Kaksi eteen, kolme taakse ja yksi piste taskuun

2-3 ja. (0-0, 0-0, 2-2, 0-1)

 

 

Kerhon 2-0 johto suli 2-3 tappioon jatkoajalla. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin maalittomana ja kolmannessa erässä Kerho karkasi kahden maalin johtoon Kontiolan ja Puustisen osumilla. Ässien selkäranka kuitenkin kesti ja Ässät voitti lopulta ottelun jatkoajalla 2-3.

 

 

Maalittomalla aloitetaan jälleen

 

Molemmat joukkueet halusi alusta asti pelata kiekolla ja hallita pelin alkua sitä kautta. Ensimmäinen pelikatko nähtiin vasta ajassa 3.16, Larmin pistäessä pelin poikki Kerhon päätyyn. Toinen vitonen erästä harjoiteltiinkin erikoistilanteita. 5.39 lähti Lahtela istunnolle mailasta kiinnipitämisestä ja Ässien vuoro jäähyihin tuli 7.38 ja heti perään 7.44. Kerho pääsi lähes kaksi minuuttia pelaamaan kahden miehen ylivoimalla ja pelaamattomuus kostautui. Innala pyyhki pari kertaa kiekosta pölyt ja Erosen laukaukset Sami Aittokallio napsi kiinni. Kerhon toinen jäähy tuli debyyttinsä tehneelle Tarmo Reunaselle ajassa 10.57. Myös Ässien ylivoima oli ponnetonta eikä maalia nähty Larminkaan taakse.

Pelaamattomuus näkyi ehkä hitusen enemmän vielä viidellä viittä vastaan pelatessa syöttöjen lipsahdellessa metrin eteen ja taakse kohteestaan. Toki erässä maalipaikkojakin muutama tuli, puolin ja toisin mutta ne paikat maalivahdit otti kiinni armottomasti. Kerholaisittain jäi eniten jännitettävää Innalan puolesta, jota vieraiden Niklas Appelgren tööttäsi laitaan erän loppupuolella. Ini jäi hetkeksi jäähän makaamaan ja vaihtoon päästyään piteli olkapäätään kivuliaan näköisenä. Larmi oli vähän Aittokalliota työllistetympi torjuen yhdeksän kertaa, Aittokallion torjuessa seitsemästi.

 

Innala pystyy jatkamaan töötistä huolimatta

 

Toinen erä lähti käyntiin Reunasen joutuessa vetämään ylipitkän vaihdon ja tämän seurauksena lähtikin Tarmo boksiin ajassa 21.26 koukkaamisesta. Jäähyn aikana oli ensin Tikka lähellä viedä Kerhon johtoon alivoimalla, ja puolittaisen läpiajon jälkeen sai Ässät pyörityksen käyntiin ja pelotteli kerholaisia hyvällä pyörityksellä Kotkaniemen johdolla.

Edellisestä kun oli selvitty, otettiin lisää jäähyjä ajassa 24.13, tällä kertaa väärästä vaihdosta. Ei onnistunut Ässät tälläkään ylivoimalla ja ainoa onnistunut suoritus olikin Larmin näyttävä purku alivoimalla. Ja kun jäähyn kärsinyt Puustinen pääsi pois, lähti kahden sekunnin päästä välillä boksiin vieraiden Olli Vainio koukkaamisesta. Ylivoima oli tähän asti parasta suorittamista Kontiolan kentältä mutta kovakaan pyöritys ei tuo tulosta ilman laukauksia.

Näiden jäähyjen jälkeen mentiin hetki viidellä viittä vastaan ja seuraava jäähy tulikin “vasta” 31.49 ajassa Tommi Tikalle kiinnipitämisestä. Ässien ylivoima ei saanut yhtäkään laukausta kohti Larmia ja Kerhon nelikot puolusti hyvin paikat pois. Eikä erän jäähyt tähän jäänyt, vielä kertaalleen tarjottiin Kerholle paikkaa niitata avausosuma ylivoimalla. Roni Hirvonen korkeasta mailasta istunnolle 36.15. Ja tällä kertaa ei sitten jäänyt jälkipolville kerrottavaa Kerhon ylivoimasta ja erätauolle lähdettiin maalittomasta tilanteesta.

 

Kaksi eteen, kolme taakse

 

Kolmannen erän alkuun Juuso Ikonen ja Kanninen taistelivat pitkään Ässien päädyssä luoden parikin maalipaikkaa toisilleen mutta Aittokallio selvisi näistä ja piti lukemat tasoissa. Ässien Kotkaniemi otti koukkaamisesta jäähyn 43.51 ja Kerhon ylivoima näytti siltä, ettei tänään tehdä maalia vaikka maalivahdit otettaisiin pois. Jotenkin tilanteet tuntui menevän aina vaan ohi ja kiekko pomppi välillä miten sattui.

Ässät kuitenkin halusi tarjota Kerholle sen ensimmäisen maalin. Sebastian Wännström lähti boksiin 46.33 ja tällä kerralla vihdoin tärähti! Innala ja Eronen pelasi kiekon Kontiolalle p-pisteelle ja Konna päätti, ettei enää syötä vaan painoi vihaisen lämärin ohi Aittokallion ja “Se on siellä” raikasi. Ja kun hanat saatiin auki, iski seuraavassa vaihdossa Puustinen tilanteeksi jo 2-0. Lukka laukoi viivasta ovelasti laidan kautta kiekon takatolpalle ja Puustisen oli helppo iskeä Kerho kahden maalin karkumatkalle. Toinen syöttöpiste merkattiin Kanniselle.

Tuliko sitten hyvän olon tunne vai vaan maha täyteen mutta Ässät otti kiekkokontrollin haltuunsa ja lähti rytinällä kohti Kerhon päätyä. Laidat rytisi ja Larmi otti koppeja mutta 52.24 iski Wännström kavennuksen Kotkaniemen syötöstä. Kavennusken jälkeen koitti Kerho vähän jäädyttää tilannetta ja huonostihan siinä kävi. Nenosen maila nousi porilaiseen visiiriin, ja 57.37 oltiin taas alivoimalla. Tässä vaiheessa Ässät otti aikalisän ja sai kerättyä energiaa ylivoimaansa. 58.03 joutui Larmi kaivella tasoituksen selkänsä takaa, tosin videotarkistuksen jälkeen mutta yhtä kaikki, peli oli tasan.

Tasoituksen jälkeen oli vielä lähellä ettei Ässät vienyt kaikkia pisteitä mukanaan Poriin mutta Larmi pelasti. Jatkoaikaa ei sitten ehditty lätkytellä kuin 32 sekuntia ja Wännström teki illan toisen maalinsa vieden Ässät voittoon.

 

Huomenna jatketaan taas pisteiden metsästystä Kouvolassa KooKoon vieraana. Kiekko jäähän klo 17!

13.11.2020 21:25

Jaa artikkeli: