Kääntyykö kurssi SaiPan kustannuksella?

HPK-SaiPa 17.2. klo 18.30

Paluu maajoukkuetauolta ei sujunut HPK:lta parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Lahden reissun tulijaisina oli nolla pistettä. Torstaina jäällä nähdään kuitenkin aivan eri tavalla taisteleva Pallokerho, uskoo tehot 1+1 Pelicansia vastaan iskenyt Ville Viitaluoma.

– Joukkueesta huokuu, että huomenna ollaan liikkeellä eri sykkeellä, sen verran eilinen tappio harmittaa.

Helpolla HPK ei kuitenkaan SaiPaa vastaan pääse, sillä lappeenrantalaiset tekevät kaikkensa välttääkseen karsijan paikan. Tällä hetkellä kolmanneksi viimeisenä majaileva SaiPa on viisi pistettä edellä Pelicansia ja Turun Palloseuraa.

– Samanlainen lähtökohta kuin Pelicansia vastaan, he taistelevat karsintapeikkoa vastaan. Eli varmasti kova ja nälkäinen joukkue, Viitaluoma luonnehti torstain vastustajaa.

Kokoonpanoihin pientä viilausta

Teemu Lassila jatkaa maalissa ja puolustus jatkanee samalla koostumuksella. Ylävartalovammasta kärsivä Tuukka Mäkelä ei pelaa tämän viikon otteluissa, mutta ensi viikolla paluu on mahdollinen.

Tiistaina kuumeen vuoksi huilannut Joonas Nättinen saattaa tehdä paluun kokoonpanoon. Mikäli Nättinen on pelikuntoinen, ottaa hän paikan Tuukka Pulliaisen ketjun laidassa, jossa toisena laiturina viilettää Janne Kolehmainen.

Latvian maajoukkuetta SM-liigan tauolla edustanut Armands Berzins nousee takaisin pelaavaan kokoonpanoon Jyrki Louhen ja Kaspars Saulietisin rinnalle. Lahdessa vatsalihasvamman saanut Antti Roppo menee tutkimuksiin ja hänen pelaamisensa on epävarmaa.

HPK:n tavoin myös SaiPa on kärsinyt loukkaantumisista. Torstain ottelusta vierailta puuttuvat muun muassa Tyler Redenbach ja Richard Lintner.

– SaiPa on työteliäs joukkue, joka ei luovuta. Meidän pitää olla hereillä heti alusta alkaen. Ammattilaisurheilussa vastuu on yksilöllä, HPK-valmentaja Petteri Hirvonen kommentoi.

 

Karri Salo

16.02.2011 12:46

Jaa artikkeli: