Kalakukon mausteet eivät riittäneet – HPK voittoon Kuopiossa

Kalpa – HPK 1-2 ja. (0-0,1-0,0-1,0-1)

HPK aloitti kahden ottelun liigaviikkonsa Kuopiossa, kun se kohtasi tämän kauden runkosarjassa ensimmäistä kertaa Kalpan. Vierasjoukkue esitteli ottelussa myös uuden vahvistuksensa, kun puolustaja Santeri Lukka debytoi HPK:n paidassa.

Dominoiva ensimmäinen

Ottelun alku oli HPK:lta vahva, kun se pääsi heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien myllyttämään hyökkäyksiään Kalpan kenttäpäätyyn. HPK:n vahva alku saikin palkinnon, kun kotijoukkueen konkariosastolta Tommi Jokinen ja Jussi Timonen komennettiin peräjälkeen rangaistusaitioon.

Vierailijoiden ylivoima ei ottanut oikein onnistuakseen ja kotijoukkueen maalilla torjunut Eero Kilpeläinen selvisikin melko helpolla. Ylivoimien paras paikka siunaantui Valtteri Puustiselle, kun hän pääsi tälläämään onetimerin Cody Kunykin antamaan poikittaissyöttöön, mutta HPK:n epäonneksi laukaus jäi maalinedus ruuhkaan.

Vaikka HPK ei maalia ylivoimillaan saanutkaan, niin sai vierailijat silti vahvan otteen pelistä. Vahva hallinta tuottikin jälleen useita maalipaikkoja, mutta itse palkinto jäi saamatta. Paras näistä maalipaikoista pelattiin Markus Nenoselle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Eero Kilpeläinen nollasi tämänkin yrityksen.

HPK:n vahva hallinta kenttätapahtumista tuotti myös erän loppupuoliskolla jälleen yhden ylivoiman, kun Kalpa -puolustaja Mikael Seppälä sai ajassa 14.52 rangaistuksen huitomisesta. Toisin kuin vierailijoiden kaksi ensimmäistä ylivoimaa, niin kolmas oli jo huomattavasti parempaa tekemistä. Ylivoiman paras paikka tulikin jälleen Valtteri Puustiselle, joka jälleen pääsi tälläämään onetimerinsa p-pisteen yläkaarelta. Vaikka laukaus oli terävä, niin Kalpa -vahti Kilpeläisen liuku tilanteeseen oli vielä hitusen terävämpi ja laukaus kopsahtikin Kilpeläisen patjoihin. Täten erätauolle siirryttiinkin lukemissa 0-0.

Kalpa herää

Ottelun toisen erän alkuun HPK sai heti loistavan paikan siirtyä johtoon, kun Jere Innala, Markus Nenonen ja Cody Kunyk karkasivat 3vs2 hyökkäykseen. Innala pelasi Kunykin tyhjään tilaan oikealle laidalle, mutta kanadalaisen veto vihelsi Kilpeläisen vartioiman maalin takakulmasta ohi.

HPK:n toinen erä kääntyi mollivoittoiseksi melko nopeasti, kun Philippe Cornet otti hyökkäyspään jäähyn ajassa 21.44. Kalpan ensimmäinen ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta se sai heti uuden mahdollisuuden, kun ajassa 24.58 Jere Innala komennettiin rangaistusaitioon. Jos ensimmäinen ylivoima oli vielä hakemista kotijoukkueella, niin toinen ei sitä enää ollut. Mikko Nuutinen toimitti kiekon siniviivan kulmauksesta kohti Joona Voutilaista. Kiekko kuitenkin osuu matkalla HPK -pakistoon ja jää pelattavaksi p-pisteiden väliin, josta sisään sen kävi rystylaukauksella vippaamassa Alexander Ruuttu.

Jos Kalpa jäähyili ensimmäisessä erässä, niin toisessa erässä tuon roolin otti HPK. Vierailijat nimittäin ottivat erän viimeiselle kymmenminuuttiselle vielä kaksi jäähyä, kun ensin Mikko Lahtela sai 2min rangaistuksen estämisestä ja ajassa 38.45 tuore HPK  -hankinta Santeri Lukka komennettiin istumaan rangaistusta poikittaisesta mailasta. Vierailijoiden onneksi kuitenkin Joona Voutilainen oli ytimessä ja napsi koppeja yksi toisensa jälkeen. Niinpä erätauolle lähdettiin Kalpan yhden maalin johdossa.

Rinnalle ja ohi

Kolmannen erän alku oli vierailijoille haastava, mutta hetken hakemisen jälkeen viisikot alkoivat hiljalleen löytämään toisensa ja maalipaikkoja alkoi jälleen tippua. Näistä paikoista kenties paras tarjoiltiin Jere Innalalle, jolle Niclas Lucenius tarjosi paikan loistavalla poikittaissyötöllään maalin takakulmalle, mutta HPK:n epäonneksi Innalla ei aivan saanut pelivälinettä haltuunsa.

Mitä pidemmälle erä eteni, niin HPK:n peli parani. Tasoitusosumaa saatiinkin odotella aivan erän viimeiselle minuutille asti, kun HPK – valmennus otti Joona Voutilaisen maaliltaan pois. Kiekko pelattiin Petteri Nikkilän kautta viivaan jossa odotti Elmeri Eronen. Eronen otti tyhjän tilan pois ja antoi kanuunansa laulaa. Kiekko upposi vastustamattomasti Eero Kilpeläisen vartioiman maalin ylänurkkaan. Tasoitusosumassa hyvää maskipelaamisen mallia näytti Philippe Cornet.

Viime hetken tasoitus tarkoitti sitä, että edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla HPK saikin oivan mahdollisuuden ratkaista peli, kun Kalpalle tuomittiin kaksi päällekkäistä rangaistustapelikellon näyttäessä aikaa 61.56. Tämän mahdollisuuden vierailijat myös käytti, kun Petteri Nikkilä toimitti kiekon maalille josta pelivälineen ohjasi sisään Tommi Tikka. Täten HPK nappasi voiton lukemin 1-2 ja hienot kaksi pistettä Kuopion keskiviikkoillasta.

HPK:n ottelut jatkuvat lauantaina, kun Oulun Kärpät saapuvat toista kertaa tällä kaudella Pohjantähti areenalle. Ottelu alkaa klo 17. Tervetuloa.

23.10.2019 21:16