Kärpät taas yhden maalin etevämpi

Kärpät-HPK 3-2 JE (0-1,1-1,1-0,1-0)

Kärppien Juhamatti Aaltonen ratkaisi kolmannen puolivälieräottelun Oulussa ajassa 70.30. HPK taisteli jälleen kerran voitosta viimeiseen asti, mutta se ei riittänyt. Keskiviikkona alkaa todellinen takaa-ajo!

HPK:n kokoonpanosta ennen ottelua tippui pois puolustaja Antti Bruun, jonka tilalle nousi nuori Joni Tuulola. Tuulola Jr. ei ainakaan paljon herkullisempaan paikkaan päässyt playoff-neitsyyttään menettämään.

HPK siirtyi ensimmäisessä erässä 1-0 -johtoon Borna Rendulicin maalilla. Ykkösketju hyökkäsi hienosti kolmelta kaistalta Kärppä-alueelle ja Rendulic iski toisen playoff-maalinsa verkkoon paluukiekosta.

Toisen erän puolivälissä Kärpät tuli tasoihin Joonas Komulaisen maalilla, mutta tämän jälkeen iski taas Rendulic. Kroatialaiselta mailataiturilta nähdään usein taiturimaisia viimeistelyjä, mutta tällä kertaa kyseessä oli taistelumaali.

HPK menetti toisessa erässä puolustaja Jyri Niemen, kun Kärppien Juho Keränen taklasi Niemeä kovaa. Niemi löi päänsä päätypleksiin ja hoiperteli suoraan päätyovista pukukoppiin. Tämän jälkeen varsinkin puolustajat Kerholta joutuivat todelliseen testiin.

Aaltonen ratkaisee

Täyskuormitettu HPK pelasi uhrautuvasti ja tuntui siltä, että jokainen joukkueesta haluaa ottelun ratkaista. Ajassa 45.56 Juhamatti Aaltonen toi kuitenkin Kärpät tasoihin.

Kolmannen erän loppuun tilanteessa 2-2 Kärpille tuomittiin rangaistus ja HPK pääsi yrittämään voittomaalin tekoa ylivoimalla. YV ei ottanut sujuakseen ja edessä oli jatkoerä.

Jatkoerässä kiekko kävi parhaimmillaan Kärppien maaliviivalla, mutta sen lähemmäksi ei päästy. Lopulta ajassa 70.30 Juhamatti Aaltonen pääsi nousemaan Kerhon alueelle laidasta ja pisti ottelun poikki kovalla lämärillä.

Näin ollen otteluvoitot Kärpille ovat 3-0. Keskiviikkona jatketaan ja HPK:n on voitettava mieliäkseen jatkaa sarjaa. Tämä hommahan meille on tuttua, joten nyt koko ORANSSI ALUE uskomaan voittoon ja tukemaan HPK:ta! #lisäälämpöö