Kanadalainen Peter LeBlanc HPK:n haaviin

Kanadalainen hyökkääjä Peter LeBlanc vahvistaa HPK:n joukkuetta ensi kaudella. HPK on solminut LeBlancin kanssa vuoden sopimuksen.

HPK:n ensi kauden hyökkäyskalustoa vahvistamaan saapuva 27-vuotias Peter LeBlanc uhkuu intoa saapua Suomeen.
– Olen todella innoissani ja ottanut paljon selvää uudesta kotikaupungistani. Suomi on jääkiekkomaa ja kaikki mitä olen kuullut, on positiivista.

Tulevassa joukkueessa on myös vanha vastustaja, sillä AHL-aikanaan LeBlanc on pelannut Patrick Hollandia vastaan.
– Holland on tuttu vastustajan paidasta, mutta muuten uudet joukkuekaverit ovat vielä tuntemattomampia. Vanha joukkuekaverini David Kolomatis pelasi viime kaudella Tapparassa ja olen hänen kanssaan jutellut siitä, millaista Suomessa on olla.

Peter LeBlanc HPK Photo 1

LeBlanc on Chicago Blackhawksin varaus vuodelta 2006 ja on kiekkoillut niin Chicagon kuin Washingtonin NHL-organisaatioissa. Viime kausi kului Ruotsin Allsvenskanissa Röglen paidassa, jossa hän oli nostamassa Rögleä vahvalla panoksellaan SHL:ään tehden karsinnoissa yhdeksässä ottelussa viisi pistettä.

Myös HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen on innoissaan uudesta hyökkääjästä.
– LeBlanc pystyy pelaamaan sekä keskushyökkääjänä, että laitahyökkääjänä, mikä antaa vaihtoehtoja kokoonpanoihin ja peluutukseen. Hän oli viime vuonna ensimmäistä kertaa Euroopassa ja pelasi vaikean syksyn jälkeen erittäin hyvän kevään. SHL-karsinnoissa oli jo joukkueensa johtavia pelaajia.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan ensi kauden joukkue on kasassa.
– HPK:ssa ollaan tyytyväisiä, että monen mutkan kautta joukkue saatiin tässä vaiheessa valmiiksi. Ryhmä lähtee kokonaisena ensi viikolla Rovaniemen leirille pois lukien nuorten maajoukkueissa mukana olevat pelaajamme. Leikkisästi sanoen, niin kuin entinen kollegani on joskus heittänyt lentävän legendaarisen lauseen: ”Näillä mennään”. Ammattilaisliigassa voi luonnollisesti tapahtua muutoksia kauden aikana ja HPK:ssa näihin myös ollaan valmiita tarvittaessa reagoimaan resurssien puitteissa.

Eetu Tuulola on U-18 –joukkueen matkassa ja Matias Haaranen U-20 -ryhmässä matkalla Lake Placidiin. Mahdollisesti U-20 -ryhmään liittyy myös Waltteri Hopponen.

HPK:n joukkueen kokonaisuudessaan näet tästä.

KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ, OSTA OMASI! ISTUMAKAUSIKORTIT ALK. 28o €!

HPK Tiedotus 28.7.2015

28.07.2015 11:00

Jaa artikkeli: