Kaksi kovaa haastajaa vastassa

HIFK-HPK 7.12.2012 klo 18.30
HPK-Tappara 8.12.2012 klo 17.00

HPK mittaa loppuviikon aikana omaa kuntoaan kovilla haastajilla. Perjantaina pelataan IFK:n kotijäällä, jossa helsinkiläiset yrittävät kuumeisesti löytää keinoja pelin parantumiseen. Lauantaina Tappara saapuu Ritari-areenalle ja yrittää horjuttaa HPK:n hurmosta hämeenlinnalaisyleisön edessä.

Päivän puntari

HIFK on jumiutunut pohjamutiin sarjataulukossa. Peli näytti ajoittain hieman paremmalta, mutta keskiviikon häviö SaiPalle oli täysin ansaittu. Paperilla erittäin vahva nippu ui kuitenkin syvissä vesissä ja yrittää kaikin keinoin saada tasaisuutta ja nousujohteisuutta peliinsä.

Tappara hengittää HPK:n niskaan sarjataulukossa seitsemännellä sijalla. Erittäin kurinalaisesti pelaava Tappara voitti pari viikkoa takaperin HPK:n Hämeenlinnassa 3-1 ja tulee nyt yrittämään samaa temppua.

HPK kärsi hetkisen maalinteko-ongelmasta, mutta asia fiksaantui paikalleen SaiPa-ottelussa, joka päättyi murskalukemiin 6-1.

Näillä mennään

HIFK:n kokoonpanosta poissa ovat pelikiellosta kärsivät Siim Liivik ja Mikko Jokela. Perjantaina maalissa operoi tuttuun tyyliin Joni Ortio. Ykkös- ja kakkosvitjoja johtavat NHL:stä saapuneet takatukat, ykkösessä Joel Perrault ja kakkosessa Matthieu Perreault.

Tapparalla nippu on oletettavasti kunnossa. Tänään se kohtaa Tampereella TPS:n ja on huomennakin valmiina taistelemaan pisteistä Kerhoa vastaan. Alexander Barkovin vaarallisuudesta tuskin kannattaa muistuttaa.

HPK:lta ainakin perjantaina on ”normaalien” poissaolijoiden lisäksi Marko Luomala. Joka tapauksessa miehistö näyttää hyvältä ja matka kohti Helsinkiä voi alkaa. Mika Järvinen torjuu ainakin HIFK:ta vastaan.

Suurennuslasin alla

Ilari Melart, HIFK – Leijonien Moskovan turnaukseen valittu jättiläinen on nostanut profiiliaan kiekollisena pakkina. Ex-koohottaja pelaa isossa roolissa ja kantaa isoa vastuuta HIFK-alakerrassa.

Alexander Barkov, Tappara – Jopa liian itsestään selvä valinta tähän. Kannattaa seurata nuorukaisen liikettä ja pelaamista kaksinkamppailuissa. Käsittämättömän vahva ja valmis pelaaja.

Antti Miettinen, HPK – HPK:n ainoa lockout-pelaaja ei ole vielä vireettään löytänyt. Seitsemässä ottelussa 3+0 ei riitä, kun plus/miinus-tilastokin on kaksi viirua pakkasella.  

Niklas Heinonen 7.12.2012

07.12.2012 11:26

Jaa artikkeli: