KalPan tehokkuus jätti Kerhon pisteittä

1-5 (0-1, 0-3, 1-1)

 

KalPa vei voiton tänään selvin lukemin 1-5. Kerhon ainokaisen iski Innala ylivoimalla Kontiolan ja Tikan syötöistä. KalPa oli maalipaikoissaan todella tehokas, Kerholla kävi maalissa molemmat, Voutilainen ja Lebedeff ja HPK-vahdeille kirjattiin yhteensä koko illan aikana kahdeksan torjuntaa. Kilpeläinen KalPan maalilla oli huomattavasti työllistetympi, 23 torjunnalla.

 

 

KalPa nappaa ensimmäisen erän nimiinsä

 

Ottelu alkoi molemmilta vähän hitaanlaisesti käyntiin. Syötöt karkaili ja paikoille ei päästy, KalPa oli hitusen paremmin pelin päällä ensimmäisen kympin. Kerhon ensimmäinen vaarallinen maalipaikka tuli erän puolivälin tienoilla. Atso Lehtinen ampui viivasta kohti maalia, Kilpeläinen torjui eteensä ja paluukiekossa oli Henri Kanninen mutta tämänkin laukauksen Kilpeläinen sai torjuttua.

Ottelun ensimmäinen jäähy vihellettiin vieraille, Otto Leskinen lähti boksiin koukkaamisesta. Jäähyä edelsi Kontiolan kentän todella vaarallinen pyöritys KalPan päädyssä ja tästä Leskisen oli pakko koukata Innalaa ja Kerholle ylivoimaa. Ylivoimalla ei Kerho saanut mitään aikaiseksi, kiekko pääsi vaan käymään vieraiden alueella ja jokaisen tilanteen KalPa sai kunnialla purettua. Ja kun itse et tee niin kaveri kyllä onnistuu, alivoimansa kestettyään kävi Kerhon pakilla pieni kömmähdys hyökkäyspään sinisellä, pyllähtäen epäonnisesti kumoon ja KalPa pääsi kolmella kahta vastaan hyökkäykseen. Alexander Ruuttu päätti vetää itse ja laukaus painui Voutilaisen ohi.

Erän lopussa oli vielä Kontiolan kentällä toinen pidempi pyöritys KalPan päädyssä, mutta maalinteko jätettiin toiseen erään. Erätauolle KalPan johdossa 0-1.  Voutilaiselle erässä viisi ja Kilpeläiselle neljä torjuntaa.

 

KalPa nakuttelee kolme lisää

 

Toinen erä lähti hämeenlinnalaisittain lupaavasti käyntiin kun jo 22 sekunnin pelin jälkeen Otto Leskinen otti illan toisen jäähynsä. Sama kaava jatkui, mikä kävi jo ensimmäisessä erässä. Kerho ei ylivoimalla onnistu ja jäähyn jälkeen KalPa iski. Tuomas Vartiainen siirsi vieraat 0-2 johtoon ajassa 22.53.

Maalin jälkeen Kerho otti näennäisesti peliä hallintaan ja testaili Kilpeläistä, turhaan. Kylmää vettä tuli niskaan lisää ajassa 29.06 Jesper Mattilan toimesta ja lukemat 0-3. Tässä vaiheessa Voutilaiselle riitti ja maaliin luisteli Daniel Lebedeff. Lebedeff ei kauaa ehtinyt nollaa pitää, kun jo 30.41 Mattila iski limpun neljännen kerran Kerhon rysään.

Molemmat joukkueet otti vielä jälkimmäisellä kympillä yhdet jäähyt. Kerholta Tikka kampituksesta ja KalPa hölmöili ihan erän loppuun väärästä vaihdosta oman jäähynsä. Tikan jäähyn HPK selvitti ilman viidettä takaiskua.  Kerho pääsee kolmannen erän aloittamaan 1.44 ylivoimalla. Toisessa erässä Kilpeläiselle kahdeksan torjuntaa, Voutilaiselle yksi ja Lebedeff selvisi erästä ilman torjuntoja.

 

Kerho vei, KalPa voitti

 

Kolmas erä käynnistyi Kerhon ylivoimalla, pyöritystä oli mutta maalia ei vieläkään nähty. Kerho painoi peliä KalPan päätyyn lähes koko erän ja vei peliä niin, että ajassa 45.17 KalPa käytti aikalisänsä. Ajassa 45.58 lähti KalPan Tuomas Vartiainen kampituksesta istunnolle ja tällä ylivoimalla Kontiola-Innala toimi, Konna syötti ja Innala kavensi lukemat 1-4:ään. Toinen syöttöpiste Tommi Tikalle.

Vartiainen ei kerrasta uskonut vaan otti toisen kampitusjäähyn heti perään ja Kerholla oli paikka nousta vielä mukaan peliin. Ylivoima pyöri näyttävästi mutta Kilpeläisen johdolla KalPa kesti ja lukemat pysyi muuttumattomina. Kerhon vuoro koittaa alivoimaa tuli ajassa 49.41, Santeri Lukka boksiin poikittaisesta. Tällä ylivoimalla KalPa ei saanut edes laukausta kohti Lebedeffiä ja oikeastaan erän ainoa kunnon KalPa-laukaus tuli ajassa 57.47, kun Aleksi Klemetti teki tyhjiin loppulukemat 1-5.

Viimisellä kympillä Kerho pelasi muutamankin kerran kuudella miehellä, pari minuuttia kuudella neljääkin vastaan mutta yhtä maalia enempää ei kotijoukkue tänään saanut aikaiseksi. Loppunumerot siis KalPalle 1-5.

 

 

 

 

 

 

17.10.2020 19:42

Jaa artikkeli: