KalPa suupalana top6-sijan metsästyksessä

2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Jere Innala laukoi kauden kahdeksannella voittomaalillaan Kerhon “askeleen” lähemmäksi kuudetta sijaa! Toisen maalin teki ylivoimalla, ensimmäisessä erässä Markus Nenonen, Filip Krivosikin loistavasta esityöstä. Joona Voutilainen Kerhon maalissa torjui 23 kertaa ja KalPan maalilla Eero Kilpeläinen ehti kiekon tielle 31 kertaa. Tärkein, eli kolme pistettä tuli tilille ja IFK:n perävalot alkaa näkyä, nyt kolmen pisteen päässä. Torstaina on vastassa Jukurit Mikkelissä ja runkosarja päätetään kotona Ilvestä vastaan.

Hall of Fame-nimeämiset

Ennen illan ottelua jatkui nimeämiset Kerhon Hall of Fameen. Nyt nimettiin kuusi uutta nimeä mukaan, jotka olivat: Pentti Pietilä, Juha Hietanen, Jorma Hassinen, Jaakko Järvi, Juhani Lartama ja Teppo Kivelä.

Ensimmäisestä minuutista kuivin jaloin

Tällä kertaa ei omissa kolissut ensimmäisellä minuutilla, vaikka KalPa ottelun alkua hallintaan ottikin. Kerholla ei oikein syötöt napsunut lapoihin alussa, usein syöttö jäi vähän jalkoihin ja tästä KalPa sai kiekkoa riistettyä itselleen. Ajassa 6.42 tuli ensimmäinen tilastomerkintä pöytäkirjoihin kun tuore isä, Santeri Lukka, lähti kampituksesta istunnolle. KalPa ei jättänyt paikkaansa käyttämättä, vaan ajassa 7.54 laukoi Otto Huttunen p-pisteen takaa vieraat 0-1 johtoon. Miro Karjalainen koitti blokata laukauksen ja Voutilainen maalissa jäi vähän maskiin, eikä mahtanut laukaukselle juuri mitään.

Maalin jälkeen alkoi Kerhonkin peli sujua paremmin ja päästiin myös Kilpeläistä hätyyttelemään KalPan maalilla. KalPan ensimmäinen jäähy tulikin Kerhon painostuksesta johtuen. Lasse Lappalainen joutui kiinnipitämisestä jäähylle ajassa 14.02. Myös Kerhon ylivoimaprosentti näytti lukemaa 100% avauserän jälkeen! Kunykin viisikko sahasi KalPan neliön rikki ja lopulta Krivosik löysi Nenosen täysin vapaana maalilta, joka sai pistää tasoituksen suoraan syötöstä. Toinen syöttöpiste Kunykille.

Kerho teki erässä toisenkin maalin Nenosen toimesta (17.37), jonka tuomari Lindqvist hylkäsi samantien. Pennanen haastoi tilanteen ja videotarkastuksen jälkeen tuomio pysyi samana, ei maalia. Pennanen ei tätä tuomioita oikein purematta nielaissut ja tulikivenkatkuisten “tittu ja taatana” huutojen jälkeen kävivät herrat, Pennanen ja Lindqvist vielä pienen palaverin kaukalon laidalla.

Viimeisellä minuutilla Nenonen järjesti vielä oman shownsa ja oli lähellä maalintekoa kolmekin kertaa. Pari laukauksista lipui ohi ja yhden Kilpeläinen torjui, joten erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 1-1. Voutilaiselle seitsemän ja Kilpeläiselle 13 torjuntaa avauserään.

Jäähyjen värittämä toinen erä

Toisessa erässä puhallettiin rangaistuksia yhteensä 35 minuuttia, joista isoimman “potin” keräsi Philippe Cornet saaden 5+20 minuuttia korkeasta mailasta. Erä lähti kuitenkin käyntiin Kerhon loistavalla paikalla mennä johtoon. Puustinen nousi vasemmasta laidasta ja Mikko Nuutinen KalPasta otti sadatta Liigapeliään pelaavan Puustisen vastaan polvitaklauksella. Puustinen ehti kuitenkin syöttää poikkikentän syötön Kunykille, joka tinttasi suoraan syötöstä, mutta Kilpeläinen venyi patjoinensa eteen. Tästä kuitenkin Nuutiselle erän ensimmäinen kakkonen ja Kerho ylivoimalle.

KalPa oli yllättävänkin aktiivinen alivoimalla ja Kerholle tuli kiekon kanssa vähän turhan kiire hyökkäysalueella. Laukaukset jäivät vähän tuhnuiksi tai “hätärit” paukkui KalPan blokkeihin. Lopulta ylivoiman aikana ei Kilpeläiselle asti saatu yhtään laukausta ja ylivoima kuivui kokoon. Kestetyn jäähyn jälkeen nousi KalPan itseluottamus ja vieraat pääsivät hyvin juoneen mukaan. Hetken aikaa mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja maalivahdit oli työllistettyinä, tosin molempien laukaukset tulivat lähinnä niiltä “b-luokan” paikoilta.

Reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen pelasi Tikka Janne Tavin yksin läpi ja Tavi nosti rystyllä maalin yli. Tilanteessa kuitenkin Lasse Lappalainen häiritsi sen verran Tavia koukulla, että tuloksena Kerholle erän toinen ylivoima. Tähän ylivoimaan Kerho tuli selkeästi tietäen, että vauhtia pitää pitää yllä. Heti ylivoiman alkuun oli Kunykilla kaksi loistopaikkaa mutta Kilpeläinen sai pidettyä lukemat muuttumattomina näissäkin tilanteissa. Lopulta ei toinenkaan ylivoima tuonut lisämaaleja, vaikka Kerho paremmin paikkoja jo rakentelikin.

Erän kolmas ylivoima Kerholle tuli vielä ajassa 34.01, Otto Huttunen komennettiin jäähylle kampituksesta. Tämäkin ylivoima oli jotenkuten mukiinmenevän näköistä mutta Kilpeläinen oli ja pysyi erän ajan ohittamattomana. Jäähyn jälkeen Cornet oli maalin edessä ja Krivosik koitti siihen kiekkoa vetopaikkaan pelata. KalPan Kantola oli Cornetin kyljessä kiinni ja Cornet koitti nostaa Kantolan mailaa, mutta epäonnisesti Cornetin mailan kärki napsahti suoraan Kantolan kasvoihin. Tästä Cornetille ulosajo ja Ruokonen kärsimään vitosta. Samassa ajassa myös KalPan Balazs Sebok heilui oman korkean mailansa kanssa ja sai tilanteesta 2+2 minuuttia jäähyjä, eli neljä minuuttia pelattiin neljällä neljää vastaan, jota jäi 14 sekuntia jäljelle kolmanteen erään. Toisessa erässä Voutilaiselle 12 ja Kilpeläiselle 10 torjuntaa.

Voittomaalien erikoismies ratkaisee

Viimeinen erä oli jälleen kerran tiukkaakin tiukempaa taistelua. Ja varsinkin nyt kun molemmat joukkueet vielä taisteli omista sijoituksistaan. 14 sekuntia pelattiin alkuun vielä neljällä neljää vastaan ja tämän jälkeen KalPalla oli minuutti ylivoimaa. Kerhon puolustus kesti alivoiman ilman suurempia ongelmia. Ilahduttavaa oli nähdä myös vieraiden Kai Kantola pelikunnossa, eikä pahempaa silmävammaa ollut tullut. Mahdollisesti pari tikkiä oli erätauolla laitettu Muumilaastarin kera, ja Kantola pystyi pelaamaan ottelun loppuun.

Vajaan neljä minuuttia kun oli erää pelattu, syötti Puustinen kiekon viivaan Karjalaiselle. Miron viivapommi paukkui plekseistä maalin toiselle tolpalle, jossa päivysti Jere Innala lapa kuumana. Innala suti kiekon häkkiin ja siirsi Kerhon 2-1 johtoon!

Muutama jäähy oli säästetty vielä kolmanteenkin erään, ajassa 52.21 sai KalPan Tuomas Vartiainen koukkaamisesta kakkosen. Nyt oli Kerhon paikka lyödä naulaa arkun kanteen, mutta vain puolen minuutin pelin jälkeen lähti Puustinen korkeasta mailasta jäähylle ja peliä jatkettiin jälleen neljällä neljää vastaan. Peli aaltoili päästä päähän, ilman tuhannen taalan maalipaikkoja kun molempien puolustus oli hyvällä tasolla.

Kun ottelua oli jäljellä 1.46 otti KalPa aikalisänsä ja hetken kuluttua luisteli Kilpeläinenkin vaihtoon ja vieraat jauhoivat kuudella viittä vastaan. Matti Järvinen oli lähellä tasoittaa ottelun, mutta ei saanut nostettua vetoaan Voutilaisen patjan yli ja Kerhon johto kesti edelleen. Vielä kerran sai kotiyleisö haukkoa henkeään, Miro Karjalaisen saadessa poikittaisesta mailasta kakkosen, ajassa 59.53. Kerho otti alivoimaaloituksen kuitenkin viisaasti, eikä KalPa saanut enää mitään aikaan. Näin kolme pistettä jäi Hämeenlinnaan ja kuudes sija on kolmen pisteen päässä!

Torstaina taisto jatkuu Mikkelissä Jukureiden vieraana klo 18.30. Juurikaan vaihtoehtoja ei ole, voitto on otettava ja runkosarja päätetään lauantaina kotona Ilveksen saapuessa kylään Pohjantähti Areenalle. Hallilla nähdään!

10.03.2020 21:27