Kärpät vei maalin ottelun – Taistelu jatkuu

HPK – Kärpät 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

HPK hallitsi ottelua lähes alusta loppuun. Kerholaisten hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Tomi Karhuseen ja Kärpille riitti lopulta yksi maali toiseen kiinnitykseen.

DSC_8880

“Kärpillä yks s**tanan paikka koko pelissä” kuului tuntemattoman mieskatsojan ääni katsomosta ottelun tauottua. Näihin viisaisiin sanoihin voisi tiivistää koko tämänkin otteluraportin mutta avataan nyt hieman, miten tulokseen lopulta päädyttiin jännitysnäytelmässä.

DSC_8886

Ottelun alku oli täynnä kirjaimellisesti tulta ja kipinää, kun HPK luisteli päättäväisesti jäälle liekkien keskeltä ja pommien paukkuessa. Myös yleisö oli virittäytynyt kunnolla tunnelmaan ja myös Kärppien Lasse Kukkonen sai kuulla, mitä mieltä hämeenlinnalaisyleisö oli herran kompuroinnista edellisessä ottelussa.

Itse ottelussa HPK otti hallinnan heti itselleen mutta Kärppien puolustaessa tarkasti omaa aluettaan, ei HPK päässyt aivan parhaille maalintekopaikoille. Avauskympin aikana HPK pääsi kahdesti yrittämään avausosumaa ylivoimalla mutta yksittäisiä laukauksia vaarallisempaa ei joukkue saanut aikaan.

DSC_8902

Erän ehkä vaarallisin paikka syntyi, kun erää oli pelaamatta kaksi minuuttia. Irtokiekko lipui Jyri Niemelle, joka pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä parhaalta maalintekopaikalta mutta laukaus oli epätarkka ja suuntautui ohi maalin. Vielä viimeisellä sekunnilla Jesse Saarinen kilautti kiekon tolppaan, laukaus käytiin tarkistamassa vielä videolta mutta tuomio oli selvä – ei maalia.

Ottelun toinen erä noudatteli pitkälti samaa linjaa kuin ensimmäinenkin, HPK hallitsi ja Kärpät pyrki iskemään vastaiskuilla. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ratkaisua kertaalleen ylivoimalla. HPK olikin lähellä siirtyä johtoon, kun kiekko kimpoili hieman onnekkaastikin Jesse Saariselle maalinkulmalle. Kärppien maali näytti jo ammottavan tyhjyyttä mutta loistavasti koko ottelun torjunut Karhunen venytti vielä kätensä laukauksen eteen.

Kun HPK ei onnistunut maalinteossa, iski Kärpät. Kärppien kultakypärä Ivan Huml purjehti omasta päästä HPK:n alueelle ja iski napakalla ja tarkalla rannelaukauselle oululaiset johtoon.

Erän loppuun Teemu Rinkisellä oli vielä mainio tasoituspaikka mutta Karhunen torjui tämänkin patjallaan.

DSC_8078

Tolppa ulos, tolppa ulos

Kolmannen erän alku pelattiin Kärppien käsikirjoituksen mukaan. Kärpät pyrki pelaamaan viisaasti pitkiä hyökkäyksiä, eikä pitänyt hyökkäyksiin lähdöissä mitään kiirettä. HPK:n tapettua alivoima hieman ennen erän puoltaväliä, alkoi kuitenkin raivoisa takaa-ajo. Ensimmäinen paikka tasoitukseen syntyi, kun erää oli jäljellä noin kuusi minuuttia. Joonas Vihko pelasi tilanteen Antti Kerälälle mutta Kerälän laukaus epäonnistui täysin.

HPK otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. HPK pyöritti kiekkoa Kärppien alueella koko kahden minuutin ajan ja yleisö joutui huokailemaan moneen kertaan lähellä ollutta tasoitusmaalia. Todellinen puristus tasoitusmaalin tekemiseen alkoi puoliminuuttia ennen loppusummeria. Viimeisen puoliminuuttisen aikana Tuomas Vänttinen kilisytteli ensin Kärppämaalin putkia ja vielä aivan viimeisillä sekunneilla Marko Tuulola laukoi kiekon tolppaan.

DSC_8102

Tolppaa lähemmäksi tasoitusta ei siis lauantaina päästy mutta ottelu näytti, että kaikki on vielä mahdollista ja taistelu jatkuu jälleen maanantaina. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli luonnollisesti pettynyt ottelun lopputulokseen:

– Tappio harmittaa totta kai mutta peli-ilmeeseen olen erittäin tyytyväinen, suurella sydämellä siellä mennään. Mielestäni meillä oli ihan tarpeeksi maalipaikkoja ottelussa mutta Karhunen oli pirun hyvä. Maanantaina jatketaan taas, Arvonen tiivisti.

Ottelut jatkuvat siis maanantaina Oulussa ja seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Hämeenlinnassa tulevan viikon keskiviikkona, silloin siis kaikki “Rinkulalle” huutamaan Kerho voittoon!!

Lätty

22.03.2014 20:38

Jaa artikkeli: