Kalpa vei vähämaalisen kamppailun

HPK-Kalpa 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

HPK ja Kalpa taistelivat tasaväkisen ottelun keskiviikkona Hämeenlinnassa. Kuopiolaiset korjasivat lopulta kolme pistettä kahdella ylivoimaosumallaan.

Ottelun alku oli sekavaa pelaamista molemmilta joukkueilta ja se pelattiin hienokseltaan HPK:n hallinnassa. Ottelun ensimmäinen pelikatkokin nähtiin vasta ajassa 7.44, kun Kalpan Juuso Riikolalle tuomittiin kahden minuutin jäähy. Ylivoimapyörityksestä huolimatta Kerho ei pystynyt siirtymään johtoon.

Myös kuopiolaiset pääsivät erän aikana ylivoimalle, eikä ehtinyt pelata sitä kuin seitsemän sekuntia. Marko Kauppinen tälläsi siniviivalta kiekon voimalla Frans Tuohimaan tuupparipuolen yläkulmaan.

Kalpan johto-osuman jälkeen HPK:n peli sekosi ja Kalpa otti hallinnan. Kalpa oli lähellä myös lisäosumaa mutta Joonas Riekkisen yritys maalin lähietäisyydeltä osui tolppaan.

Sallinen suihkuun

HPK on tällä kaudella pelannut varsin pirteitä toisia eriä, niin myös tällä kertaa se pelasi ottelun parhaan eränsä. Viimeistään Antti Aarnion taklaus Antti Haloseen hyökkäysalueella sytytti HPK:n ja hämeenlinnalaisen yleisön taisteluun.

HPK:lla oli monia loistavia paikkoja tasoitusmaalin tekemiseen mutta vasta ylivoima tuotti tulosta. Ajassa 28.26 Borna Rendulic purjehti hyökkäysalueelle ja laukoi kohti Pekka Tuokkolan vartioimaa maalia. Robert Leino jatkoi Tuokkolan torjuman kiekon rystyllä sisään.

Leinon maalin jälkeen HPK jatkoi hyökkäysten pyörittämista mutta johto-osuma jäi syntymättä.

Erän lopulla puhututti tilanne, jossa Kerhon Jere Sallinen ajettiin ulos. Sallinen taklasi Riekkistä, joka jäi hetkeksi kentän pintaan makaamaan. Sallisen luistimet nousivat taklaustilanteessa ja ottelun tuomaristo tulkitsi tilanteen ulosajon arvoiseksi. Riekkinen palasi peliin jo kolmannen erän alussa.

– Tarkkaan en nähnyt tilannetta. Ne tahot, jolle se kuuluu, tutkikoon tapauksen, HPK:n valmentaja Kai Rautio tyytyi kommentoimaan.

Kalpa puolustaa voiton

Kolmannen erän alkuu Kerhon tilanne tukaloitui entisestään, kun Sallisen jäähyn aikaan Aarnio kiskaisi kiekon katsomoon ja HPK joutui kahden miehen alivoimalle. HPK näytti jo selvinneen alivoimasta, kun Luke Pither tuomittiin jäähyaitioon. Kalpa kuitenkin rankaisi 4-3 -ylivoimalla, kun Kauppisen lämäri muutti suuntaa maskissa olleen Janne Kolehmaisen polvarista ja painui maaliin.

Kolehmaisen maalin jälkeen Kerho pääsi yrittämään tasoitusmaalia kahteen kertaan ylivoimalla. Paras paikka tarjoutui Teemu Rautiaiselle, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä mutta Kalpan maalissa hienon ottelun pelannut Tuokkola torjui yrityksen patjallaan. Kunnon painetta HPK ei saanut enää luotua vieraiden päätyyn, eikä Tuohimaata saatu otettua pois maaliltaan.

– Onnittelut Kalpalle, oli onnistunut ilta heiltä, Rautio onnitteli rehdisti vastustajaa.

– Kalpa puolusti hienosti ja teki meidät aseettomiksi. Jokaisen maalipaikan eteen vaadittiin kova työ, sitä ei kunnolla tänään saatu, Kalpa oli niin hyvä, Rautio jatkoi vieraiden kehumista.

HPK:n pelit jatkuvat kovimmalla mahdollisella testillä, kun joukkue matkaa perjantaina Lahteen hurjassa vireessä olevan Pelicansin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on edessä tulevana lauantaina SaiPaa vastaan.

2.10.2013

 

02.10.2013 18:55

Jaa artikkeli: