KalPan ylivoima liikaa HPK:lle

KalPa-HPK 4-2 (0-1,4-1,0-0)

HPK pysyi KalPan kyydissä puolitoista erää. Jäähyily kostautui toisessa erässä, jossa KalPa iski neljä osumaa.

Ensimmäisessä erässä HPK pelasi ajoittain mallikaasti ja sai luotua useita hyviä maalipaikkoja. Jan-Mikael Juutilaiselle siunaantui avopaikka maalin eteen, mutta Juutilainen ei saanut ohitettua KalPa-vahti Ari Ahosta. Hetkeä myöhemmin Teemu Rautiainen järjesteli komeilla harhautuksillaan paikan Antti Ropolle, mutta yritys kilpistyi puolustajan jalkaan.

Hyvä painostusjakso päättyi Alex Leavittin estämisjäähyyn. Henri Laurila oli viedä isännät johtoon ylivoimalla, mutta KalPa-puolustajan kova lyöntilaukaus kilahti tolppaan. KalPa sai lisäenergiaa ylivoimansa jälkeen ja hallitsi loppuerää hienokseltaan.

Janne Laakkonen vei kuitenkin Kerhon johtoon kun erää oli pelaamatta yhdeksän sekuntia. Laakkonen ohjasi hienosti Santeri Alatalon siniviivakudin maalin kulmalta. Maali oli Laakkoselle kauden neljäs.

Kerho jäähyilee – KalPa karkaa

HPK tuli toiseen erään hyvällä hyökkäysinnolla ja oli kasvattaa johtoaan. Asialla oli jälleen Laakkonen, joka pääsi täysin vapaasti nousemaan kulmasta KalPa-maalille, mutta tällä kertaa laitahyökkääjän viimeistely oli ponneton.

Tämän jälkeen KalPa heräsi ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä HPK-maalille. Ajassa 22.46 Leavitt otti illan toisen jäähynsä. KalPan Tommi Miettinen kuitenkin hölmöili itsensä jäähyboksiin vain puoli minuuttia myöhemmin. Ylivoimalla Niko Nieminen murtautui KalPa-maalille, mutta Ari Ahonen pystyi estämään Niemisen maalintekoaikeet.

KalPa tuli tasoihin ajassa 27.00. Tuomas Kiiskinen karkasi läpiajoon ja veivasi kiekon juuri ja juuri yli maaliviivan. Tilanne tarkastettiin videolta ja  lopulta erotuomari Jari Levonen näytti aloituksen keskelle.

Maalin jälkeen KalPa vei peliä selvästi ja johtomaali syntyi puolitoista minuuttia myöhemmin. 2-1 -maali syntyi Tuukka Pulliaisen istuessa jäähyllä. Marko Kauppinen ampui siniviivalta ja kultakypärä Matti Kuparinen ohjasi kiekon ilmasta verkon perukoille.

HPK nousi kuitenkin vielä taistelemaan Janne Kolehmaisen onnekkaalla osumalla ajassa 29.52. Kolehmainen laukoi pienestä kulmasta kiekon maalille ja Ari Ahonen hörppäsi pahemman kerran. Maali oli Kolehmaiselle kauden viides.

Toisen erän loppu oli kuitenkin KalPan. Kuopiolaiset iskivät vielä kaksi maalia. Tommi Miettinen iski kauden avausosumansa Tolvasen kakkoskiekosta HPK-puolustajien estelyistä huolimatta.

Ratkaisevan tuntuinen 4-2 -maali syntyi jälleen ylivoimalla. Jukka Hentunen pääsi käyttämään parasta asettaan, hirmuista lämäriään, parhaalta maalintekosektorilta. Hentusen piiska ei jättänyt Tolvaselle sanansijaa.

Kiri jää vaisuksi

Kolmannessa erässä HPK yritti kiriä KalPan johtoa kiinni, mutta paras hyökkäysterä oli kateissa. KalPa sai rangaistuslaukauksen Scott Barneyn rikottua Kalle Kermania puolittaisessa läpiajossa. Mikko Tolvanen torjui upeasti kilpikädellään Kermanin rankkarin.

Ottelun lopussa Kerho haki kavennusta ilman maalivahtia. Kalle Kermanille tuomittiin ajassa 57.52 jäähy kampituksesta ja Kerho pääsi pyörittämään kuudella neljää vastaan. HPK:n ylivoimamylly ei kuitenkaan lähtenyt kunnolla käyntiin ja KalPa piti maalinsa puhtaana.

HPK:n seuraava ottelu pelataan tiistaina 1.11., jolloin Espoon Blues saapuu Rinkelinmäelle.