KalPa hallitsi, HPK vei pisteet

KalPa-HPK 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)

KalPa hallitsi torstai-illan kenttätapahtumia välillä mielin määrin mutta Larmin huippuilta ja tehokkuus maalipaikoissa takasivat kolme pistettä HPK:lle. Paluun pelaavaan kokoonpanoon torstaina tekivät Jaakko Kuusisto, sekä pelikiellosta vapautunut Miro Karjalainen. 

Ottelun avausminuuttien parhaat paikat avautuivat kotijoukkueelle ja etenkin Janne Tavilla oli mainio paikka siirtää KalPa johtoon. Tavin laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin.

Ottelun avausmaalista vastasi KalPan halllinnasta huolimatta HPK. Otto Paajanen suoritti näyttävän yksilösuorituksen ja porhalsi laidasta vauhdikkaasti KalPan alueelle. Paajanen ajoi röyhkeästi maalille ja nosti kiekon ohi Niko Hovisen.  Paajasen kauden 15. maaliin syöttöpisteen ansaitsi Petteri Nikkilä.

KalPa pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun erän puolivälissä, kun Alexandre Texier ohitti Emil Larmin lähietäisyydelta HPK:n puolustuksen estelyistä huolimatta. KalPa oli jokseenkin hallitsevampi osapuoli avauserässä ja painoi peliä tasoituksen jälkeen HPK:n päätyyn. HPK:n Markus Niemelänen joutui rikkomaan kuopiolaishyökkääjää ja KalPa rokotti ylivoimalla. Kiekko pelattiin pitkän pyörityksen jälkeen Mikko Nuutiselle, joka ei jättänyt Larmille mahdollisuuksia.

HPK:n näkyvin avauserässä oli jälleen kerran Kristian Vesalainen, joka jallitteli KalPa-pakkeja pariinkin kertaan oikein toden teolla mutta maalit jäivät puuttumaan.

KalPa sai kiekon maaliin vielä kerran mutta hämeenlinnalaisten onneksi summeri oli ehtinyt jo pärähtämään erätauon merkiksi.

Rinnalle ja ohi

Toiseen erään lähdettiin siis HPK:n maalin takaa-ajoasemasta. Toinen erä oli maalipaikkoina mitattuna melko tasainen. KalPa pystyi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä HPK:n päädyssä mutta Kerho iski vastahyökkäyksiä. Molempien joukkueiden maalivahdit joutuivat venymään erän aikana pariinkin loistopelastukseen ja etenkin Larmin näyttävä “tiikeriloikka” kiekon eteen oli erän kohokohtia.

Toisessa erässä nähtiin yksi maalikin ja sen teki HPK. HPK iski nimenomaan vastahyökkäyksestä kesken KalPan pitkän pyörityksen. Eetu Tuulola sai kiekon Vesalaisen ja Joonas Lehtivuoren kautta itselleen. Tuulola näytti jo ajautuneen turhan pieneen kulmaan mutta mitä vielä, mies iski kiekon millimetrin tarkalla laukauksella etuyläkulmaan ja tasoitti puntit viisi minuuttia ennen erätaukoa.

KalPa aloitti kolmannen erän vahvalla painostuksella, eikä HPK meinannut saada hyökkäyspeliään millään käyntiin. HPK kuitenkin kesti kotijoukkueen paineen, eikä KalPa päässyt tolppaa lähemmäksi johto-osumaa Larmin hoidellessa loput välillä kuin ihmeen kaupalla.

Erän puolivälin jälkeen oli sitten kapteenin vuoro ottaa roolia. Paajanen nousi jälleen röyhkeästi maalinedustalle ja latoi rystyltä HPK:n uudestaan johtopaikalle.

Paajasen maalin jälkeen KalPa jatkoi vahvaa painetta HPK:n päädyssä ja se otti maalivahdin pois jo reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. KalPa pyöritti kuudella kenttäpelaajalla aikansa HPK:n päädyssä mutta lopulta Jaakko Turtiainen karkasi läpiajoon ja viimeisteli loppulukemat tyhjiin. Kalpan yrittäessä vielä kavennusta ilman maalivahtia myös Larmi sai tilaisuuden yrittää maalintekoa mutta kiekko ei noussut tarpeeksi.

Ottelun tilastot tästä linkistä

Seuraavaksi:

HPK:n ottelut jatkuvat lauantaina todellisella huippuottelulla HIFK:a vastaan. Luvassa on lämmin ja tunnelmallinen ilta, sillä otteluun on nyt jo myyty lähes 3700 lippua. Nyt jos koskaan siis halli täyteen ja Rinkelinmäelle todellinen lauantai-illan karnevaalit!!

Liput tästä #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:
Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

 

01.02.2018 20:57

Jaa artikkeli: