Jyrki Louhen paita nro 9 Rinkelinmäen kattoon

HPK jäädyttää pelinumeron 9 Jyrki Louhen HPK-uran kunniaksi tiistaina 2.10.2012 SM-liigan ottelussa HPK-JYP. Seremoniat alkavat jäällä jo klo 18.00.

Keväällä 2011 uransa lopettanut Louhi pelasi yhteensä 493 ottelua HPK:n paidassa. Ensimmäistä kertaa HPK-kasvatti pelasi liigajoukkueessa kaudella 1996–1997, vasta 18-vuotiaana. Kerhoikoni keräsi urallaan HPK:n paidassa viisi pronssimitalia, yhden hopean ja yhden Suomen mestaruuden (2006), josta Louhi totesi legendaarisen lausahduksen: ”Tää on kirjakamaa!”.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kertoo, että numeron jäädyttäminen on Kerhossa suurin mahdollinen suosionosoitus pelaajalle ja seura on erityisen ylpeä kyseisten pelaajien saavutuksista.

– HPK:n historia on pitkä ja värikäs. Historiassa on ollut monia suuria pelaajia, joten numeron jäädyttämiseen vaaditaan Hämeenlinnassa paljon myös korkeimman sarjatason saavutuksia.

 DSC_2857

– Jykästä kehkeytyi vuosien saatossa kerholaisen taistelevan pelityylin ruumiillistuma. Jykä oli eritoten viimeisinä liigavuosinaan HPK:n vahvoja johtavia pelaajia, joka vaati ensin itseltään ja myös joukkuekavereiltaan täydellistä sitoutumista. Louhi on ollut aina pukukopissakin tärkeä hengen luoja. Toisaalta taas Jykän vekkulimainen luonne vapautti usein kireää tunnelmaa tiukoissa paikoissa. Jykä sytytti Rinkelinmäen yleisön joka kerta jäällä ollessaan. Jykä on todellinen taistelija, kertoo Korpela.

Numero yhdeksän on viides jäädytetty pelinumero HPK:ssa. Entuudestaan Rinkelinmäen katossa roikkuvat Eero Salisman (2), Marko Palon (13), Juha Hietasen (17) ja Hannu Savolaisen (18) paidat.

HPK Tiedotus 19.9.2012

19.09.2012 13:06

Jaa artikkeli: