Kärppien kaatoon

HPK-Kärpät 3.2.2012 klo 18.30

Kuka pysäyttää perjantaina lähes tuhat NHL-ottelua pelanneen Josef Stümpelin? HPK:n uusi sentteri Milan Kytnar sen tietää: ”Meidän joukkue!”.

HPK lähtee otteluun tärkeä vierasvoitto taskussaan. Ilves kaatui keskiviikkona lukemin 1-3. Kerhon uusin hankinta, kakkosketjun sentterinä Ilvestä vastaan hyökännyt Milan Kytnar ei ollut täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa Tampereella.

– Ensimmäisessä erässä oli vähän jalat jumissa, mutta toisessa ja kolmannessa erässä aloin päästä vauhtiin. Siinä menee ehkä 2-3 peliä ennen kuin isoon kaukaloon tottuu, Kytnar aprikoi.

Miehen peli kuitenkin parani ottelun loppua kohden ja päätösminuuteilla slovakki kaapi elintärkeän aloitusvoiton, jonka seurauksena Ville Hämäläinen pääsi iskemään lopullisen niitin tyhjään Ilves-maaliin.

Pohjois-Amerikan pienissä kaukaloissa viime vuodet pelannut Kytnar myöntää, että tulevaisuuden tavoitteena on NHL, jossa mies on jo yhden pelin pelannutkin.

– NHL on unelma, mutta olen vasta 22-vuotias. Jos se tulee ensi vuonna, niin se tulee, mutta tällä hetkellä annan kaikkeni HPK:lle.

Kokoonpano elää

HPK-valmentaja Pasi Arvosen mukaan Kerho ei voitosta huolimatta jatka täysin samalla koostumuksella.

– Voitto Ilveksestä oli todella tärkeä. Sen pohjalta on hyvä lähteä huomiseen peliin, mutta ketjumuutoksia Kärppä-peliin on kuitenkin luvassa. Nyt kun on miehiä, niin ketjuja pyöritellään, Arvonen kertoi torstaina.

On mielenkiintoista nähdä minkälaisen roolin Alex Leavitt ottelussa saa. Koko kauden sentterinä hyökännyt Leavitt pelasi Tampereella laidassa ja joutui takaiskumaalin jälkeen vilttiin, eikä päässyt enää kertaakaan kentälle.

Pelipäivänä selviää myös kuntoutuuko sairastellut Jukka Laamanen takaisin pelikuntoon. Tämä todennäköisesti tarkoittaisi Lauri Kärmeniemen tippumista ylimääräiseksi puolustajaksi.

Kärpät saalistaa paikkaa kuuden joukkoon

Kärpät on pelannut viime aikoina vaihtelevasti. Hannu Aravirran miehistö voitti edellisellä kierroksella Rauman Lukon jatkoajalla, mutta joukkueen peli-ilme oli vaisu. Sitä edelsi 6-3-tappio HIFK:lle.

Joulutauon jälkeen Kärpät on kuitenkin ollut hyvässä vireessä ja joukkue on noussut taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta kuuden joukkoon. Eroa kuudentena olevaan Jokereihin on vain neljä pistettä.

Oululaisten viime hetken kohuhankinta Josef Stümpel on täysi kysymysmerkki. 39-vuotias hyökkääjä on edelleen taitojensa puolesta maailman huippuluokkaa, mutta veteraanin liikkuminen kangistunut vuosien varrella. Stümpelin peliä kannattaa kuitenkin seurata suurennuslasin alla.

Miten joukkueiden uudet vahvistukset onnistuvat?
Pystyykö HPK voittamaan Kärpät neljännen kerran tällä kaudella?
Tulehan katsomaan!

Karri Salo 2.2.2012

03.02.2012 08:10

Jaa artikkeli: