KalPa parempi jatkojen jälkeen – Kerhon voittoputki jäi kahteen

3-2 vl. (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)

Kerho lähti Kuopioon voittoputkessa KalPan vieraaksi jolla oli takanaan kolmen ottelun tappioputki. Näistä putkista se oli Kerhon voittoputki, joka jäi kahteen ja KalPa korjasi lisäpisteen voittolaukauskilpailusta. Varsinaisella peliajalla ottelun kaikki neljä maalia teki puolustajat. KalPalta osui Lasse Lappalainen kahdesti ja Kerhon osumista vastasivat Elmeri Eronen, sekä Markus Kankaanperä. Molemmista Kerhon maaleista syöttöpisteet Valtteri Puustiselle ja Petri Kontiolalle.

Avausmaali kotijoukkueen nimiin

Avauserä oli jotenkin kaksijakoinen, välillä oli vauhtia yli ymmärryksen ja välillä molemmat joukkueet kadotteli kiekkoa. Ensimmäinen maalipaikka tuli KalPalle kolmen minuutin pelin jälkeen, eikä kuopiolaiset jättänyt paikkaa käyttämättä. Pelikellot pysähtyi aikaan 3.02 ja KalPa meni 1-0 johtoon Lasse Lappalaisen maalilla. KalPa pääsi hyökkäämään neljällä Kerhon kahta pelaajaa vastaan, Tuomas Vartiainen toi kiekon alueelle ja löysi syötöllään toisesta aallosta Lappalaisen joka laukoi ranteella ohi Laurikaisen.

Viiden minuutin pelin jälkeen oli jo kotijoukkueen toinenkin maali enemmän kuin lähellä, ainoastaan Laurikaisen ilmiömäinen kilpikäden torjunta pelasti tämän osuman syntymisen. Laurikaiselle erässä merkattiin seitsemän tojuntaa, virkaveli Eero Kilpeläinen vastaavasti toisessa päässä torjui kahdeksan kiekkoa. Näiden kahden paikan jälkeen ei lopulta ihan timanttisia maalipaikkoja enää nähty, vaikka peli aaltoilikin välillä nopeasti päästä päähän ja maalivahdit töihin pääsivätkin. Jäähyjä ei siistissä avauserässä puhallettu ollenkaan.

Kerho terävästi toiseen erään

Toiseen erään Kerho antoi KalPalle shokkihoitoa heti alkuun. 22 sekunnin pelin jälkeen oli lukemat tasan 1-1. Kontiola löysi Erosen siniviivan tuntumasta, joka tälläsi tasoituksen reppuun. Toinen syöttöpiste Puustiselle.

Tasoituksen jälkeen nosti KalPa tasoaan, tai sitten romahti Kerholeiri joksikin aikaa. Ensin oli Aapeli Räsänen puolittain läpi jonka loistavasti Laurikainen hoiteli ja 22.28 oli Kerho uudestaan takaa-ajajan asemassa kun Lasse Lappalainen osui toistamiseen. Seuraavassa vaihdossa tarkasteltiin videolta jo KalPan kolmatta osumaa, mutta kiekko ei kokonaan ylittänyt maaliviivaa, vaan tässäkin Laurikainen venyi huipputorjuntaan.

Seitsemän minuutin kohdalla haukkoi henkeään luultavasti osa Kerhon penkistäkin, Mikko Lahtelalla oli parikin paikkaa katkaista suht pitkä kuiva pisteputkensa, vaan ei ollut onni myöden tällä kertaa ja KalPan johdossa jatkettiin. 27.54 kun oli pelattu näki ottelun ensimmäinen jäähy päivänvalon Otto Latvalan kampittaessa itsensä boksiin. KalPa sai ylivoimansa lopulla kuvionsa kuntoon ja jauhoi Kerhon nelikkoa rikki, mutta Kerho kesti paineen eikä lisämaaleja nähty.

Vielä erän lopulla järjesteli Juuso Ikonen ja Kontiola Santeri Lukalle maalipaikan, Lukka koitti laukoa suoraan syötöstä mutta veto jäi vähän köykäiseksi ja Kilpeläinen sai sen ohjattua kulmaan. Toinen kerholaisjäähy tuli 38.52, sekin kampituksesta mutta tällä kertaa rikkojana Ruokonen. Tämänkin alivoiman ensimmäisen minuutin ainakin Kerho selvitti ja erätauolle lähdettiin KalPan johtaessa 2-1. Toisessa erässä Laurikainen oli kiekon tiellä 12 kertaa ja Kilpeläinen torjui kahdeksan laukausta.

Kankaanperä dominoi

Kerho tuli kolmanteen erään jälleen fyysisesti, alkuun taklattiin kaikkea mikä liikkui ja välillä liikkumattomiakin. Palkinto tuli ajassa 43.19, Markus Kankaanperän tasoittaessa ottelun. Puustinen ja Kontiola kiekottelivat KalPan alueella ja Kanki näytti Konnalle olevansa vapaana. Konna teki kaarrokset ja heitti lätyn lapaan, Kanki painoi limpun yläpeltiin ja kädet kohti kattoa.

Maalin jälkeen otti Kerho pelin haltuunsa ja loi vaarallisemmat hyökkäykset, parhaana tilanteena Tommi Tikan röyhkeä nousu kulmasta maalin eteen jonka Kilpeläinen sai kuitenkin torjuttua. 49.38 sai KalPa illan ensimmäisen jäähynsä ja Kerholla oli paikka mennä johtoon ylivoimalla. Erikoistilanteen paras paikka tuli Harri Kainulaiselle, joka pääsi tälläämään suoraan syötöstä, mutta suoraan Kilpeläisen patjaan.

Kun erää oli jäljellä seitsemän minuuttia alisti Kankaanperä KalPan pakkia jalkakynällä ja pääsi vielä paikasta laukomaankin. Tähänkin ehti Kilpeläinen varusteineen eteen eikä Kanki saanut toista osumaansa tehtyä. Kerholaiset sai sydämentykytyksiä vielä pari minuuttia ennen loppua kun KalPan Balazs Sebok oli unohtunut yksin maalin eteen ja sai siihen vielä syötönkin. Sebok asetteli kuitenkin meidän onneksi niin kauan että Eronen ehti nappaamaan kiekon pois ja edessä oli jatkoaika. Kolmannen erän torjunnat kirjattiin Laurikainen kuusi, Kilpeläinen viisi.

Jatkoajalla luonnollisesti paineltiin päästä päähän vauhdikkaasti ja paikkoja oli molemmissa päissä ratkaista lisäpisteen kohtalo. Ja vielä jatkoajan loppuun 64.40 sai Kontiola kampituksesta jäähyn ja Kerho joutui lopun aikaa pelaamaan kolmella neljää vastaan. Tämän alivoiman päätähti oli Markus Kankaanperä. Kanki katkoi viimeisillä sekunneilla kaksi tärkeää syöttöä eikä Laurikainen joutunut tässä venymään torjuntoihin. Jatkoajalla Laurikainen torjui kolmesti ja Kilpeläinen neljästi, edessä oli voittolaukauskilpailu.

KalPa aloitti rankkarit ja Miikka Pitkäsen laukauksen Laurikainen torjui. Kerholta epäonnistui Juuso Ikonen, kiekko oletettavasti pyörähti lavassa juuri väärällä hetkellä ja Juuson veto meni reilusti ohi ja yli. KalPalta tuli vetovuoroon Jeremy Bracco, jonka veto meni vastustamattomasti Laurikaisen räpyläkäden yli maaliin. Kerholta kävi vielä tasoitusta hakemassa Joona Monto ja Harri Kainulainen mutta tänään ei Kilpeläistä rankkareilla ohitettu ja lisäpiste jäi Kuopioon.

17.02.2021 21:21