Kärsiikö Kärpät ensimmäisen tappionsa Ritari-areenalla?

HPK-Kärpät 23.9 klo 18.30 Ritari-areenalla

HPK:n kahden vieraspelin putki ei mennyt täysin suunnitelmien mukaisesti. Perjantaina Tampereella Ilves jätti Kerhon nollille ja samassa tempussa onnistui Jokerit tiistaina Helsingissä. Sarja-avaus TPS:ää vastaan kotona sen sijaan oli loistava ja runsaslukuista kotiyleisöä hemmoteltiin jopa kuudella osumalla.

Perjantaina vieraaksi saapuva Oulun Kärpät on aloittanut sarjan voitokkaasti. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen Kärpät jakaa sarjan piikkipaikan yhdessä KalPan kanssa. Kärppien saaliina on voitokkaalla alkukaudella olleet SaiPa, JYP ja viimeisimpänä Lukko.

HPK-hyökkääjä Marko Luomala odottaa jo innolla perjantain peliä, jotta peli saataisiin takaisin uomiinsa.
– Kyllä tässä jo odotellaan, että päästäisiin irti. Kyllä tässä on kasvojen pesun paikka kaikilla.

Luomala itse peräänkuuluttaa maalipaikkojen hyödyntämistä perjantaina.
– Enemmän pitäisi päästä hyviin tekopaikkoihin ja olla niissä terävänä. Jokainen tarvitsee siihen sellaisen attackin.

Pieniä muutoksia ketjuihin

Tiistaina Helsingissä HPK-valmennus yritti herätellä joukkuetta ketjukoostumuksia muuttamalla. Muutokset eivät kantaneet Jokeri-pelissä hedelmää, mutta perjantain otteluun Kärppiä vastaan lähdetään hieman erilaisella koostumuksella.

Valmentaja Petteri Hirvonen piti Jokeri-peliä oppimisprosessina koko joukkueelle.
– Joukkue on muuttunut paljon ja nämä on niitä alkukauden ongelmia. Helsingin reissu teki tietyllä tapaa hyvää joukkueelle, että todella tiedostetaan mikä on tärkeintä.

Alex Leavitt ottaa paikan Luomalan ja Janne Laakkosen keskellä. Marek Zagrapan johtaa kakkosvitjaa laidoillaan Scott Barney ja Niko Nieminen. Kolmosketju on osittain tuttu myös viime kaudelta, sillä Kolehmainen-Piispanen-Roppo yhdistelmä kasattiin alun perin jo silloin. Neljännen ketjun muodostavat Tuukka Pulliaisen laidoilla pelaavat Jaakko Turtiainen ja Juuso Honka.

Pakkiparit ovat Porseland-Tuulola, Alatalo-Laamanen sekä MacNevin-Mäkelä. Maalissa pelaa Mikko Tolvanen.

Sekä HPK:n, että Kärppien koostumukset nähtävissä perjantaina iltapäivällä tästä.

Niklas Heinonen

22.09.2011 19:14

Jaa artikkeli: