KalPalle kolme pistettä tiistai-illan läpsyttelystä

KalPa – HPK 4-1 (1-1,2-0,1-0)

Kuopiossa kohtasivat tiistai-illan huumassa KalPa sekä HPK. Tasainen vääntö oli varsin haastava varsinkin maalivahdeille, sillä molemmille molareille merkittiin yhteensä vain 39 torjuntaa. Kolme pistettä ottelusta jäivät lopulta Kuopioon numeroin 4-1.

Ottelu alkoi tasaisesti ja ensimmäinen kymmenen minuuttia edettiin hieman sekavissa tunnelmissa, eikä kumpikaan joukkue päässyt hyville maalipaikoille. Ensimmäisen kympin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtumaan olan takaa. KalPa teki ottelun avausmaalin, kun hienon hyökkäyspään pelin pääteeksi Joonas Lyytinen vei tarkalla laukauksella kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Avausmaali selvästi herätti ainakin Kerhon pelaamaan, sillä seuraavat vaihdot mentiin kotijoukkueen päädyssä. Painostuksen aikana parhaat paikat siunaantuivat ensin Aleksi Laaksolle, jonka laukaus kilahti Eero Kilpeläisen vartioiman maalin ylärimaan ja hetki tämän jälkeen ykkösketju sahasi KalPa-puolustuksen täysin kebabille, mutta Eero Somervuori ei saanut viimeisteltyä maalin edestä ottelua tasoihin.

Kerhon hyvä muutaman minuutin painostus loppui kuin seinään ajassa 16:30, kun Heikki Liedes sai korkeasta mailasta kahden minuutin rangaistuksen. Kotijoukkueen ylivoima ei kuitenkaan sujunut odotusten mukaan, sillä hetken päästä ottelu oli 1-1. Juuso Vainio luki ensin hienosti KalPa-hyökkäyksen päätykiekon ja heitti rännipurun, joka kimpoili Otto Paajaselle keskialueelle. Paajanen spurttasi tilanteessa läpiajoon kuin Niklas Hede aikanaan ja nasautti kiekon upeasti etuylämummeliin. Enempää ei erässä maaleja nähty, joten erätauolle siirryttiin numeroissa 1-1.

Kalpalle tehokas toinen erä

Toinen erä aloitettiin kotijoukkueen hallinnalla eikä Kerho päässyt peliin sisälle kunnolla. Painostuksen seurauksena KalPa pääsi toista kertaa pelaamaan ylivoimaa, kun Petteri Nikkilä kampitti itsensä jäähylle. KalPan ylivoima oli kuitenkin jälleen pehmoista, ja erää jatkettiin tasalukemissa.

Ajassa 27:06 nähtiin erän ensimmäinen maali, kun Jyri Junnila vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. Tilanne avautui kuin varkain keskialueelta, jonka jälkeen Junnila laukoi terävästi siniviivan jälkeen Kerho-pakin jaloista. Maskin takaa tullut laukaus peitti ilmeisesti Juuse Saroksen näkökentän, sillä kiekko livahti harvinaisen helposti Kerho-maaliin.

Kerho heräsi jälleen johtomaalin jälkeen peliin mukaan ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Kilpeläistä. Tasoitusmaali oli todella lähellä erän puolivälin tienoilla, kun Marek Viedensky laukoi terävästi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Viedenskyn laukausta tutkittiin videolta tovi, mutta valitettavasti kuvanauhankin todistamaa laukaus kimposi kentälle takaisin kahden tolpan kautta.

KalPa pääsi ottelussa kolmannen kerran ylivoimalle Antti Bruunin jouduttua jäähyboksiin. Tällä kertaa ei KalPan ylivoimaa ehtinyt kauaa kulua, kun peli oli 3-1. Kiekko pelattiin viivaan Juuso Riikolalle, jonka laukaus livahti siniviivalta jälleen hiemna helposti ohi Saroksen. Molemmat joukkueet pääsivät vielä erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei nähty.

Kerhon kiri ei käynnisty

Kerho aloitti kolmannen erän ylivoimalla, mutta miniylivoima ei tuottanut kavennusmaalia. KalPa pääsi hetki tämän jälkeen jo viidettä kertaa ottelussa ylivoimalle, kun HPK:lle tuomittiin väärästä vaihdosta rangaistus. Kerhon alivoima toimi kuitenkin tällä kertaa upeasti ja ottelua jatkettiin lukemissa 3-1. Hämeenlinnalaiset siirtyivät myös kolmannessa erässä pelaamaan kolmella ketjulla, kun Arkiomaa, Hamill ja Vuoti jäivät pois pelaavasta kokoonpanosta.

Kolmas erä eteni kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan: Kerho yritti painaa sitkeästi kohti KalPan puolustusaluetta, mutta vaarallisille maalipaikoille se ei päässyt. Kerhon erän puolivälissä tullut ottelun toinen ylivoima ei myöskään tuottanut hyvästä pyörityksestä huolimatta kunnon maalipaikkoja, ja myös Kilpeläinen maalillaan oli hyvässä vireessä.

Ottelun loppuhetkillä Pallokerho yritti sitkeästi kaventaa ottelua, ja riskejä oli hyökkäyspäässä otettava. Hyökkäysintoilun seurauksena myös KalPalle avautui vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista vaarallisin oli ehdottomasti Michal Birnerin läpiajo. Birner ei läpiajosta onnistunut viimeistelemään, mutta Jyri Niemi joutui rikkomaan tsekkiä tilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti  Tällä kertaa Saros oli maalillaan hereillä ja nollasi Birnerin yrityksen upeasti kilpikäden torjunnalla.

Lopussa Kerho yritti vielä tulla otteluun mukaan ilman maalivahtia, mutta hyviä maalipaikkoja ei avautunut millään. Kiri tyrehtyi viimeistään ajassa 59:02, kun Michal Biner onnistui tyhjään maaliin viimeistelmään numeroiksi 4-1. Nämä numerot jäivät myös loppulukemiksi, joten kolme pistettä jäivät Kuopioon.

Kerhon kausi jatkuu lauantaina, kun Hämeenlinnassa pelataan viimeinen ottelu ennen joulutaukoa. Ottelussa kohtaavat HPK ja Rauman Lukko.