Kaapo Kakko ei riitä, Kerho siirtyi ottelusarjassa 2-0-johtoon

HPK – TPS 5-3 (2-0, 1-1, 2-2) Rinkelinmäellä nähtiin fyysinen ja lopulta runsasmaalinen ottelu. HPK puolusti laadukkaasti ja TPS:n hyökkäyspelaaminen oli lähes täysin Kaapo Kakon varassa.

Fyysinen avauserä

HPK tuli otteluun vauhdilla ja fyysisesti. Laidat ryskyitävät enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella ja Jonne Virtasen johdolla vieraiden pelaajat toisensa jälkeen löysivät itsensä istumasta Rinkelinmäen jäällä. Etenkin Filip Riska oli tulessa ja jakoi useita kovia taklauksia.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa lähes kymmenen minuuttia. Ajassa 9:23 kotiyleisö sai aihetta huutoon, kun  Eetu Tuulola laukoi hienon hyökkäyksen päätteeksi ja kiekko lirui TPS-vahti Rasmus Tirrosen längeistä sisään.

Kuuman avauserän kruunasi Otto Paajasen ylivoimamaali ajassa 18:58 ja näin ollen erätauolla lähdettiin isäntien johtaessa vakuuttavan alun jälkeen lukemin 2-0.

Toinen erä “pelailua”

Vauhdikkaan ja viihdyttävän avauserän jälkeen ottelun toinen erä saattoi näyttää pelkältä pelailulta, mutta sitä se ei suinkaan ollut. Kaikkein kovimmat taklaukset loistivat kenties poissaolollaan, mutta kamppailu oli jokaisessa tilanteessa kovaa.

Toiseen erään TPS vaihtoi maalivahtia, kun avauserässä kaksi maalia päästänyt ja seitsemän kertaa torjunut Rasmus Tirronen sai tehdä tilaa norjalaisvahti Henrik Haukelandille.

Erä alkoi vieraiden kannalta murheellisesti. Kaapo Kakko sai kaksiminuuttisen korkeast mailasta ajassa 23:26 ja tätä tilaisuutta HPK ei jättänyt käyttämättä. Jäähyä ehti kulua puoli minuuttia, kun Petteri Nikkilän tarkka laukaus painui ohi Haukelandin.

Maalin jälkeen HPK puolusti laadukkaasti ja avauserään nähden peliin oli tullut enemmän järkeä vauhdin tilalle. TPS:llä oli jatkuvasti suuria vaikeuksia lähteä omalta alueelta hyökkäämään.

Erän loppupuolella ajassa 34:36 TPS pääsi hieman varkain iskemään kavennusmaalin. Emil Larmin ja Miro Karjalaisen yhteispeli maalin takana oli hieman huolimatonta, Kaapo Kakko pääsi väliin ja kavensi tilanteeksi 3-1.

Maalirikas loppu ja Kaskisen vuodatukset

Kolmannessa erässä HPK puolusti ensimmäisen ottelun tapaan johtoaan laadukkaasti. Joukkue sai pidettyä hyvin TPS:n pois parhailta maalipaikoilta ja ottelun ollessa tilanteessa 3-1 vielä kuutisen minuuttia ennen loppua kukaan tuskin uskoi, että ottelussa tullaan näkemään vielä neljä maalia.

Ajassa 54:09 kultakypärä Oula Palve onnistui maalinedustalta lyömään kiekon maaliin ja toi TPS:n peliin mukaan.

Maalin jälkeen HPK pääsi pelaamaan ylivoimalla, mutta tällä kertaa tulosta ei tullut ja TPS lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Loppukiri katkesi hetkellisesti ajassa 58:48, kun Otto Paajanen pääsi viimeistelään lukemiksi 4-2 tyhjään maaliin.

Mutta mitä vielä. Ylivoimaisesti vieraiden paras pelaaja, Kaapo Kakko, toi vieraat vielä kertaalleen maalin päähän ajassa 59:18 tarkalla laukauksella. Tänäänkään TPS:n kiri ei tasoihin asti riittänyt, sillä ajassa 59:36 Robert Leino vapautti Rinkelinmäen yleisön piinasta ja laittoi Peter Petron juoksemaan Lenovo-lahjakortin kanssa lyömällä loppulukemiksi 5-3!

Ottelun jälkeisessä valmentajahaastattelussa oli aistittavissa suurta painetta Turun suunnalla. TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen joukkoineen on ottelusarjassa häviöllä lukemin 0-2 ja päävalmentaja Kaskinen on tilanteessa, jossa hunajapurkista alkaa kikat loppumaan kesken.

− Meidän on pakko varmaan ottaa myös nuo hypyt, naamasta kiinni pitämiset ja itkemiset omaan keinovalikoimaan, että mekin saamme jonkun ylivoiman, Kaskinen kommentoi ottelun jälkeen.

− Siellä on pari mikkihiiriosaston jätkää, jotka hyppivät ja hankkivat rangaistuksia kyseenalaisin keinoin, summasi Kaskinen.

HPK:n voitokkaat esitykset saivat Kaskisen suun mutrulle

Ottelusarja jatkuu maanantaina Turussa. Seuraava kotiottelu pelataan ensi keskiviikkona! Osta lippusi ennakkoon ja varmista paikkasi trilleriin, jossa hiiriosasto laittaa tosissaan kampoihin Jore-karhulle!