Kaksi pistettä Lahdesta – Järveläinen ratkaisi rankkareilla

Pelicans-HPK 1-2 vl (0-1,1-0,0-0,0-0,0-1)

Kerhon huima taistelu palkittiin lopulta voittolaukauskilpailussa. Ratkaisijan viitan ottivat harteilleen illan näkyvimmät kerholaiset, Ville Järveläinen ja Juuse Saros.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnalla. Pelicans loi puolenkymmentä tekopaikkaa ensimmäisen kympin aikana, mutta Juuse Saros HPK-maalilla oli loistavassa vireessä. Saros pysäytti mm. Juha Leimun tuhannen taalan paikan.

Alkumyllystä selvittyään, myös Kerho pääsi tekopaikoille. Eikä aikaakaan, kun verkko heilui Pelicans-vahti Jere Myllyniemen selän takana.  Tuomas Vänttinen katkaisi Jan Latvalan karmean harhasyötön ja ampui tarkasti aivan ylänurkkaan. Maali oli komean takatukan omaavalle Vänttiselle kauden viides.

0-1-maalin jälkeen HPK sai joukkuerangaistuksen, mutta alivoima toimi mallikkaasti. Jäähyn umpeuduttua Ville Järveläinen karkasi hyvään tekopaikkaan, mutta Myllyniemi nollasi hyökkääjän yrityksen.

Kerho sai kiekon lahtelaisten maaliin toistamiseen avauserässä. Craig Schira syötti maalille, jonne Joonas Vihko ajoi tuulispäänä. Kiekko pomppi Myllyniemen torjunnasta Vihkon mailan kautta sisään, mutta harmittavasti Vihkon maila oli yläriman yläpuolella ja maali hylättiin korkealla mailalla tehtynä.

Pelicans erikoisella pompulla tasoihin

Joel Mustonen toi Pelicansin tasoihin toisen erän alkajaisiksi. Osumaa edelsi harmittava ”kenttämiehen erikoinen” – kiekko pomppasi yllättävästi laidalta Kerhon maalin eteen. Saros torjui Kimmo Koskenkorvan yrityksen, mutta Mustonen oli ensimmäisenä paluukiekossa ja hyökkääjällä oli helppo työ latoa lukemiksi 1-1.

HPK hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan varsinkin Pelicansin tasoituksen jälkeen. Johtomaalia ei kuitenkaan nähty muutamasta tekopaikasta huolimatta.
Kerholle siunaantui etsikkoaika, kun Pelicansin Vili Sopaselle tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus ajassa 32.55. Tällä kertaa HPK:n ylivoima kuitenkaan lähtenyt kunnolla rullaamaan ja Pelicans kesti neljän minuutin alivoimansa. Näin toiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

Kolmas erä oli huikeaa taistelua liigapisteistä. Peli aaltoili vauhdikkaasti ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin liukuhihnalta. Molemmat maalivahdit venyivät parhaimpaansa. HPK:n maukkaimmat paikat aukesivat Borna Rendulicille, Joonas Vihkolle, Jere Karjalaiselle, Marko Tuulolalle ja Teemu Rinkiselle. Toisessa päässä Saros pysäytti muun muassa Tommi Paakkolanvaaran ja Tyler Redenbachin huippupaikat.

Pelicansille tarjottiin ottelun ratkaisua, kun Joonas Vihko passitettiin jäähylle vain kaksi minuuttia ennen loppua. Lahtelaisten Vili Sopanen luikerteli Kerho-puolustuksen läpi puoli minuuttia ennen loppua, mutta Saros pysäytti kultakypärän rystypuolen yrityksen. Näin ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Järveläinen sai ansaitun palkinnon

Jatkoajalla Jere Karjalainen kiemurteli näyttävästi ja tarjoili maukkaan paikan Tuomas Vänttiselle. Pelicans-puolustus pystyi kuitenkin sen verran häiritsemään, ettei ”Vänä” saanut lauottua kiekkoa reppuun.

Lopullinen ratkaisu nähtiin voittolaukauskilpailussa. HPK:n ensimmäisenä laukonut Ville Järveläinen laittoi kiekon varmasti pussiin. Onnistuminen oli Järveläiselle enemmän kuin ansaittu, sillä taitohyökkääjä oli HPK:n näkyvimpiä pelaajia.

Kun Juuse Saros nollasi Tommi Paakkolanvaaran, Juha Leimun ja Joel Mustosen yritykset, matkasi kaki kaksi elintärkeää pistettä Hämeenlinnaan! Taistelu playoff-paikasta jatkuu heti lauantaina, kun Tampereen Ilves saapuu Rinkelinmäelle. Talviloman kunniaksi perheliput ovat vain 30 euron hintaisia! Tervetuloa kannustamaan HPK voittoon!

Rysty

28.02.2014 21:13

Jaa artikkeli: