Kadonneen tehojen metsästäjät

HPK-Ilves 1-5 (0-0,1-1,0-4)

HPK väänsi tasaisesti 50 minuuttia sarjakakkosta Tamperaan Ilvestä vastaan. Lopun rynnistyksessä vierailijat olivat kuitenkin vahvempia ja korjasivat täydet kome pistettä Tampereelle.


Kohun keskellä pelin aloittanut HPK oli päättänyt, että kapteenin C-merkki oli jällen palautettu Ville Viitaluomalle. Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista, jossa molemmilla joukkueilla oli hyviä paikkoja maalitilin avaamiseksi. Erän aikana Kerho pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla kahteen kertaan ja Ilves kertaalleen. Lähimpänä maalintekoa oli HPK:n Antti Aarnio, joka ei kuitenkaan saanut nostettua kiekkoa poikittaissyötöstä yli Ville Kolppasen patjan.

Vierailija Ilves tuli ottelun toiseen erään pirteämmällä jalalla ja pääsi yllättämään HPK-puolustuksen jo ajassa 21.25. Tommi Välimaa suti pelin 0-1:een lähietäisyydeltä Frans Tuohimaan torjuttua kiekon jo pariin kertaan.

Schira pomputtaa pelin tasoihin

Välimaan maalin jälkeen HPK otti pelin hallinnan itselleen. HPK pyöritti pitkiä hyökkäyksiään Ilves-päätyyn ja vieraileva joukkue joutui rikkomaan hämeenlinnalaisia. Erän toinen ylivoima tuotti viimein tulosta ja HPK tasoitti puntit 1-1:een. Craig Schira sai kiekon siniviivalle ja lähetti laukauksen kohti Ilves-maalia. Schiran laukaus kimpoili lopulta Ilves puolustuksen kautta Kolppasen vartioiman maalin yläkulmaan. Syöttöpinnat Schiran maalin ansaitsivat Antti Bruun ja Ville Viitaluoma.

Toisessa erässä HPK oli lähellä myös johto-osumaa mutta vielä ilman maalia tällä kaudella pelaava Joonas Vihko kilautteli ainoastaan Ilves-maalin poikkipuuta.

Ilves repäisee lopussa

Sarjakakkonen ja huimassa liidossa tällä hetkellä liitelevä Ilves aloitti kolmannen erän jälleen hieman terävämmin, kuin kotijoukkue. Ajassa 46.18 HPK:n maalinedustalla nähtiin yksipuolinen iskujenvaihto, jossa Kerhon Aleksi Laakso oli ottavana osapuolen, kun Ilveksen Ryan Flynn takoi Kerho-puolustajaa. Ottelun tuomaristo taikoi tilanteesta kuitenkin molemmille pelaajille kahden minuutin istunnot. Vajaa minuutti tästä Antti Bruunille tuomittiin rangaistus koukkaamisesta ja Ilves pääsi 4-3 ylivoimalle. Ylivoiman aikana Ossi-Petteri Grönholm rikkoi Ilves-hyökkäystä ja ottelun tuomaristo nosti kätensä ylös jäähyn merkiksi. Siirretyn rangaistuksen aikana Ilves pelasi kiekon siniviivalle Michael Keräselle, jonka lämäri painui Kerho-maalin ylänurkkaan.

Keräsen maali lannisti hieman kotijoukkuetta ja noin setsemän minuuttia ennen päästössummeria Antti Kangasniemi lapioi lähietäisyydeltä Ilveksen jo 1-3 -johtoon.

Ilves kaunisteli loppulukemiksi kotijoukkueen kannalta tylyt lukemat 1-5 kahdella puolen minuutin välein syntyneillä maaleilla. Maaleista vastasi Keränen toistamiseen, sekä Juuso Rajala.

Nyt rauhoitutaan

HPK:n Pasi Arvonen sanoi tauon tulevan hyvään saumaan.
– Ollaan oltu aika myrskynsilmässä tämän viikon. Nyt annetaan pölyn laskeutua ja palataan hommiin parin huilipäivän jälkeen tiistaina.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, että G-kulma, Sikakatsomo ja muu yleisö seisoi meidän takana kaikesta huolimatta. Se oli erittäin iso juttu koko joukkueelle tänään!

Media on repinyt melkoisia otsikoita HPK:n nykytilanteesta. Toimitusjohtaja Risto Korpela selvensi asiaa seuraavasti:
– Välirikko valmentaja Kai Raution ja kapteeni Ville Viitaluoman välillä ei ole totta. Tauko tuli hyvään saumaan meille ja nyt on muutama päivä aikaa selvittää asiat. Tällaiset asiat ovat täysin seuran sisäisiä juttuja ja tiedotamme niistä, kun hommat ovat kunnossa.

Taistelu jatkuu pienen tauon jälkeen ensi perjantaina. HPK:n vieraaksi luistelee Espoon Blues ja nyt jos koskaan koko yleisön tukea tarvitaan!

Rysty, Kämmen ja Lätty 11.10.2013

11.10.2013 10:02

Jaa artikkeli: