sport! Kiekko jäähän klo 17.00, tervetuloa hallille näkemään myös kauden avaustifo!  Liput tästä!

 

16.09.2022 22:25

Jaa artikkeli: