Kaksi pistettä Kerholle, Tuuski kaikkien aikojen pörssikärkeen

HPK-Ilves 3-2 ja. (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

HPK ja Ilves tahkosivat tasokkaan ja vaiherikkaan tammikuun tasauksen ensimmäisen osan Ritari-Areenalla. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää vaivaiset kaksi sekuntia. Ottelussa tehtiin myös HPK:n seurahistoriaa, kun Marko Tuulola nousi yksin HPK:n kaikkien aikojen pistekunkuksi.

DSC_4762

HPK:n kokoonpanoon pelikiellon jälkeen paluun teki Jere Sallinen. Myös Aleksi Laakso oli jälleen kuntoutunut pelikuntoon. Tasauskierroksen avausottelu alkoi kotijoukkueen hienoisella hallinalla. Etenkin HPK:n kolmosketjulla Juha Koivisto – Otto Paajanen – Ville Järveläinen oli muutama maukas paikka maalintekoon. Ilveksen maalissa lähestulkoon sensaatiomaista kautta pelaava Ville Kolppanen oli kuitenkin jälleen mies paikallaan.

DSC_4676

Ilves löi kuitenkin alkutahdit maalien teossa, kun se iski väkevästi vastahyökkäykseen kesken HPK:n painostuksen. Juuse Saros torjui kerran mutta ensimmäisenä irtokiekossa olleen Aleksi Mustosen yritykselle Saros ei enää voinut mitään. Maali syntyi ajassa 8.33.

HPK sai loistavan tilausuuden tasoitukseen erän puolivälissä, kun kaksi Ilves-pelaajaa komennettiin jäähyaitioon vain kahdeksan sekunnin välein. 1.52 minuutin ylivoimalla HPK sai kunnon härdellin aikaan tamperelaisten maalilla mutta tasoitusta ei saatu aikaan.

Myös Ilves pääsi erän aikana hetkeksi pelaamaan 5-3 ylivoimaa. Ilves olikin lähellä lisäosumaa mutta kapteeni Ville Viitaluoma sai lapioitua kiekon maaliviivalta Saroksen suojusten alle.

Yks kaks peli onkin kaks-yks

Toista erää pelattiin pitkään maaleitta ja katsomossa alettiin jo tuskailemaan HPK:n tehottomuutta, kun Borna Rendulicin rysty-yritys meni maalin ohi ja heti perään Marko Tuulolan syöttö Joonas Vihkolle pomppi Vihkon lavan yli.

Onneksi pelaajat eivät kuitenkaan tuskastuneet maalinteon vaikeuteen ja ottelun toisella 5-3 ylivoimalla alkoi vihdoin tapahtua. Ville Järveläinen nappasi kiekon Ilves-alueella ja kaarteli pitkin hyökkäysaluetta, kunnes löysi vapaan linjan syöttää Tuomas Vänttiselle. Järveläisen maagisen syötön jälkeen “Vänä” sai laukoa kiekon tyhjään Ilves-maaliin.

DSC_4710

Vänttisen maali syntyi kahden miehen ylivoimalla, joten HPK pääsi yrittämään johto-osumaa edelleen ylivoimalla ja alta aikayksikön maalilaulu soi jälleen Rinkelinmäellä. Tällä kertaa aikayksikkönä käytettiin 24 sekuntia. Marko Tuulola vapautti Rendulicin läpiajoon ja kroatti nosti kiekon kämmeneltä maaliin.

Tuulolan syöttöpiste merkitsi sitä, että “sensei” nousi yksin kaikkien aikojen HPK-pistepörssin kärkeen. Onnea “Tuuski”!

Ilves flipperillä tasoihin

Kolmanteen erään HPK:n Juuso Vainio joutui jättämään kaukalon. Vainion vamman vakavuudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

– Selviää huomenna, HPK:n valmentaja Pasi Arvonen tyytyi kommentoimaan ottelun jälkeen.

DSC_4671

Kolmannessa erässä HPK pyrki pitämään Ilveksen poissa aivan parhailta maalintekopaikoilta ja onnistuikin siinä hyvin, vaikka Ilves pääsikin pari kertaa pyörittämään pitkää hyökkäystä. HPK:lla oli myös pari paikkaa tuhota ottelu, kun Otto Paajanen oli kahteenkin kertaan nokikkain Kolppasen kanssa. Ensin Paajasen laukaus suuntautui suoraan Kolppasen syliin ja toisella kertaa Paajanen ei saanut kiekkoa tarpeeksi ylös nopeassa tilanteessa.

Ilves aloitti loppukirin ja otti Kolppasen pois maaliltaan jo hyvissä ajoin. “Ipa” sai kun saikin tasoituksen aikaan onnekkaalla tavalla. Saros torjui viivasta tulleen laukauksen suoraan Graic Schiran polvareihin, josta kiekko kimposi takaisin Saroksen suojiin. Lopulta kiekko jäi pyörimään maalialueelle, josta Turo Asplund suti pelin tasoihin vain 22 sekuntia ennen summeria.

– Pomppu sinne, pomppu tänne olihan se sellainen “haista p….” -maali, vahvan ottelun pelannut Ossi-Petteri Grönholm kommentoi Ilveksen osumaa.

Kolppanen arpoo, Koivisto ei

Molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti ratkaisua jatkoajalla. Ensimmäinen paikka siunaantui Järveläiselle, joka karkasi läpiajoon. Järveläisen lämäri-ratkaisu suuntautui kuitenkin Kolppasen olkapään kautta yli maalin. Järveläisen paikan jälkeen HPK pääsi ylivoimalle mutta tulosta ei vielä syntynyt.

Myös Ilves oli lähellä maalia jatkoajalla mutta Sami Sandell:n laukaus kilahti tolppaan.

Ratkaisu venyi aivan jatkoajan viime sekunneille asti ja pelikellossa oli aikaa enää kahdeksan sekuntia, kun aloitus oli vielä HPK:n päädyssä. Otto Paajanen sai sudittua kiekon aloituksen jälkeen keskialueelle ja aina Ilveksen alueelle asti. Juha Koivisto säntäsi kiekon perään ja sai mahdollisuuden maalintekoon, kun Kolppanen epäröi vastaantulossa. Koivisto päätti iskeä ranteet kireelle ja kiekko painui Ilves-maaliin, kun pelikellossa oli aikaa enää kaksi sekuntia. Ainakin katsomoon näytti siltä, että Kolppanen olisi ehtinyt kiekkoon ennen Koivistoa mutta Ilves-vahdin epäröinti maksoi tällä kertaa pisteen tamperelaisille.

DSC_4800

“Mahtava kiekkomatsi”

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkueiden valmentajat kehuivat kilpaa ottelun viihdearvoa ja tasokkuutta.

– Mahtava kiekkomatsi! harmi tietysti meidän kannalta, että hävittiin, Ilveksen Tuomas Tuokkola kommentoi.

– Helppo yhtyä kollegan sanoihin. Pitkästä aikaa kunnon kiekkopeli, repimistä, raastamista ja tunnetta. Harmittava 2-2 -tasoitus mutta onneksi saatiin kuitti jatkoajalla, HPK:n Pasi Arvonen puolestaan summasi tapahtumarikkaan ottelun.

HPK:n puolustuksessa uurastanut Ossi-Petteri Grönholm sai jopa poikkeuksellisen paljon maalintekopaikkoja ottelun aikana.

– Heh heh, en edes muista koska olisin tehnyt maalin viimeksi mutta eiköhän se vielä sieltä joskus tule.

– Mahtava pelata, kun on tunnetta paljon mukana niin kuin tänään oli. Kyllä tästä pelistä jäi voitosta huolimatta niin paljon hampaankoloon, että huomenna otetaan kolme pistettä. Pelataan niin kuin pelattiin eka ja toka erä, niin sillä se huomenna hoituu, “OPG” päätti ja lähti kireään pakkasiltaan palauttelemaan “hölkyn-kölkyn”.

HPK:n pelit jatkuvat siis heti huomenna Tampereella Ilvestä vastaan ja seuraava kotiottelu on edessä tulevana tiistaina Bluesia vastaan.

Lätty

17.01.2014 23:09

Jaa artikkeli: