KalPa voittoon Tuuskin juhlapelissä

HPK-KALPA 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

Lauantain ottelussa juhlittiin HPK-ikoni Marko Tuulolan upeaa uraa. Juhlallisuuksien jälkeen itse ottelussa juhli vierasjoukkue KalPa, jonka suurimpana sankarina oli maalivahti Eero Kilpeläinen.

DSC_1692

DSC_1729

– Kyllä me jäätiin telineisiin ja tohon juhlatunnelmaan. Parannettiin peliä kyllä ja toinen erä oli meillä kyllä hyvää pelaamista ja kovasti yritettiin kyllä tasoihin, kiteytti HPK:n valmentaja Pasi Arvonen ottelun kulun.

Kun Marko Tuulolan hienot juhlallisuudet oli saatu juhlittua, paita numero 36 nostettua sille kuuluvalle paikalle ja yleisön loputtomat suosionosoitukset taukoamaan, päästiin itse otteluun. Aivan ottelun alussa näytti siltä, että HPK ottaisi ohjat käsiinsä. Pelin kulku muuttui kuitenkin erän puolivälin tienoilla HPK:n otettua kaksi peräkkäistä jäähyä. Vierailijat pyörittivät ylivoimaansa mallikkaasti ja jälkimmäisellä ylivoimalla se siirtyikin johtoon.

KalPan johto-osuman jälkeen kuopiolaiset ottivat peliä yhä enemmän haltuunsa ja vyörytti hyökkäyksi HPK:n alueelle. Sangollinen jäävettä kaadettiin toistamiseen kotijoukkueen niskaan ainoastaan 29 sekuntia ennen erätaukoa. Mikko Nuutinen nousi maalin takaa pyörähti ja laukoi kiekon tarkasti etuyläkulmaan Jere Myllyniemen olkapään yli.

Uudella tohinalla toiseen erään

Arvonen oli muuttanut HPK:n hyökkäyskentällisiä erätauolla, mikä näyttikin herättäneen joukkuetta. HPK aloitti toisen erän todellisella ryminällä ja KalPa oli ajoittain helisemässä omalla alueellaan. HPK pystyi parissa minuutissa luomaan hyviä maalintekopaikkoja useammankin mutta KalPan maalissa Kilpeläinen pystyi torjumaan milloin milläkin ruumiinosalla. HPK ryntäys oli sen verran raju, että KalPan valmentaja Pekka Virta kokosi joukkonsa aikalisälle, kun toista erää oli pelattuna ainoastaan 2.23.

Erän aikana HPK pääsi ylivoimalle mutta tulosta ei edelleenkään saatu aikaan. Toisen erän lopulla myös vierailijat olivat lähellä lisäosumaa mutta Myllyniemi esti lähentelyt, niinpä kolmanteen erään lähdettiin HPK:n kahden maalin takaa-ajoasemassa.

Kolmas erä lähti liikkeelle toisen erän tapaan ja välillä näytti, että kuopiolaisten maali oli noiduttu, eikä kiekkoa saada tolppaa lähemmäksi millään.

Erää oli pelattuna reilut kaksi minuuttia, kun kiekko vihdoin saatiin maaliin. Juha Koivisto nousi laidasta hyökäysalueelle ja laukoi kiekon kohti Kilpeläistä. Kilpeläinen torjui pelivälineen suoraan Heikki Liedekselle, joka latoi kavennuksen tyhjään maaliin.

DSC_1800

Kolauksen HPK:n kirille koettiin erän puolivälin jälkeen, kun Patrik Davis käytti HPK-pakkeja pujottelukeppeinä ja tarjoili avopaikan Janne Keräselle, joka ei erehtynyt.

HPK ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli uudestaan maalin päähän vain puoli minuuttia Keräsen osuman jälkeen. Patrik Holland lähetti HPK:n ylivoimahyökkäykseen ja Otto Paajanen viimeisteli hyökkäyksen Kilpeläisen kainalosta maaliin.

Tämän jälkeen HPK yritti vimmatusti tasoitusta ja otti Myllyniemen maalistaan puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. HPK pyöritti kiekkoa kuudella miehellä ja pelasi muutamankin vetopaikan Antti Miettiselle ja Vojtech Polakille mutta Kilpeläinen KalPan sankarina piti joukkueensa voitossa kiinni loppuun asti.

-Unohdetaan toi ensimmäinen erä ja otetaan positiiviset asiat noista kahdesta viimeisestä, niin niistä kyllä joukkue saa voimaa ja itseluottamusta seuraaviin peleihin. Siellä oli kyllä paljon hyviä juttuja ja luotiin paikkoja, maalit vaan jäi uupumaan, matka jatkuu, Arvonen päätti.

DSC_1854

HPK pelaa ensi viikolla kolme vierasottelua ja seuraava kotiottelu on edessä 30.9 keskiviikkona, jolloin Oranssille alueelle saapuu Espoon Blues.

Lauantain ottelun tilastot pääset tarkastamaan tästä

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

19.09.2015 20:30

Jaa artikkeli: