KalPa ratkaisi alun maaleilla – HPK:n kiri ei riittänyt

KalPa – HPK 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)

Edellisessä ottelussa voittokantaan palannut Pallokerho matkusti pahimpaan mahdolliseen paikkaan, kun tie vei kahdeksan ottelun voittoputkessa seilaavan Kuopion KalPan vieraaksi. Isännät tulivatkin otteluun hirmuisella sykkeellä ja löivät taululle 4-0 lukemat, ennen kuin HPK pääsi peliin mukaan. Kerhon raivokas takaa-ajo jäi vajaaksi, vaikka Eetu Tuulola ja Severi Sillanpää pääsivät maalin makuun.

Isäntien salama-alku

Kuten Kuopiossa on totuttu, kotijoukkue tuli otteluun hirmuisella vauhdilla. Kerho kuitenkin kesti ensimmäisten minuuttien vyörytyksen, eikä jäänyt sivustaseuraajaksi vaan painoi myös vauhdikkaasti peliä KalPa-vahti Niko Hovisen vartiomalle maalille.

Vauhtia oli ajoittain enemmän kuin tolkkua ja tilanteita siunautui molempiin päihin, isäntien hallitessa hienoisesti ja kolkutellessa tolppaakin kertaalleen. KalPa pyöritti vääjäämättä peliä Kerhon päädyssä ja lopulta kiekko löysi vaarattoman näköisestä tilanteesta tiensä verkon perukoille. Maalin iski yllättävällä rystylaukauksella KalPan kultakypärä Balazs Sebok.

KalPan tahti ei tuntunut hyytyvän lainkaan, vaikka Kerho väänsi peliä väkisin isäntien puolustusalueelle. Seuraavastakin maalista vastasi keltapaitainen joukkue, kun Kerhon oman pään kiekonmenetys kostautui. Maalin sai täräyttää ypöyksin maalinedustalle jäänyt Ville-Vesa Vainiola, Topi Piipposen ja Ryan Wilsonin komeasta esityöstä.

Eikä tässä vielä kaikki, vain reilu pari minuuttia myöhemmin isännät juottivat lisää karvasta kalkkia HPK:lle. Kiekon maaliin käänsi lopulta sekavasta tilanteesta Topi Piipponen. Tämä myös riitti Emil Larmille, jonka saldoksi jäi seitsemän torjuntaa ja kolme päästettyä maalia, kun maalille ensi-erän viimeisille minuuteille luisteli Antti Karjalainen.

Kerho ilmoittautuu voittotaistoon

Tosessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäätiin – vauhtia riitti ja isännät rankaisivat hurjalla prosentilla. Vieraiden asenteessa ei vikaa ollut, kun mm. kultakypärä Teemu Turunen heittäytyi lyöntilaukauksen eteen. Uhrautuminenkaan ei auttanut, kun isäntien maalintekotehokkuus oli kuin toiselta planeetalta: neljäs maali syntyi ajassa 21.22 ja asialla jälleen Topi Piipponen.

Kerho ei rumista lukemista huolimatta lannistunut, vaan loi tähän mennessä parhaimmat tekopaikkansa kun Harri Kainulainen ja Markus Niemeläinen pääsivät testaamaan Niko Hovisen refleksejä. Eikä aikaakaan, kun Pallokerho ilmoittautui takaisin voittotaisteluun. Maalintekijänä kunnostautui kukapa muukaan kuin viime aikoina otsikoissa viihtynyt Eetu Tuulola, joka rankaisi KalPa puolustuksen kiekonmenetyksestä ujuttamalla kiekon ohi Hovisen.

Silminnähden piristynyt HPK jatkoi painostusta ja KalPa joutui puolustuskannalle. Ensin Eetu Tuulola ja Oula Palve kolkuttelivat Hovisen patjoja, mutta Kerhon toisen osuman iski Severi Sillanpää, jonka Joonas Lehtivuori vapautti läpiajoon upealla pitkällä avauksella. Sillanpäälle osuma oli kauden ensimmäinen ja ketsuppipullo on nyt auki!

KalPakaan ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan loi edelleen vaarallisia pyörityksiä Kerhon päässä. Vauhtia oli kuin Monzan ajoissa. Ottelun ensimmäinen jäähy näki päivänvalon toisen erän puolen välin jälkeen, kun KalPan Eetu Luostarinen kauhoi kiekkoa kädellään jään pinnassa. “Kiekon sulkeminen käteen”-jäähyn aikana Kerho ei kuitenkaan onnistunut lisäosumia järkkäämään.

Tasapuolisuuden nimissä myös KalPa pääsi yrittämään toisen erän aikana ylivoimalla, kun Miro Karjalainen tuuppasi Kai Kantolan jäihin poikittaisella mailalla. Kerhon alivoima kuitenkin kesti Juuso Riikolan ja kumppaneiden lähentelyt – toiselle erätauolle lähdettiin kutkuttavasta 4-2 tilanteesta.

Vääntö on hurjaa, mutta KalPa kampeaa voiton

Kerhon kiri käynnistyi kolmannessa erässä mallikkaasti, kun kiekko saatiin vauhdilla KalPan päätyyn. Isännät kuitenkin puolustivat ärhäkästi, eikä Kerho saanut luotua maukkaita maalipaikkoja. Peli kuitenkin pyöri useammankin kerran pitkään hyökkäyspäässä, eikä KalPa päässyt kiekolle kuin ajoittain. Isäntien vastahyökkäykset tuottivat kaikesta huolimatta HPK:lle harmaita hiuksia – riskejäkin oli otettava.

HPK:n vahva ote palkittiin lopulta ylivoiman muodossa, kun KalPan Joni Ikonen otti kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta. Ylivoima pyöri komeasti lähes koko jäähyn ajan, mutta maaliin asti kiekkoa ei koskaan saatu.

Pelikellon käydessä armottomasti kohti täyttä aikaa reilun kahden minuutin kohdalla, Pallokerho haki vielä kavennusta ilman maalivahtia. Raivokas vyörytys KalPan päädyssä ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja loppulukemiksi 5-2 kävi niittaamassa tyhjään rysään KalPa-kapteeni Tommi Jokinen.

Ottelun tilastot löytyvät tästä

Seuraavat ottelut

Perjantaina 8.12. klo 18:30 Kerhoa vastaan asettuu Ritari-areenalla Turun Palloseura ja heti perään lauantaina 9.12. klo 17:00 Helsingin IFK.

Taistelu siis jatkuu perjantaina, kaikki mukaan karjumaan Kerho takaisin voittokantaan!

Tervetuloa!

Lippukauppaan tästä ja #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

05.12.2017 21:23

Jaa artikkeli: