Jyväskylässä ei jossiteltavaa – HPK jäi pisteittä

JYP-HPK 4-0 (1 – 0, 2 – 0, 1 – 0)

Eilen kotitappion kärsinyt HPK matkasi lauantain Liiga-kierrokselle Jyväskylään JYP:in vieraaksi. Muutoksia kokoonpanoon ei tänään ketjukoostumuksissa nähty, ainoana muutoksena Sami Rajaniemen aloittaminen maalilla Daniel Lebedeffin loukkaannuttua eilisessä kamppailussa. JYP oli kotikentällään kuitenkin tyly isäntä ja vei ottelun lopulta selvästi nimiinsä. 

Kuva: Jiri Halttunen

 

Parempi startti

Ensimmäinen erä käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta aivan huippupaikoille ei kummallakaan joukkueella ollut asiaa ottelun alkuhetkillä. HPK tuli eilen kotona otteluun hieman vastaantulijana, mutta tänään erän alku antoi lupauksia hyvästä vieraspelistä.

Hyvä alku päättyi kuitenkin Eskil Woldin koukkaamisjäähyyn ja Kerho joutui ottelussa ensimmäisenä alivoimalle. Paras tekopaikka tästä ylivoimasta tuli kuitenkin Kerholle, kun Artturi Toivola karkasi läpiajoon ja Teemu Suhonen joutui Toivolaa rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkaria laukomaan asettui Michael Joly, jonka ujutus kämmeneltä ei kuitenkaan alittanut Veini Vehviläisen patjaa. Seuraavaksi Markus Nenonen pääsi ampumaan vihaisen rannekudin, mutta tämäkin yritys päätyi vain tolppaan.

Tehokas hurrikaani puhaltaa

Pari minuuttia myöhemmin JYP siirtyi ottelussa johtoon. Kiekko pomppi Kerhon puolustajien kautta maalin edustalle täysin vartioimatta unohtuneelle Reid Gardinerille, joka naulasi kiekon verkkoon ja Sami Rajaniemellä ei tähän ollut paljoakaan sanomista. Maalin jälkeen ote kääntyi jyväskyläläisille, mutta lisätakaiskuilta vältyttiin Rajaniemen pitäessä joukkuettaan mukana pelissä.

JYP lisäsi johtoaan toisen erän alussa. Joshua Teves laukoi kiekon päätylautaan, mistä peliväline pomppi maalin edustalle. HPK:n puolustus pelasi tilanteen löysästi, mutta sen sijaan Jere Lassila jyväskyläläisiltä oli tarkkana paikalla ja pääsi kiepauttamaan kiekon reppuun. Maali oli Lassilalle uran ensimmäinen, mistä toimituksemme onnittelee nuorta JYP-hyökkääjää.

Kuva: Jiri Halttunen

 

Kerhon peli ei ota auetakseen

Maalin jälkeen peli aaltoili tasaisesti ja myös HPK pääsi ajoittain kääntämään vastaan nopeita, suoraviivaisia hyökkäyksiä kohti Veini Vehviläisen vartioimaa JYP-maalia. Viimeinen terävyys kuitenkin puuttui ratkaisupaikoissa eikä Vehviläistä päästy yllättämään. Sen sijaan JYP osui vielä toistamiseen kakkoserään kun jälleen puolustukselta vapaaksi jäänyt Reid Gardiner pääsi tälläämään suoraan Braden Christofferin syötöstä kiekon ohi Rajaniemen.

Aivan toisen erän loppuhetkillä Sami Nikun istuessa kaksiminuuttista pääsi Aleksi Mustonen tarjoili paikan maalin takaa Markus Nenoselle, mutta tämäkin yritys päätyi Vehviläisen varusteisiin. Tämän lähemmäs HPK ei lopulta maalia päässyt, vaan lopulta Vehviläiselle kirjattiin helpohko nollapeli, kun paras ote Kerhon otteista taittui kahden erän kuluessa.

Ottelun kolmas erä oli semantiikkaa. Parhaat paikat järjesti JYP, Kerhon hyökkäyspelin sen sijaan muututtua tehottomaksi puskemiseksi. Kotijoukkue osui vielä kertaalleen ylivoimalla, kun Jerry Turkulainen leipoi maalin kulmalta kiekon neljännen kerran verkkoon Ossi Ikosen luistinten kautta. Tämän jälkeen minuutit pelattiin ratkenneesta ottelusta pois ja Jyväskyläläisille ansaitut kolme pistettä plakkariin.

Lehdistötilaisuus JYP-HPK 19.11.2022

Ensi viikkoon kuuluu vierasottelu Kouvolassa keskiviikkona, kotimatsi Tapparaa vastaan perjantaina ja HPK Kannattajien Megamatka Lahteen lauantaina! Tule kannustamaan perjantaina Kerho voittoon revanssia hakevasta Tapparasta! Liput tästä!

 

19.11.2022 20:39

Jaa artikkeli: