Kärpät niukasti parempi

HPK-Kärpät 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

HPK ja Kärpät avasivat liiga-kautensa tasaväkisissä merkeissä. Vähämaalinen ottelu kääntyi kolmannessa erässä lopulta vieraille. HPK:n maalista vastasi Janne Lahti.

Liiga-kauden aloitusseremonioiden jälkeen vihdoin pitkä odotus päättyi ja tosipelit pääsivät alkamaan. Kauden avausminuutit Rinkelinmäellä olivat hieman sekavaa pelaamista molemmilta joukkueilta, eikä hyökkäyspelaamisesta tahtonut tulla mitään.

Koko erän aikana todelliset huippupaikat olivat harvassa mutta siitäkin huolimatta molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Kärpät siirtyi johtoon ajassa 2,52, kun Jasse Ikonen tulitti tarkalla rannelaukauksella kiekon takatolpan kautta ohi Emil Larmin.

HPK:n vastaus tuli, kun erä oli jo ylittänyt puolivälin. Janne Lahti sai kiekon kulmassa ja lähti nousemaan maalille. Lahdelta vedettiin jalat alta mutta tästäkin huolimatta mies pystyi laukomaan kiekon maalin yläkulmaan ja tilanne tasottui.

Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään erän aikana lisäosumia myös ylivoimalla mutta mainittavaa ei kumpikaan saanut aikaan. Erä kiekkoiltiin hienokseltaan vierasjoukkueen komennossa mutta erätauolle siirryttiin tasalukemissa.

Sailion taklaukset puhuttivat ja sähköistivät ottelun

Kärppien Jari  Sailio jakoi toisen erän alkajaisiksi kaksi kyseenalaista  taklausta, kun ensin mies paiskasi Otto Paajasen laitaan ja hetken päästä saman kohtelun koki Joonas Lehtivuori. Molempien taklausten jälkeen HPK:n pelureilla oli reilusti asiaa, sekä Sailion, että ottelun tuomariston suuntaan. Sailio selvisi ensimmäisestä kolttosestaan kuitenkin ilman jäähyä ja toisesta kaksiminuuttisella.

Sailion taklausten jälkeen ottelu heräsi eloon ja tunnetta ja jälkipeliä alettiin nähdä yhä enemmän. Myös HPK pääsi paremmin peliin mukaan osittain Kärppien jäähyjen ansioista ja huippupaikkojakin nähtiin mutta sen enempää Paajanen kuin Lehtivuorikaan eivät osuneet tonteistaan.

HPK pääsi erän aikana lisäksi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa ja tilannetta yritettiin rakentaa Mikko Lehtoselle mutta miehen ruuti oli märkää.

Kärpät kampeaa voittoon

Kolmannen erän alkajaisiksi Julius Junttila luiskahti vapaaksi HPK:n puolustukselta ja tarjoili avopaikan Charles Bertrandille, joka laukoi Kärpät uudestaan johtoon.

Bertrandin maalin jälkeen pelin painopiste siirtyi Kärppien päätyyn ja päätöserän puolivälin jälkeen HPK:n nelosketju järjestikin melkoisen pyörityksen Jussi Rynnäksen maalille mutta tasoitusta ei saatu aikaan. Viime minuuteilla myös Kristian Vesalainen pääsi nokikkain Rynnäksen kanssa mutta Rynnäs kesti. HPK ei saanut tasoitusta aikaan myöskään kuudella kenttäpelaajalla, joten oululaiset lähtivät kotimatkalle täysi pistepotti taskussaan.

Tilastot ja ottelukooste tästä linkistä

Fanit upeasti mukana heti avausottelussa

HPK-fanit olivat jälleen kerran taiteilleet upean, miltei koko eteläpäädyn peittävän tifon kauden avausotteluun. “Mukana matkalla” -tifo toivotti joukkueet tervetulleiksi kauden avausotteluun ja samalla kertoi fanien matkaavan joukkueen matkassa läpi koko kauden. Fanien sitoutumisesta joukkueen tukemiseksi saadaan heti hieno esimerkki, sillä fanit matkaavat heti huomenna joukkueen perässä Ouluun, loistavaa!

 

Seuraavat ottelut

HPK ja Kärpät kohtaavat toisensa siis heti huomenna lauantaina, jolloin joukkueet pelaavat vastakkain Oulun Raksilassa. Seuraava kotiottelu HPK:lla on tulevan viikon tiistaina, kun Ässät saapuu Hämeenlinnaan.

Liput tästä

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – Kaikki urheilusta

08.09.2017 21:38

Jaa artikkeli: