Kauden ennätysyleisö sai herkkua koko rahalla

3-2 vl. (0-0, 0-0, 2-2, 0-0, 1-0)

 

Uusi vuosi, lauantai, vastassa HIFK. Mitä silloin voi odottaa? Vauhdikasta peliä, kotivoittoa ja kovaa tunnelmaa.

 

Näitähän saatiin. Tosin voitto haettiin pitkän kaavan kautta voittolaukauskilpailulla, jonka ratkaisi Kanninen. Varsinaisella peliajalla Kerhon maaleista vastasivat Nenonen ja Kunyk. Vieraiden maalit iski Paajanen ja Saarinen. Ottelu oli alusta loppuun vauhdikas ja hyvätasoinen lätkämatsi. Pariin ekaan erään ei paikoilla juhlittu mutta intesiteettiä ja sitä kuuluisaa kiimaa kyllä riitti. Ottelun kaikki maalit varsinaisella peliajalla nähtiin kolmannessa erässä ja molemmilla oli paikkansa ratkaista peli aiemminkin. IFK oli hienokseltaan pelitilanteissa hieman niskan päällä mutta Kerhon selkä ei taivu ja tästäkin voitto kotiin jäi! Voutilaiselle tänään 29 ja Tuohimaalle IFK-maalissa 16 torjuntaa.

 

 

Lauantai-illan kiimaa

 

Kauden ennätysyleisö sai nähdä vauhdikasta kiekkoa ottelun ensimmäisessä erässä kun IFK marssitti supertähtensä kotiyleisön nähtäville. Muutaman nimen mainitakseni, kuten Frans Tuohimaa, Aleksi Laakso, Juho Keränen, Jere Sallinen, Jesse Saarinen, Teemu Turunen ja Otto Paajanen. Siinä pääkaupungin Liigaseuran suurimmat tähdet.

Itse pelissä IFK oli hitusen niskan päällä ja vieraat sai pari pidempää kulmarallia rakennettua Kerhon päätyyn avauserän aikana. Erän puolivälin tienoilla tarjottiin Kerholle ylivoimaa, kun IFK:n Tobias Winberg otti boksia kiinnipitämisestä. Ylivoimalla paras paikka siunaantui Innalalle, joka pääsi Joonas Järvisestä ohi heittämällä Järvisen sotkeuduttua jalkoihinsa. Tuohimaa piti kuitenkin tunnelinsa kiinni, eikä Inin laukaus kohti jalkoväliä yllättänyt Tuohimaata.

Jäähyjä ei enempää ensimmäiseen erään puhallettu, maaleja ei nähty ainuttakaan ja erätauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Voutilainen Kerhon maalissa oli kiekon edessä 14 kertaa ja Tuohimaalle töitä kertyi kolmen torjunnan verran.

 

Tikka siellä, Tikka täällä

 

Toinen erä noudatti aikalailla ensimmäisen kaavaa. Vauhtia oli, yksi ylivoima nähtiin, mutta maalit pysyi puhtaina. Tämän erän ainoa jäähy tuli erän ja ottelun puolivälin jälkeen. IFK:n Kangasniemi veti snorkkelin päähän, räpylät jalkaan ja paineli kulmaan Frimanin seuraksi. Tästä uimahypystä lähti Friman kampituksesta kakkoselle ja Kangasniemi pyörittämään ylivoimaa.

Ylivoimallaan ei IFK saanut sen ihmeempiä aikaan ja Kerhon alivoima Tommi Tikan johdolla piti maalin ja maalinedustan puhtaana. Tikka oli muutenkin erän näkyvin hahmo ja muodosti pienen taisteluparin Jere Sallisen kanssa. “Poikien” raiteet kohtasivat muutamankin kerran erän aikana ja jokaisesta kohtaamisesta Tikka tuli pois pystyssä, Sallinen otti kontaktia Pohjantähti Areenan jäänkin kanssa. Korostetaan vielä sitä, että näissä törmäyksissä ei kuitenkaan ollut moitteita tuomareiden suuntaan ja peli sai paikoitellen olla kovaakin.

Toinen erä ei kuitenkaan ollut laukausten puolesta enää niin puhtaasti IFK:n, vaan Kerho sai tilannetta kavennettua. Voutilaiselle erässä kahdeksan ja Tuohimaalle neljä torjuntaa. Tuhannen taalan paikoilla ei ole juhlittu vaikka vauhtia yllä onkin pidetty kaksi erää. Molemmat joukkueet on onnistunut hyvin tilkitsemään oman maalin edustansa ja huipputontit antavat odottavan itseään. Toistaiseksi.

 

Kytkimet ylös ja kaasut pohjaan

 

Kolmannessa erässä alkoi jo verkotkin venyä ja vieläpä oikein kunnolla. Erässä molemmat iski kahdesti. Erän alkuun otti Friman illan toisen jäähynsä, nyt korkeasta mailasta ja lähti istunnolle. IFK:n ylivoima osui tällä kertaa, maalin edestä kiekon ohjasi maaliin joku partasuinen pelaaja, numerolla 13. Nimi ei jäänyt mieleen.

Paajasen maalin jälkeen pääsi IFK vielä pari kertaa uhkailemaan Voutilaisen häkkiä kunnes ajassa 46.03 otti Pennanen aikalisän ja rauhoitti tilannetta. Aikalisä toimi, heti sen jälkeen oli Frimanilla kaksikin paikkaa tasoittaa puntit. Ensin Luceniuksen syötön Friman ohjasi niukasti ohi ja heti perään Ruokonen pelasi Frimanille lähes tyhjän maalin, josta Niklas veti ohi. Ajassa 48.19 sai vieraiden Joonas Järvinen kampituksesta kakkosen ja oli Kerhon vuoro paukutella ylivoimaansa.

Ylivoimalla Kerho piti kiekkoa ja hallitsi tilannetta ihan hyvin. Lopulta näytti jo siltä, ettei maalia ylivoiman aikana saada taaskaan. Mutta sitten pisteli Nenonen sellaiset kynät ja kärkimiinat vihkostaan esiin, että heikompia hirvitti. Nessu sai kiekon keskialueella Krivosikilta, kyykytti siniviivalla kolmea IFK-pelaajaa käsi-jalka-käsi yhdistelmällä, pääsi Tuohimaan kanssa nokikkain ja harhautuksena vielä ensin pyyhki kiekon päältä pölyt jotta se oli helpompi nostaa Tuohimaan yli maalin kattoon, 1-1.

Ja taas maalin tehnyt joukkue jatkoi painostusta niin, että vastustaja otti aikalisän. Tässä vaiheessa pelikello näytti pelatuksi ajaksi 51.24. Aikalisän jälkeen noin 54 minuutin kohdalla oli Tavilla paikka ratkaista peliä läpiajosta mutta nosto meni ohi. Ja kun Tavin tilanne oli ohi, iski IFK. Jälleen kerran verkkoa heilutti Kerhonkin nuttua kantanut pelaaja, tällä kertaa Jesse Saarinen vei vieraat johtoon 1-2.

Kerho ei tästäkään murtunut. Heti seuraavassa vaihdossa Kanninen sai kiekon karvattua IFK:n maalin takana, heitti maalin eteen Luceniukselle mutta Luccen kuti meni Tuohimaan logoon. Ajassa 56.44 kuitenkin räjäyteltiin taas hallin kattoa yli viisituhatpäisen yleisön toimesta. Cody Kunyk sai Nikkilältä pystysyötön hyvään vauhtiin, kiersi IFK:n pakit ja laukoi kiekon ohi Tuohimaan, 2-2.

Näistä numeroista lähdettiin lopulta myös jatkoajalle. Jatkoajan suurimmat hetket oli Tikan läpiajo sekä Nikkilän ja Paajasen pystypaini Kerhon maalilla kun Patti kävi vähän hakkaamassa Voutilaisen patjoja. Lopulta ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta, eli pilkkukisasta. IFK:n laukojat Dyk, Michael Keränen ja Leskinen epäonnistuivat kaikki. Kerholta kaksi ensimmäistä, Kunyk ja Laatikainen epäonnistui ja lopulta ratkaisijan roolin otti Kanninen pistämällä ainoana onnistujana limpun sisään ja näin Kerholle 3-2 voitto.

 

 

Seuraavan kerran Kerho pelaa 8. tammikuuta Lahdessa Pelicansin vieraana. Ja kotona taistellaan jälleen pisteistä perjantaina 10. tammikuuta Ässiä vastaan klo 18.30. Tervetuloa hallille, siellä nähdään!

 

 

 

 

 

04.01.2020 20:15

Jaa artikkeli: