Kärpille lohtupiste – Samettiset rankkarit ratkaisi

2-1 vl. (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

34.49 Michael Joly 1-1 (Ossi Ikonen, Antti Pihlström)

65.00 Ryan Johnston

Eilen Kärpät kaatui Pohjantähti areenassa 2-0. Tänään sai jättää jälleen kerran kaukaloon kaiken, kun neljän kotiottelun viikko päättyi tähän iltaan. Tommi Tikka teki paluun kokoonpanoon parin huilipelin jälkeen ja toi lisää vääntövoimaa keskikaistalle. Tänään Kerho tuli kaukaloon kovalla vauhdilla ja otti peliä heti haltuunsa. Maaleja ei kuitenkaan avauserässä nähty muutamasta hyvästä paikasta huolimatta. Toisessa erässä Juhamatti Aaltonen vei ensin vieraat johtoon ja Kerhosta pelin tasoitti läpiajosta Michael Joly. Nappisyötön maaliin antoi Ossi Ikonen, ja toinen syöttöpiste kiekon itselleen karvannelle Antti Pihlströmille. Kolmas erä ei ratkaisua tuonut vaikka kokonaiskuvassa oranssien lasien läpi katsottuna ehkä täysikin pistepotti olisi ansaittu. Myöskään jatkoajalla ei maalia kumpikaan saanut tehtyä, joten tällä kertaa lisäpisteen kohtaloa ratkottiin voittomaalikilpailulla. Kärpiltä Laurikaisen onnistui yllättämään ainoastaan Juhamatti Aaltonen ja Kerholta puolestaan Michael Joly ja Ryan Johnston pistivät kiekon Joel Blomqvistin selän taakse, joten lisäpiste jäi Hämeenlinnaan lukemin 2-1.

Valmentajien kommentit ottelusta artikkelin lopussa!

Ottelun alku pelkkää oranssia jalkaa

Toinen peräkkäinen ottelu lähti käyntiin Kerhon lähes täydellisessä komennossa, vain maali jäi puuttumaan ja Kärpät pystyi roikkumaan mukana. Heti ensimmäisestä aloituksesta Joel Janatuinen pääsi laidasta noustuaan laukomaan ja Stanislav Galimov pomputteli kiekkoa, saaden sen kuitenkin lopulta haltuunsa.

Ja jokainen näki että nyt Kerho veti alkuminuutit kuin viimeistä päivää, ainakin tällä viikolla. Hyökkäykset vyöryivät kohti Galimovia ja Kärpät oli helisemässä. Viiden peliminuutin jälkeen oli Galimovilla merkattuna jo viisi torjuntaa, Eetu Laurikaisen saadessa olla työttömänä tähän mennessä.

Sitten ajassa 6.16 katkesi Kerhon vyöry kun Artturi Toivola komennettiin jäähylle kiinnipitämisestä. Yliovimalla vieraat saivat pari vetoa kohti Laurikaista, mutta yllätettävissä Eetu ei vieläkään ollut ja jäähyn jälkeen jatkettiin edelleen maalittomassa tasatilanteessa. Jäähyn jälkeen tilanne kuitenkin vähän tasoittui ja Kerho ei enää näyttänyt niin ylivoimaiselta, kuin ottelun alussa.

HPK:n vuoro koittaa ylivoimaa tuli ajassa 12.26, Kärpistä lähti istunnolle Julius Hermonen kiinnipitämisestä ja nyt odotusarvo katsomossa oli maali. Mutta hieromiseksi meni. Vetopaikkaa ei tuntunut löytyvän mistään välistä ja vastuuta oli pakko siirrellä seuraavalle. Ryan Johnston oli ainoa, joka löysi kolon mistä pääsi laukomaan, mutta tämän veto napsahti suoraan maskissa olleen Sean Collinsin varusteisiin eikä Galimovia päästy ylivoimalla enempää häiritsemään.

Viimeisellä vitosella vähän tempoa otettiin alas ja peli pyöri enemmän keskialueella. Vasta viimeisellä minuutilla Tommi Tikka laittoi bileet pystyyn Galimovin maalille jälkipeleissä Ludwig Byströmin kanssa, tästä ei kuitenkaan kummallekaan vihelletty jäähyä. Seuraavan aloituksen jälkeen Collins ja Henri Kanninen karvasivat kiekon itselleen kärppäpakeilta sillä seurauksella, että Taneli Ronkainen joutui rikkomaan ja otti Kärpille illan toisen kakkosen, nyt koukkaamisesta. Ylivoimaa ei ehditty pelata ennen erätaukoa kuin 13 sekuntia, mutta aloituksesta Patrick Harper kuitenkin kokeili kertaalleen onetimerillaan yllättää Galimovin tässä onnistumatta. Avauserässä Eetu Laurikainen torjui kaksi kertaa ja Stanislav Galimov yhdeksän laukausta.

Joly maalaa, ei niin yllättäen läpiajosta

Toinen erä aloitettiin siis ylivoimalla ja nyt saatiin jo tilanteita rakennettua Kärppien maalille. Muutamakin laukaus saatiin maali kohti ja parhaasta paikasta vastasi Kanninen pujoteltuaan pakkien välistä itsensä maalille mutta tila jäi pieneksi eikä avausmaalia nähty tällä ylivoimalla lopulta kuitenkaan.

Tämän jälkeen Kärpät heitteli pari pitkää kiekkoa kasaten rivejään. Ja kun Kärpät sai aloituksen hyökkäyspäätyyn, lähti Galimov vaihdon kautta suoraan pukukoppiin ja maalille luisteli Joel Blomqvist.

Galimovin loukkaantumisen jälkeen oli Kerholla paikka, ja tavoite iskeä kylmään maalivahtiin vetoja. Ainoastaan yksi laukaus saatiin Blomqvistiä kohti kunnes illan avausmaali näki päivänvalon. Tosin maali syntyi härmäläisittäin väärään päähän. Mika Pyörälä avasi kiekon vauhtiin Kirill Slepetsille, joka jatkoi syötön Juhamatti Aaltoselle ja tämä laukoi kiekon maaliin Laurikaisen patjan alta, Kärpät 0-1 johtoon ajassa 25.00.

Pelikellon käännyttyä ottelussa yli puolen välin, hätyytteli Aaltonen jo toistamiseen Laurikaista vaarallisesti, Eetu kuitenkin ehti tähän väliin eikä Kärpät päässyt karkaamaan kahden maalin johtoon. Seuraavasta tilanteesta toisessa päässä joutui vieraiden Jaakko Niskala rikkomaan Philippe Cornetia jäähyn arvoisesti ja taas tarjoiltiin Kerholle paikkaa ylivoimalla tulla tasoihin. Ykkösylivoima meni jälleen vähän hinkkaamiseksi eikä paikkaa tahtonut löytyä millään. Vasta kakkosylivoima ja Jere Jokinen pääsi käyttämään pyssyään, mutta Jerenkin laukaus kolahti ainoastaan Joel Blomqvistia päähän, tästä kiekko kimposi laidan yli.

Kerhon epäonnisen ylivoiman jälkeen sai Kärpät kiekon haltuunsa nostaen hyökkäyksen Laurikaisen maalille ja ensimmäiset epätoivoiset huokaukset jo kuului katsomosta, eikö mistään tehdä? Mutta sitten karvasi puolustusalueella kiekon itselleen Antti Pihlström, Antti antoi pienen sivuun Ossi Ikoselle joka näki Michael Jolyn lähtevän polkemaan läpi. Ikosen syöttö lapaan ja Joly yksin läpi, ei jäänyt hirveästi arvailujen varaan, mistä Joly kiekon sisään laittaa eikä Blomqvist ehtinyt tunneliaan ajoissa sulkea. Kerho tuli tasoihin ajassa 34.49.

Kiekonhallinnassa ja laukauksissa erä meni jälleen oranssiin leiriin aika vahvasti. Lisää osumia ei kuitenkaan toisen erän viimeinen vitonen tuonut ja erätauolle lähettiin tasatilanteesta 1-1. Toisessa erässä Eetu Laurikainen torjui viisi laukausta ja Kärppien maalilla Stanislav Galimov viisi kertaa ennen loukkaantumistaan, sekä tilalle tullut Joel Blomqvist kuusi kertaa.

Jatkoaika kutsuu tänään

Päätöserä lähti käyntiin Kerholta aiempia maltillisemmin ja Kärpät oli aktiivisempi osapuoli avausminuutit. Tai oikeastaan jopa erän avauskympin. Mutta vaikka Kärpät laukaukset erän alkuun veikin, ei tilanteet juurikaan tuottanut päänvaivaa Eetu Laurikaiselle ja oranssille puolustukselle. Totuuden nimissä oli kuitenkin myönnettävä, että Kärpät painoi peliä tässä vaiheessa vahvasti kohti maalia ja pitämällä kiekkoa sai kuitenkin rakennettua jonkinlaisia tilanteita.

Joel Blomqvist joutui torjumaan ensimmäisen kerran vasta juuri ennen viimeisen kympin käynnistymistä. Kyseisessä tilanteessa Michael Joly karkasi läpiajoon ja kun ei tällä kertaa koittanut uittaa putkista sisään vaan kokeili laukoa ranteella, nappasi Blomqvist marjan hanskaansa.

Päätöserään sekoitti Jarno Pikkarainen vähän kentällisiä ja kun ottelua oli pelattu noin 54 minuuttia, meinasi kolmikko Pihlström-Tikka-Joly pistää limpun uuniin. Tikka ja Joly petasivat vetopaikan Pihlströmille, mutta tämän huippupaikalta laukoma ranne kilpistyi Kärppien blokkiin. Yleensä viimeisellä kympillä vähän varotaan virheitä ja kytätään paikkaa iskeä, tänään sitä ei nähty ja vauhtiruuvi väännettiin kaakkoisasentoon. Päästä päähän mentiin kovaa kyytiä, eikä kiekkoa meinannut aina pysyä edes kyydissä.

Ja jos viimeisen erän avauskymppi meni vieraiden nimiin, nousi päätöskympillä taas Kerhon kuskin paikalle saaden enemmän tilanteita luotua maalille. Maaleja ei kuitenkaan erässä nähty ja jatkoaika oli jälleen edessä. Kolmannessa erässä molemmat maalivahdit, Eetu Laurikainen ja Joel Blomqvist torjuivat kuusi laukausta.

Jatkoajalla aloituksen voitti HPK ja nappasi näin kiekon itselleen. Minuutin verran kiekkoa pidettiin ja haettiin paikkaa, joka lopulta Tommi Tikalle löytyikin. Tikan vedon kuitenkin Blomqvist torjui ja ote siirtyi Kärpille. Vieraiden parhaaseen paikkaan pääsi Ludwig Byström kolmen pelatun minuutin jälkeen mutta veto lähti karkeasti maalin yli. Minuutti ennen jatkoajan loppua oli Tikalla paikka ratkaista kun Blomqvist hukkasi kiekon hetkeksi ja Tikka pääsi kahdesti kokeilemaan, mutta jälkimmäinen veto meni maalista ohi. Jatkoajan ainoa pelikatko nähtiin ajassa 64.54, tässä vaiheessa Tommi Tikka oli pelannut järkyttävän pitkän vaihdon ja joutui kampituksesta jäähylle. Kärpät sai vielä aloituksesta ylivoimalla rakennettua vetopaikan johon Laurikainen mainiosti sai jalkansa venytettyä eteen. Näin edessä oli voittomaalikilpailu.

Tänään kävi taas kanadalaiset kädet kauniisti voittomaaleissa. Kerholta onnistuivat Michael Joly nostamalla kiekon rystyllä maalin kattoon ja lopulta lisäpisteen ratkaisi pehmeillä, jollei jopa samettisilla käsillään Ryan Johnston. Kärpiltä onnistui ainoastaan Juhamatti Aaltonen ja Laurikaisen torjuessa kaksi oululaisyritystä sai Kerho juhlia kahta pistettä! Koko ottelussa Kärppien maalivahdit torjuivat yhteensä 28 kertaa, Eetu Laurikainen puolestaan 18 laukausta.

Ensi viikolla Kerho pelaa kolmesti. Keskiviikkona kohdataan KalPa Kuopiossa, perjantaina haastetaan kotona TPS ja viikko päätetään lauantaina Vaasassa Sportin vieraana. Nähdään hallilla!