Jyväskylän murskajaiset – Kerholle 0-6 voitto

0.19 Antti Pihlström 0-1 (Philippe Cornet, Michael Joly)
26.57 Markus Nenonen 0-2 (Mario Grman, Tommi Tikka)
28.16 Ryan Johnston 0-3 (Patrick Harper, Juuso Ikonen)
28.36 Nenonen 0-4 (Tikka, Ossi Ikonen)
33.19 Oliver Kiljunen 0-5 (Joel Janatuinen, Valtteri Jeskanen)
48.49 Sean Collins 0-6 (Arttu Pelli, Miro Ruokonen)

Ottelun lehdistötilaisuuden tallenne artikkelin lopussa.

Vierasjoukkue HPK haki Jyväskylästä täyden pistepotin röyhkeillä tennislukemilla 0-6. Peräti kuusitoista pelaajaa pääsi merkkauttamaan itselleen tehopisteitä ja ainoastaan kaksi pelaajaa, Markus Nenonen (2+0) ja Tommi Tikka (0+2) keräsivät kaksi tehopistettä. Kerhon tolppien välissä Daniel Lebedeff pelasi nollapelin kirjauttaen 18 torjuntaa. Nenosen lisäksi maalit mieheen iskivät Antti Pihlström, Ryan Johnston, Liigauransa avausosuman tehnyt Oliver Kiljunen ja päätöserässä Sean Collins. Ottelu oli JYPille tämän kalenterivuoden ensimmäinen ja Kerhon tuntuma peliin oli alusta loppuun selvästi parempi. Kaikista mustin hetki JYPille sattui toisen erän puolivälin tienoilla ja tässä Kerho ottelun lopullisesti naulasikin iskien limpun neljästi jyväskyläläisten rysään.

Pihlström osuu avausminuutilla

Vauhdikkaasti alkoi tämäniltainen ottelu Jyväskylässä. Kahdeksan sekunnin pelin jälkeen torjui Daniel Lebedeff muikkuverkkoihin Jerry Turkulaisen kovan lämärin, ja 19 sekunnin pelin jälkeen kaiveli Markus Ruusu kiekkoa selkänsä takaa ensimmäisen kerran. Michael Joly käynnisti hyökkäyksen omista ja löysi Philippe Cornetin siniviivan tuntumasta. Cornet vippasi kiekon kotijoukkueen puolustuksen läpi päästäen Antti Pihlströmin läpiajoon, Pihlström polkaisi vauhtiin ja laittoi kiekon tarkalla rannelaukauksella kenkälaatikkoon, eli Ruusun hanskakäden yläkulmaan ja Kerho heti 0-1 johtoon!

Seuraavassa vaihdossa pyöritteli Patrick Harper ja Markus Nenonen jyväskyläläisiä sekaisin koittaen rakentaa Kerholle jo toista osumaa, mutta tästä ei lisämaaleja aikaiseksi saatu ja JYP selvisi säikähdyksellä. Näiden tilanteiden jälkeen peli vähän rauhoittui. Viiden minuutin jälkeen käytti Artturi Toivola JYP-pelaajia pujottelukeppeinään ja oli purjehtia koko kentän läpi, kiekon kuitenkin sai viimeinen jyväskyläläinen huitaistua pois ja Liigakauden komein maali jäi vielä odottamaan itseään.

Avauskymppi meni kokonaisuudessa Kerhon nimiin ja vaikka JYP välillä pääsikin kiekollisena Lebedeffin eteen, ei hämäläispakeilla ollut minkäänlaisia ongelmia tilanteita putsata pois. Ja ennen avauserän jäähysumaa väläytteli Patrick Harper yhteen vaihtoon erikoisosaamistaan. Ensin herra oli tehdä maalin vanhanaikaisella, tämän jälkeen käytti Ruusun maalin takaverkkoa syöttölautasena ja lopulta hommasi itse Kerholle illan ensimmäisen ylivoiman ajassa 11.49 Ville Ottavaisen lähtiessä koukusta boksiin.

Ylivoiman paras paikka tuli Arttu Pellillä ylivoiman juuri päätyttyä, kiekko jäi pyörimään Ruusun jalkoihin mutta tästäkään ei maalia saatu ja lukemat säilyivät ennallaan. Kerhon alivoima pääsi testiin ajassa 14.20 kun Miro Ruokoselle tuomittiin kakkonen polvitaklauksesta, vaan piippuun jäi kotijoukkueenkin ylivoima eikä maalisarakkeet muuttuneet tästäkään. Toisen ylivoimamahdollisuuden Kerho sai 17.21, Jere-Matias Alasen ottaessa koukkaamisesta kakkosen. Tälläkin kertaa ylivoimakuvio oli tavallaan kunnossa ja kiekko saatiin rauhoitettua alueelle, mutta sitä viimeistä laukaisupaikkaa oli todella vaikea löytää. Näin Pihlströmin maali avausminuutilla jäi erän viimeiseksi. Markus Ruusu torjui erässä 12 laukausta ja Daniel Lebedeff seitsemän kertaa.

Ihan yhtä päätyä ilman sääliä

Kun toinen erä lähti käyntiin, muutama minuutti näytti siltä että tänään saadaan tiukka kamppailu sarjapisteistä. Mutta sitten tapahtui jotain ja pelin ote siirtyi aivan totaalisesti Kerholle. Jokainen kaksinkamppailu, jokainen irtokiekko ja jokainen pomppu tuntui onnistuvan ja kun vielä maalipaikoista iskettiin maaleja, repesi ottelu myös numerollisesti täysin Kerholle. Ajassa 26.57 tuli ensimmäinen pomppu, maalilta irtopala hyppi Markus Nenoselle ja Nessu laukoi kiekon ohi Markus Ruusun, 0-2. Syöttöpisteet toiseen osumaan Pekingin olympialaisiin lähtevälle Mario Grmanille ja Tommi Tikalle.

Ajassa 27.31 otti JYPin Ville Ottavainen illan toisen jäähynsä, nyt kampituksesta ja tästä lähti Kerhon muutenkin ylivoimainen esitys käyntiin. Ajassa 28.16 ylivoimalla, laukoi ranteella Kerhon kolmannen osuman Ryan Johnston. Syötöille Patrick Harper ja Juuso Ikonen. Tästä kaksikymmentä sekuntia ja taas helisi! Nenonen laukoi illan toisellaan Kerhon jo neljän maalin karkumatkalle Tikan ja Ossi Ikosen toimiessa syöttäjinä. Eikä tarvinnut montaa minuuttia odotella viidettäkään osumaa! Liigauransa avausmaalin ohjasi Oliver Kiljunen, ajassa 33.19. Kiljunen pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan Joel Janatuisen kanssa ja Janatuisen esityöstä sai Kiljunen naulata osumansa lähes tyhjään maaliin, toinen syöttöpiste tähän maaliin Valtteri Jeskaselle.

Toisessa erässä Markus Ruusu torjui 14 kertaa ja Daniel Lebedeff seitsemän, avauserän tapaan. Vaikka torjuntoja Lebedeffille kertyikin, oli toinen erä puhtaasti kerhomerkkinen ja taisi päätösminuutilla Lebedeff merkkauttaa torjunnoistaan kolme kappaletta.

Lebedeff kauden toiseen nollapeliinsä

Päätöserään JYP tuli vauhdilla ja selkeästi hakemaan iltaan kuitenkin hyvää lopetusta tuloksesta huolimatta. Ajassa 44.44 Miro Ruokonen sai illan toisen jäähynsä, nyt estämisestä ja kerholaiset sai jännittää meneekö Lebedeffin nolla rikki. Lähellä se lopulta olikin rikkoontua, kun Reid Gardiner kilautti kiekon tolppaan. Tämän lähemmäksi ei JYP maalia enää päässyt koko ottelussa ja Daniel Lebedeff sai vyölleen toisen nollapelin tällä kaudella.

Oliko sitten pelaamattomuutta vai mitä, mutta myös päätöserässä ote oli käytännössä kokonaan Kerholla eikä JYPillä ollut minkäänlaisia eväitä horjuttaa vieraiden rytmiä missään vaiheessa. Ottelun loppunumerot ohjasi Sean Collins maalin edestä ajassa 48.49, Collinsin löysi vapaana maalin edestä syötöllään Arttu Pelli, toinen syöttöpiste merkattiin Valtteri Jeskaselle.

Kerhon kuudennen maalin jälkeen ottelu oli aika pelailua ilman paineita tuloksesta. JYP vähän koitti saada Lebedeffin nollaa rikki, mutta turhaan. Pari kertaa kiekko vähän vaarallisemmin maalilla pyöri, nämä kuitenkin Kerhon puolustus hoiteli tyylikkäästi. Ajassa 57.49 sai kotijoukkueen Braden Christoffer kampituksesta kakkosen ja Kerho pääsi käytännössä loppuajaksi ylivoimalle. Aluksi ykkösylivoima maalia vähän hakikin mutta ensimmäisen kerran kun JYP sai tilanteen purettua, piti Kerho vain viimeisen minuutin kiekkoa ja suojeli Lebedeffin nollaa. Nollapeliin riitti tänään 18 torjuntaa, Markus Ruusu toisessa päässä oli työllistetympi ja huhki kiekkosateessa 31 torjunnan verran.

Perjantaina kautta jatketaan Mikkelissä Jukureiden vieraana ja kotona haastetaan KalPa kuluvan viikon lauantaina!

Lauantain ottelun 10 paikkaa on paketoitu Omaksi Liiga-otteluksi ja sen voit huutaa itsellesi kätevästi Huuto.netistä.

19.01.2022 21:29