Kalakukot viärään kurkkuu, KalaPa voettaa 5-2

5-2 (0-1, 2-0, 3-0)

Pyörät ne lauloivat: “Kuopijoon käy tie!”

Kiskottii kirskuivat: “Tervehykset vie!”

Tunnelma olj siellä lupsakka heti, lupsakka heti! Savonmuahan oekaat immeiset veti Lentävä Kalakukko!

Ei ollut tunnelma lopulta niinkään lupsakka. KalPa kuittasi täyden pistepotin lopulta maalein 5-2. Kerhon maaleista vastasivat Cody Kunyk ylivoimalla ja Miro Ruokonen. Kerho meni 0-1 johtoon avauserässä ja piti johtonsa erätauolle asti. Molemmilla oli ottelussa omat etsikkoaikansa, tällä kertaa KalPa hyödynsi lopussa omansa paremmin. Kerhon paikat oli ensimmäisen ja kolmannen erän aluissa, niissä ei KalPalla ollut “mitään palaa”. Mutta sama toimi toiseenkin suuntaan, omat momentuminsa oli KalPallakin ja silloin oli Kerho helisemässä. Lukemat 5-2 ehkä kuitenkin vähän vääristävät pelitapahtumia, KalPa teki kaksi maaleistaan tyhjiin. Ottelun voittomaaliksi jäi KalPan ainoalla ylivoimalla tullut maali kolmannen erän loppupuoliskolla, eikä Kerho enää noussut mukaan vaikka vimmatusti hakikin tasoitusta lopulta kuudellakin kenttäpelaajalla. Kilpeläiselle KalPan maalissa 14 ja Voutilaiselle 18 torjuntaa tänään.

Vilikas avvauserä

Ei ollunna hämäläeset hittaita, eikä savolaeset lupsakoita kun kiekko liikahtoo rytkähti alotuksesta liikkeelle. Molemmat joukkuvveet karvas ylyhäältä kaaheesti ja välillä jopa ihan vilikkaasti liikkuvattii. Ajassa 1.15 tul Kerholle ensimmäene mualintekopaekka, Innala ol karkoomassa mualintekkoon mutta Pitkäsen Miikka mäni nappasemmaan siäntöjenvastaisesti kiinni ja se pistettii boksiin häppeemää.

KalaPa ol alivoemallaan mahottoman vilikas ja Kerholla oli huastetta suaha rauhotettuu ylivoemaansa hyökkäysaluveelle. Jiähyn lopulla Kunykin kenttä siinä kuitennii jotennii onnistu. “Kuopijon Juti” anto kiekon kulumaan Montolle, joka nous hövelisti mualille ja nosti kiekon kohti Kilipeläistä. Kilipeläinen ei suanut kiekkoa kiinni vuan se lipsahti mualin etteen josta Kunyk sai sutia sen muijjen jaloista sissään, Kerholle ylivoemalla 0-1 johto!

Mualin jäläkeen mäntiin muutama minnuutti piästä piähän mahottomalla höngällä, mutta mualipaikkoja ei montoo nähty. Hämäläesten linnun nimmee kantava pellooja (Tavi) piäs kertaallee täysi yksin läpitte, mutta nosti epäonnekseen kiekon yli Kilipeläisen vartioiman mualin. Erän puolen välin jäläkeen ote siirty kotijoukkuveelle. KalaPa mylläs Kerhon piäjyssä pitkiä hyökkäykssii ja monta kertoo kiekko suatiin viime hetkellä siivottua alueelta pois poikkeen. Lähes koko erän viimene kymppi mäntiin KalaPan tahissa ja Kerho ol jo vähän hättää kärsimässä.

Mutta. Erätauolle mäntiin Kerhon 0-1 johossa puolustuksen ja Voutilaisen hyvästä. Erän loputtuva sai vielä Karjalainen 10 minnuutin telekkuamisrangaistuksen, mut sepä ei muuttana lähtöasetelmia toiseen errään pellaajien lukumiärässä. Ensimmääsen erän torjunnat rustattii kirjoloihin: Kilipeläinen kaksi ja Voutilainen seihtemän.

Pesukoneiden taistelu

Oho. Tuli ensimmäinen erä vedettyä ihan savolaisessa hurmoksessa, pahoittelut siitä ja vaihdetaan toki heti takaisin “kotimaiseen” jotta edes lopputekstistä saa jotain selvää.

Toisen erän alkuun Krivosik karvasi kiekon KalPan päädyssä ja syötti Kanniselle loistopaikan, Kannisen “onetimerin” otti kuitenkin Kilpeläinen kiinni. Tämän jälkeen asetelma vaihtui ja KalPa pyöri, pyöri ja pyöri Kerhon päädyssä kovalla vauhdilla päästen vaihtamaan lennosta tuoretta jalkaa askiin.

Pyöritys tuotti tulosta, ja ajassa 24.03 oli lukemat tasan 1-1 Matti Järvisen toimesta. Eika kotijoukkueen vauhti tästä hiipunut, päinvastoin. Ja ajassa 28.33 teki Pennanen oman ratkaisunsa ja otti aikalisän. Aikalisä toimi ja Kerho pääsi jälleen kiekolliseksi ja sai painetta KalPan päätyyn. Ja mitä pidemmälle erää mentiin, sitä enemmän Kerho näytti vaarallisuuttaan.

Ajassa 38.12 lähti KalPan Ryan Wilson boksiin koukattuaan Innalan kumoon Kerhon hyökkäyspäädyssä. Kerholle tarjoiltiin pukukoppimaalia ylivoiman kautta. Kunykin ylivoimakenttä tuli jäälle ja pyöritti peliä hienosti, laukauksiakin haettiin mutta osan KalPa blokkasi ja osa suhisi ohi, tai yli Kilpeläisen maalin. Tulihan sieltä se pukukoppimaalikin mutta oranssien lasien läpi täysin väärään päätyyn. KalPan Balazs Sebok nousi vauhdilla ohi Kerhon pakeista ja nosti 2-1 maalin yli Voutilaisen olkapään.

Maalin jälkeen tuli Kunykin johtama viisikko vielä jäälle ja sai paineen KalPan päätyyn mutta maalia ei nähty, ja kotijoukkueen 2-1 johdossa mentiin viimeiselle erätauolle. Kahden erän jälkeen Kilpeläisellä seitsemän ja Voutilaisella 13 torjuntaa.

Kiri käyntiin heti erän alusta

Kolmanteen erään Kerho tuli hyvällä ilmeellä ja kovalla liikkeellä. Oli selvää, että tasoitusta tarvitaan ja sitä todellakin haettiin. Kerho mylläsi KalPan päädyssä ja syöttökuvioilla haettiin sitä tuhannen taalan paikkaa. Lopulta se tuleekin, Laatikainen avasi Nenoselle laitaan ja Nessu löysi Ruokosen vapaana maalin edestä. Ruokonen laukoi tasoituksen ihan yläputken alle ja lukemat tasan 2-2!

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana ei Voutilaiselle kirjattu yhtään torjuntaa ja Kerholla oli maalipaikkansa ratkaista voitto Hämeeseen. Ajassa 52.24 sai kuitenkin Lukka poikittaisesta mailasta boksia ja Kerho ensimmäistä kertaa tänään alivoimalle.

Ja eihän siitä hyvä heilunut. KalPan ylivoima oli vaarallista alkusekunneista lähtien ja lopulta ajassa 53.50 pysähtyi digitaalit maalin merkiksi, maalintekijänä Otto Huttunen.

Kerholla oli vielä virtaa maalinkin jälkeen ja painoi raivolla kohti Kilpeläistä. Mutta kun ei mene niin ei taaskaan mene. Valmennus otti Voutilaisen pois maalilta kun kaksi minuuttia oli peliä jäljellä ja uutta tasoitusta haettiin kuudella pelaajalla. Ajassa 58.32 iski Sebok illan toisellaan KalPan kahden maalin johtoon, tyhjään maaliin.

Neljännenkin maalin jälkeen Kerho koitti päästä vielä kyytiin mukaan ilman Voutilaista, kuudella kenttäpelaajalla. Selkäranka rusahti sitten KalPan Tommi Jokisen niitattua lukemiksi 5-2, jälleen tyhjään uuniin.

Tapaninpäivänä pelataan jälleen! Silloin ollaan Ilveksen vieraana Tampereella. Ja jotta kaupunki tulee tutuksi, pelataan Tapparaa vastaan samassa hallissa vielä lauantaina 28.12. Kotona mitellaan pisteistä 30.12. kun vastaan luistelee JYP, Tervetuloa hallille!

20.12.2019 21:13