JYP vaisu isäntä – HPK tylytti vieraskentällä

HPK jatkoi vieraskiertuettaan Jyväskylässä JYPin vieraana. Kiekko löysi tiensä pariin otteeseen pomppujenkin kautta, kun HPK kaatoi keskisuomalaiset helpohkon ottelun jälkeen lukemin 2-5. (0-2, 1-2, 1-1)

HPK hallitsi kenttätapahtumia ilman suurempia vaikeuksia ottelun alkuhetkistä saakka. Ainoastaan maalit antoivat odottaa itseään erän puoliväliin saakka, mutta lopulta hallinta näkyi myös tulostaululla.Maalinteon aloitti Elmeri Eronen, jonka lämäri lirui lopulta Markus Ruusun varusteiden kautta maaliviivan yli. Syötön osumaan kaivoi aloitusympyrässä Kerhon kakkosketjun keskellä tänään pelannut Joona Monto.

Ylivoimaosumilla karkuun

Hetkeä myöhemmin jyväskyläläisten Patrik Puistola huitoi itsensä jäähypenkille, ja näin Kerholle tarjottiin hyvä mahdollisuus lisätä johtoa.Ylivoima kesti tällä kertaa vain yksitoista sekuntia, kunnes kiekko löytyi isäntäjoukkueen verkoista toistamiseen.

Pienen huilin jälkeen paluun kaukaloon tehnyt Petri Kontiola pääsi heiluttamaan tuttuun tapaan tahtipuikkoa erikoistilanteessa ja tulos totutunlainen.Syöttö alivoimanelikon läpi tavoitti Valtteri Puustisen, joka naulasi 2-0 osuman, suoraan syötöstä kuinka muutenkaan.

Jani Tuppurainen kampitti itsensä toisen erän alkajaisiksi istunnolle ja ylivoimaa päästiin pelaamaan toistamiseen. Tällä kertaa maalin makuun pääsi Kerhon kakkosylivoima. Arto Laatikainen alusti tilanteen nappaamalla JYP:in purkukiekot vuorenvarmasti siniviivalla. Lada tarjoili syötön Harri Kainulaiselle, joka pääsi tälläämään kiekon kolmannen kerran Markus Ruusun taakse.

Kolmannen osuman jälkeen HPK löysäsi tahtia hetkeksi ja päästi isännät hetkeksi mukaan peliin. Elmeri Eronen löysi vierasjoukkueesta tiensä jäähyboksiin ensimmäisenä, mutta alivoima kestettiin. Miro Ruokonen tuomittiin kuitenkin hetkeä myöhemmin päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuutin jäähylle ja tällä kertaa JYP pääsi rokottamaan. Jerry Turkulainen purjehti luvattoman helposti HPK:n alivoimanelikon keskelle, eikä Eetu Laurikainen enää pystynyt nollaamaan entistä seuraansa.

Fortunakin Kerhon apuna

Kolmen maalin johdossa lähdettiin kuitenkin viimeiselle erätauolle. Todellinen flipperimaali herätti hieman hilpeyttä myös tekijässään, kun Elmeri Erosen viivatoimitus pomppasi Mikko Salmion kautta ensin ylärautaan ja edelleen illan Markus Ruusun selän kautta maaliin. Näin Ruusun epäonninen ilta sai jatkoa ja taululla olivat näin 1-4 lukemat.

Jos oli Markus Ruusulla epäonninen ilta, tapahtui kolmannanessa erässä paha hassi myös jyväskyläläisten ylivoimalle. Hyökkäykseen lähtö epäonnistui täydellisesti, mistä kärkikarvaaja Jere Innala pääsi nappaamaan helpon irtokiekon ja polkaisemaan nokikkain Ruusun kanssa. Innala ei paikassa erehtynyt, vaan veivasi pikkunätit harhauttelut ja Kerho 1-5 karkumatkalle.

Näin budjetoidut kolme pistettä matkasivat Hämeenlinnaan, eikä JYP pystynyt laittamaan kampoihin Patrik Siikasen loppuhetkien 2-5 kavennusosumalla. Viikko jatkuu HPK:n osalta lauantaina, kun vastavierailun tekevä Oulun Kärpät saapuu Pohjantähti-Areenalle.

11.03.2021 21:03