Kärpät Kerhoa parempi Oulun tuplapelien toisessakin osassa

Kärpät-HPK 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Pohjoisen kiertueen päättäneessä lauantai-illan ottelussa Kerhon kokoonpanoon tuli Tommi Tikan pelikiellon myötä hieman muutoksia, kun Juuso Ikonen siirrettiin kakkosketjun keskelle ja Oliver Kiljunen sai näyttöpaikan kakkosketjun laidalta Matt Marcinewin huilivuoron myötä. Molemmat joukkueet vaihtoivat myös aloittavat maalivahdit Joel Blomqvistiin ja Daniel Lebedeffiin. Ottelussa Kerholta ei nähty energisintä otettaan, vaan Kärpät korjasi lopulta pisteet oltuaan napsun verran parempi kaukalossa.

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa artikkelin lopusta.

HPK tuli tuplaviikonlopun toiseen otteluun eilisestä tappiosta sisuuntuneena hyvällä sykkeellä. Kärpät näyttivät jääneen jopa hieman telineisiin valkopaitaisen Kerhon painaessa hyökkäyspäädyssä. Erän paras paikka kerholaisittain syntyi kun Arttu Pelli kuljetti kiekon omalta b-pisteeltä Kärppien päätyyn ja tarjoili vielä namupaikan maalin eteen Joel Janatuiselle. Janatuinen ei kuitenkaan tästä paikasta saanut kiekkoa maaliin saakka.

Hetkeä myöhemmin  Kerhon ykköskentälle sattui nukahdus omassa päädyssä. Omassa päässä sattui merkkausvirhe, josta Jesse Koskenkorva pääsi pelaamaan kiekon kolmen kerholaisen paineen alta tekopaikkaan Julius Hermoselle. Hermonen napautti täydellisen laukauksen takakulmaan eikä ottelussa Kerhon maalilla aloittanut Daniel Lebedeff voinut tilanteessa mitään.

Molemmille joukkueille tarjottiin vielä mahdollisuudet ylivoimalla, mutta kumpainenkaan ei näillä osunut. Kerhon ylivoima oli edelleen hieman pakottamista, eikä kuviotakaan saatu varsinaisesti ylivoimalla kasaan Jesse Koskenkorvan istuessa kaksiminuuttista koukkaamisesta. Hetkeä myöhemmin Oliver Kiljunen otti vuorostaan pikkukakkosen estämisestä, mutta Liigan tehokkain alivoima pystyi pelaamaan Kärppien ylivoiman pääasiassa laidoille. Daniel Lebedeff koppasi loput ja merkkautti itselleen yhdeksän torjuntaa, kun toisessa päässä Blomqvist torjui kymmenen kertaa.

Kärpiltä tarvittavat lisäosumat

Toiseen erään Kärpät tuli vahvasti ja peli pyöri ensimmäisen viisiminuuttisen ajan Kerhon päädyssä. Lebedeff kuitenkin kesti, eikä kiekkko käynyt yläputkea lähempänä maalia kun Casey Wellman pääsi laukomaan kiekon maalirautoihin. Kerhon hyökkäyspeli puolestaan yskähteli toisessa erässä, eikä Joel Blomqvist maalillaan tullut juurikaan testatuksi. Hyökkäysalueen syötöt olivat jatkuvasti huonolla tasolla, eivätkä kulmapelitkään tuoneet maalipaikkoja.

Antti Pihlströmin huidottua itsensä boksiin erän viimeisillä minuuteilla pääsi Kärpät toistamiseen kokeilemaan ylivoimaa. Ylivoiman paras paikka tuli kuitenkin HPK:lle, kun Artturi Toivola vapautti Miro Ruokosen läpiajoon. Ruokosen veivaukset eivät kuitenkaan purreet tällä kertaa vaan Blomqvist merkkautti tästä itselleen torjunnan. Blomqvistille merkattiin erässä neljä torjuntaa, Lebedeff puolestaan kuusi kertaa.

Kerho joutui aloittamaan alivoimaisena myös kolmannen erän, mutta tämä erikoistilanne vielä selvitettiin. Hetkeä myöhemmin ajassa 43:36 Kärpät meni kuitenkin kahden maalin johtoon Atte Ohtamaan löydettyä syötöllään maalille ajaneen Ville Leskisen. Arto Laatikaisen estelyistä huolimatta Leskinen pääsi tuikkaamaan kiekon verkkoon ja Kerho joutui näin virittelemään eiliseen tapaan loppukiriä kolmanteen erään.

Loppukiri jäi kuitenkin tällä kertaa torsoksi, kun todella hyville paikolle ei tänään Kärppien alueella ollut asiaa. Tuukka Tieksolan kaksiminuuttisen aikana Kerhon ylivoima oli edelleen hakemista, ja ainoana onnistuneena Michael Jolyn tulinen laukaus suoraan syötöstä päätyi Blomqvistin varusteisiin. Erä puolivälissä Ville Leskinen polkaisi purkukiekon perään ja sai tästä toimitettua kiekon keskikaistalle. Tästä paikasta Saku Mäenalanen vei Kärpät jo lopullisen tuntuiseen johtoon 3-0 ja loppu olikin sitten semantiikkaa.

Aatu Räty koukki itsensä jäähylle erän loppupuolella ja HPK pääsi vielä kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla loppukirin käynnistämistä. Hetkittäin paremmin pyörinyt ylivoimapeli kaatui kuitenkin huolimattomuusvirheisiin eikä kiekkoa saatu tästäkään tilaisuudesta Joel Blomqvistin selän taakse. Blomqvist merkkautti lopulta itselleen 20 torjuntaa ja näillä irtosi uran ensimmäinen nollapeli Liigassa. HPK:n verkkotoimitus lähettää tästä suorituksesta virtuaalisen hotsin kolmella Oulun suuntaan, onnittelut!

Näin Kerholle Oulun tuplapeleistä mukaan kotimatkalle ei jäänyt pisteitä. Edessä on nyt lähes viikon mittainen tauko, jonka jälkeen perjantaina isketään  uudella innolla SaiPan kimppuun Pohjantähti-areenalla. Ottelu alka kello 18:30 ja matsi on perhepeli. Lue lisää täältä.

16.10.2021 19:54