Kahden maalin takaa voittoon

HPK-Ässät 5-4 (1-2, 1-1, 3-1)

Voitokkaat harjoituspelit saivat jatkoa, kun Kerho iski kolme osumaa päätöserässä. Nuori Eetu Tuulola väläytti vaarallisuuttaan iskien tehot 2+0.

HPK hallitsi ottelun ensimmäistä kymppiä. Ässien Mikko Viitaselle tuomittiin kakkonen heti alkuminuuteilla ja Kerhon kakkosketju käytti erikoistilanteen hyödyksi. Riku Hahl ja Antti Miettinen tekivät esityön ja Eetu Tuulolalla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään reppuun.

20150826, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N EETU TUULOLA (82) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

20150826, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT, HPK:N EETU TUULOLA (82) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Erän puolivälissä Kerhon ote herpaantui ja Ässät pääsi peliin mukaan. 1-1-tasoitus syntyi Niko Ojamäen tarkalla laukauksella läpiajon päätteeksi. Vieraat siirtyivät ylivoimalla johtoon, kun erää oli jäljellä vain 10 sekuntia. Jarno Kärki ohjasi siniviivakudin alakulmaan.

Toinen erä oli ottelun heikkotasoisin. HPK ei päässyt tekopaikolle millään ja Ässät hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan. Aleksi Saarela vei patapaidat kahden maalin karkumatkalle ajassa 29.10. HPK-vahti Jere Myllyniemi ei mahtanut tarkalle ja kovalle laukaukselle mitään. Kerho nousi onnekkaasti maalin päähän, kun erää oli jäljellä neljä sekuntia. Otto Paajasen syöttö kimposi Ässä-luistimesta sisään.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi ottelun jälkeen, että joukkuetta heräteltiin toisella erätauolla varsin kovaäänisesti. Se auttoi, sillä kolmanteen erään luisteli täysin toisennäköinen kotijoukkue.

20150826, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT, HPK:N JERE MYLLYNIEMI (38) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Eetu Tuulola tasoitti tilanteeksi 3-3 ajassa 41.21. Tuulola seurasi hienosti oman reboundinsa ja laittoi kiekon varmasti sisään. Syöttöpiste Hahlille.

Vojtech Polak laukoi HPK:n johtoon kaksi minuuttia myöhemmin. Ykkösketjun toinen laitahyökkääjä Patrick Holland tarjoili osumaan esityön. Kun vielä ketjun sentteri Sakari Manninen niittasi ylivoimalla Kerhon viidennen, oli peli pässinlihaa. Ässät nousi vielä lopussa maalin päähän Jyri Marttisen ylivoimamaalilla, mutta HPK piti johdon loppuun asti.

HPK:n kokoonpano