Kapteenin kiitokset Liiga-kaudesta 2019-2020

HPK:n juhlakauden kapteeni Niklas Friman pelasi ainakin tältä erää viimeisen ottelunsa HPK:n paidassa torstaina 12.3.2020 Mikkelissä. Friman nähtiin ensimmäistä kertaa HPK:ssa kauden 2016-2017 alussa, kahden ottelun verran, mutta tuon jälkeen tie vei vielä JYPiin kaudeksi. Paluu nähtiin heti seuraavalla kaudella, kun Friman teki HPK:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Kolmannesta kaudesta Kerho ja puolustuksen kulmakivi sopivat syksyllä 2018.

20190125, HÄMEENLINNA, HPK VS. KÄRPÄT, HPK:N NIKLAS FRIMAN (6). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Hämeenlinnassa Friman otti huimat edistysaskeleet urallaan. Mestaruuskaudella 2018-2019 HPK:n varakapteenina toiminut puolustaja raivasi tiensä EHT:lle Suomen Leijonapaitaan. Sama toistui myös päättyneellä kaudella.

– Viime vuodet HPK:ssa ovat olleet erittäin ratkaisevia oman urani kannalta ja olen todella kiitollinen HPK:lle mahdollisuudesta, jonka sain saavuttuani Kerhoon. Olen viihtynyt Hämeenlinnassa ja kasvanut pelaajana joukkueen kehittymisen mukana, pohtii 26-vuotias puolustaja.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen valitsi Frimanin joukkueen kapteeniksi HPK:n 90-vuotisjuhlakaudelle. Frimanin kausi olikin onnistunut, sillä jälleen kävi kutsu EHT:lle ja pistesaalis oli lähes identtinen mestaruuskauden kanssa. Kapteeni johti HPK:n puolustusta omalla esimerkillään, illasta toiseen lähes virheettömästi.

– Nautin suuresti kapteenin roolista ja sen myötä tulleesta vastuusta ja haasteista. Oli kunnia päästä edustamaan Suomea EHT-turnauksessa. Kaudella oli hyviä hetkiä ja pääsin mielestäni tietyissä yksityiskohdissa eteenpäin. Toisaalta joissain asioissa jäi varmasti myös parannettavaa.

20200117, HÄMEENLINNA, HPK vs. TPS, HPK:N NIKLAS FRIMAN (#6) TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Kausi jää kesken

Liiga-kausi 2019-2020 päätettiin äkillisesti 59 runkosarjan ottelun jälkeen. HPK ajoi hurjaa vauhtia kiinni kuudentena ollutta HIFK:ta. Koronavirusepidemian vuoksi keskeytetty kausi oli kapteenin mielestä kaksijakoinen HPK:lle. Parempaa kohti joukkue oli kuitenkin menossa Frimanin mielestä.

– Joukkueemme peli oli parhaimmillaan todella hyvää, kuitenkin hieman ailahtelevaa läpi kauden. Oli kova luottamus ja hyvä fiilis joukkueessa kevättä kohti. Viime kauden huippuonnistumisen jälkeen pystyimme taas rakentamaan tämän joukkueen positiivisen tarinan.

Pelaajat olivat kauden päätöksestä yksimielisiä.

– Kauden äkillinen päätös tietysti pysäytti. Vaikka olimme menossa kohti kauden tärkeintä osuutta ja oma pelimme alkoi toimia paremmin ja paremmin, terveys menee tietenkin etusijalle.

Frimanin muistoihin HPK-ajasta jäävät yhteisöllisyys ja tunnelma, joka kohtasi pelaajat kotiareenassa.

– Haluan lähettää lämpimät kiitokseni koko HPK-yhteisölle, joka on tukenut meitä hyvinä ja huonoina aikoina. Erityisesti mieleeni jäävät tiivis yhteisöllisyys ja Pohjantähti Areenan tunnelma, jonka kannattajat ovat luoneet. Nämä konkretisoituivat viime kevään menestystarinassa, päättää kapteeni.

20190912, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT, HPK:N NIKLAS FRIMAN (6) JA PETTERI NIKKILÄ (#74). MESTARUUSVIIRIN NOSTO. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

22.03.2020 10:28

Jaa artikkeli: