HPK:lle kaksi pistettä Vaasasta

Sport-HPK 2-3 JA. (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Vaasassa kohtasivat viikon viimeisessä ottelussa kotijoukkue Sport sekä historian saatossa aina Vaasassa voitollisesti pelannut HPK. Vauhdikkaan ottelun päätteeksi kaksi pistettä matkasi iloisesti voittolaukauskilpailun päätteeksi Hämeenlinnaan. Niklas Hagman sekä Shane O’Brien pelasivat ensimmäiset ottelunsa HPK:n riveissä.

HPK:lta vahva ensimmäinen erä

Kerho aloitti illan ottelun räväkästi, sillä vain kahden minuutin pelin tulostaululla seisoi jo numerot 0-1. Kerhon avausmaalin viimeisteli läpiajosta kauden ensimmäisen maalinsa viimeistellyt Miro Ruokonen.

Sport pääsi heti seuraavan vaihdon päätteeksi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta Kerhon alivoima selvitti kotijoukkueen ensimmäisen etsikkoajan hienosti.

HPK pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle erän puolivälin tienoilla, kun Otto Karvinen taklasi polvella vaarallisen näköisesti Sakari Mannista. Ylivoima ehti pyörimään näyttävästi noin minuutin verran ennen kuin helähti Veini Vehviläisen vartioimassa maalissa toisen kerran. 2-0-maalin viimeisteli Oula Palveen päädystä pompanneen laukauksen jälkeen verkon perukoille Juho Keränen. Toinen syöttöpiste maaliin merkittiin Teemu Turuselle.

Sport pääsi vielä ensimmäisen erän lopussa yrittämään toistamiseen ylivoimansa tehokkuutta, mutta tälläkin kertaa Kerho selvitti kotijoukkueen ylivoiman. Kerhosävytteisen ensimmäisen erän päätteeksi tilanne oli 0-2.

Kerho vie – Sport maalaa

HPK tuli myös ottelun toiseen erään vahvasti ja painoi peliä jatkuvasti Sportin päätyyn. Vaikka Kerho painosti lähes suvereenisti koko 20 minuutin ajan, teki Sport silti toisen erän ainoan osuman. Kotijoukkueen avausmaalin viimeisteli puolittaisen läpiajon päätteeksi vahvana taklaajana tunnettu Matti Lamberg, jonka todella painava laukaus tärähti etukulmasta ohi Antti Karjalaisen.

Kun HPK ei toisessa erässä paikoistaan maaleja saanut tuotettua, mentiin toiselle erätauolle 1-2-tilanteessa.

Tiukkaa vääntöä

Kolmas erä alkoi Kerhon kannalta harmittavasti, kun vain hieman yli minuutin pelin jälkeen kotijoukkue pääsi ottelussa kolmatta kertaa ylivoimalle. HPK selvitti kuitenkin tälläkin kertaa alivoimapelin Karjalaisen johdolla upeasti.

Sport hallitsi puolestaan kolmannen erän alkua selvästi ja tuli lopulta myös painostuksensa myötä ottelussa tasoihin ajassa 46:19, kun entinen HPK-kapteeni Ville Viitaluoma laukoi avopaikasta kiekon Kerho-maalin ylähyllylle.

Sport jatkoi vahvaa painostusta ja oli siirtyä ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon hetki tasoitusmaalin jälkeen, mutta Tomi Körkkö ei onnistunut tällä kertaa viimeistelyssä.

Kolmas erä oli selvästi ottelun tasaisin ja viihdyttävin. Erä eteni vauhdikkaasti päästä päähän ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä. Erän paras paikka siunaantui Tuomas Vänttiselle, joka pääsi Kerhon kiekonmenetyksen jälkeen yrittämään avopaikasta johtomaalin tekoa. Karjalainen oli kuitenkin maalillaan vahvassa vedossa.

Myös molemmat maalivahdit olivat päätöserässä maaleillaan oivassa vireessä, minkä johdosta ratkaisua lähdettiin lopulta hakemaan jatkoajalta.

Kerho taistelee jatkoajan alivoiman – voittolaukauskilpailusta pisteet Hämeenlinnaan

Jatkoaika mentiin tuttuun tyyliin vauhdikkaasti kolmella kolmea vastaan. Niklas Hagman väläytteli osaamistaan jatkoajalla nousemalla kertaalleen röyhkeästi maalille, mutta avausmaali HPK:n paidassa jäi vielä odottamaan itseään.

Sport pääsi jatkoajalla ylivoimalle ajassa 62:15, kun Otto Paajanen joutui rikkomaan Aleksi Ainalia avopaikassa. Kerhon kolmio kuitenkin taisteli kotijoukkueen ylivoimapelin tehottomaksi jälleen kerran. Kun jatkoajalla ei maalia nähty, haettiin ratkaisu otteluun voittolaukauskilpailusta.

Voittolaukauskilpailussa Kerholta maalinteossa onnistuivat upean maalin harhautuksen jälkeen veivannut Turunen sekä napakalla laukauksella maalannut Palve. Kotijoukkueelta ainoastaan Lamberg onnistui maalinteossa, jonka seurauksena kaksi pistettä lähtivät riemastuttavasti Hämeenlinnaan.

HPK:n seuraava ottelu pelataan tiistaina Helsingissä, jossa vastaan asettuu aina vaarallinen HIFK. Seuraava Kerhon kotiottelu pelataan lauantaina, kun Rinkelinmäelle vierailulle saapuu SaiPa.

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Oho!

HPK on vieraillut vuoden 2013 jälkeen Vaasassa kuusi kertaa, joista tuloksena on yhtä monta voittoa. Vaasa sopii siis Kerholle kuin legendaarisesti nenä päähän.