Piste Oulusta – Kärpät jatkoajalla voittoon

Kärpät-HPK 5-4 ja. (1-1, 0-3, 3-0, 1-0)

Oulussa nähtiin erikoinen, vaiherikas jännitysnäytelmä. HPK karkasi toisessa erässä 1-4-johtoon, mutta Kärpät kiri pelin päätöserässä väkisin tasoihin. Ottelun ratkaisijaksi nousi jatkoajalla Kärppien Otto Karvinen. HPK:n maalit Paajanen (2+0), Vesalainen ja Tuulola.

Ottelun avauserä painettiin hurjalla vauhdilla päästä päähän. Kotijoukkue oli aavistuksen verran hallitsevampi (laukaukset 17-14). Kärpät sai luotua enemmän laatupaikkoja, mutta HPK:n maalivahti Emil Larmi oli kuitenkin jälleen pelipäällä alusta alkaen.

Kerho siirtyi johtoon ajassa 7:01. Kakkosketjun Teemu Turunen luisteli vahvasti maalin takana ja karisti Kärppä-puolustajan kannoiltaan. Syöttö maalin eteen Otto Paajaselle, joka jatkoi kiekon varmasti etuyläkulmaan. Kärppävahti Veini Vehviläiselle ei jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia. Osuma oli kapteenille kauden kolmastoista.

Kärpät tasoitti nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ajassa 12:32. HPK:n hyökkäys tyrehtyi ja Kärpät käänsi pelin hetkessä Kerhon alueelle. Otto Karvinen vapautti taidokkaasti Rasmus Kuparin läpiajoon ja nuori Kupari veivasi kiekon näyttävästi ohi Larmin.

Uskomaton toinen erä

HPK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun Mikael Ruohomaa sortui aloitusvirheeseen kahdesti peräkkäin. Liigan pelätyin ylivoima näytti jälleen vaarallisuutensa. Kultakypärä Oula Palve syötti läpi Kärppä-nelikon ja Kristian Vesalainen laukoi kiekon painavasti takakulmaan. Maali oli Vesalaiselle kauden viidestoista.

Hetkeä myöhemmin HPK:n Robert Leinolle avautui kaksi huippupaikkaa saman vaihdon aikana. Jälkimäisessä tilanteessa Kärppien Lasse Kukkonen joutui rikkomaan ja HPK pääsi ylivoimalle.

Tällä kertaa ylivoimaa ehti kulua 19 sekuntia, kunnes peliväline oli jälleen oululaisten verkossa. Kuvio oli tälläkin kertaa näyttävä. Joonas Lehtivuori ja Oula Palve pyörittivät kiekon nopeasti maalin eteen Eetu Tuulolalle, joka iski väkisin mustan reppuun. Maali oli Tuulolle kauden kahdestoista.

Erän puolivälin jälkeen Tuulola ja Palve ottivat samassa vaihdossa kaksiminuuttiset ja Kärpät pääsi pyörittämään 5-3-ylivoimaa täydet kaksi minuuttia. Vaan kuinkas kävikään? Otto Paajanen käytti Ville Leskisen huolimattoman viivapelaamisen hyväkseen ja karkasi läpiajoon. Paajanen ujutti kiekon ihanasti Vehviläisen suojien välistä sisään ja Kerhon kolmen maalin johtoon. Todella harvinainen temppu kahden miehen alivoimalla!

Erässä saatiin myös huonoja uutisia, sillä HPK:n Jesper Lindgren joutui jättämään pelin kesken. Puolustaja blokkasi laukauksen ja poistui pukukoppiin kättään pidellen.

Kärpät venytti ratkaisun jatkoille

Kärpät luisteli päätöserään erittäin väkevästi. Kotijoukkue kavensi ylivoimalla ajassa 44:32, asialla Saku Mäenalanen. Osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana, joten HPK joutui jatkamaan alivoimalla takaiskun jälkeen. Tämän erikoistilanteen Kerho pystyi selvittämään.

Kärpät jatkoi painostustaan ja peli pyöri enimmäkseen Kerhon kenttäpäädyssä. HPK sai hieman hengähdysaikaa, kun Kärppien Mikael Ruohomaa otti rangaistuksen korkeasta mailasta. Kerhon ylivoima ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Kärpille jäi vajaat kahdeksan minuuttia kiriä peliä tasoihin.

3-4-kavennus syntyi ajassa 52:58. HPK:n avauspelaaminen ontui pahemmen kerran ja Kärpät sai kuin ilmaiseksi tekopaikan. Larmi torjui Ville Leskisen ensimmäisen laukauksen, mutta Leskinen ehti paluukiekkoon ennen HPK-puolustusta ja latoi kiekon reppuun.

Tasoitus nähtiin ajassa 55:37, juuri HPK:n aikalisän jälkeen. Shaun Heshka pääsi vapaasti nousemaan maalille ja puolustajan syöttö tavoitti pakkiparinsa Miika Koiviston. Kiekko reppuun ja peli oli jälleen kuin uusi.

Kerho sai vielä maukkaaseen paikkaan ylivoiman, kun peliaikaa oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Kärpät selvitti alivoiman ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Siinä sankariksi nousi kotijoukkueen Otto Karvinen, joka pystyi runnomaan ratkaisun HPK-pelaajien estelyistä huolimatta.

Piste Oulusta on aina kohtuullisen hyvä suoritus, mutta tällä kertaa enemmänkin olisi ollut tarjolla. Matka jatkuu ja playoff-unelma elää edelleen.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

Kerho matkaa seuraavaksi Kuopioon KalPan vieraaksi. Ottelu pelataan torstaina klo 18:30.

Hämeenlinnassa pelataan lauantaina 3.2., kun vastaan luistelee tulikuuma HIFK. Kiekko tippuu jäähän klo 17 – lämpimästi tervetuloa!