JYP tylynä isäntänä Jyväskylässä

JYP – HPK 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Eilisen jälkeen ei hirveästi tarvinut kulmahampaita etsiä, ne oli esillä Jyväskylässä heti alusta asti. Kotijoukkue oli tähän myös valmistautunut ja näinollen ottelusta muodostui varsin tasainen. Molemmilla oli omat tehohetkensä ja mahdollisuutensa iskeä useampiakin maaleja mutta myös molempien puolustus ohjasi hyvin parhaat vetopaikat pelistä pois hädän hetkellä.

Maalintilin avasi Kerhosta Paavo Tyni uransa avausottelussa, ensimmäisessä vaihdossa, komealla rannelaukauksella siniviivalta. Samassa erässä JYP kuitenkin tuli vielä tasoihin. Toisessa erässä meni ensin JYP johtoon ja Kerholta osui Eronen ylivoimalla. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä vitosella, kun JYP onnistui Kerhon puolustuksen pienellä avustuksella tekemään ottelun voittomaaliksi jääneen 3-2 maalin.

Ensimmäinen, ensimmäinen, ensimmäinen ja Paavo Tyni

Muutama litra on Vanajassa ehtinyt vettä virrata siitä, kun HPK viimeksi on valkoisessa paidassa pelannut. Tänään oli sen aika ja ottelun alku olikin Kerhon heiniä. Johtoonkin Kerho karkasi heti erän alussa. Uransa ensimmäistä ottelua ja ensimmäistä vaihtoa pääsi pelaamaan Paavo Tyni minuutin pelin jälkeen hyökkäyspään aloitukseen. Tommi Tikka kauhoi kiekon aloituksesta viivaan, Tyni teki uransa ensimmäisellä laukauksella ensimmäisen Liigamaalinsa. Digitaalit pysähtyi aikaan 1.09.

Alun kova vauhti jatkui päästä päähän ja viiden minuutin jälkeen kotijoukkueen Miska Siikonen sai iskettyä riparikiekosta pelin tasoihin. Maalin jälkeen kiekollinen ote siirtyi JYP:lle, kerholaisittain isoimmat kauhun hetket koettiin kymmenen ja viidentoista minuutin välillä. Kerho ei päässyt omista pois paitsi heittämällä pitkää kotijoukkueen päätyyn, takaiskuilta kuitenkin selvittiin eikä jäähyjäkään nähty koko erässä.

Erän loppuhetkillä sai Tikka vielä JYPin maalin takana karvattua kiekon, syötti Janne Taville loistotontin, mutta Laurikainen sai pidettyä lukemat yhdessä yhdessä. Näillä lukemilla lähdettiin myös erätauolle. Ensimmäisessä erässä Joona Voutilainen ehti kiekon tielle 11 kertaa ja Eetu Laurikainen JYP-maalilla 10 kertaa.

Tasainen teema jatkuu

JYP tuli rytinällä toiseen erään, 53 sekunnin pelin jälkeen tinttasi Mikko Kalteva kiekon toistamiseen Voutilaisen selän taakse ja kotijoukkueen 2-1 johtoon.

Ottelun avausjäähy näki päivänvalon ajassa 24.29 kun JYPin Anton Stråka otti kiinnipitämisestä kaksi minuuttia. Ylivoimaa tuli pyörittämään Niclas Luceniuksen viisikko ja laukauksiakin lähti maalia kohti mutta maaliin asti ei kiekko päätynyt. Toiselle minuutille tuli vuoroon Cody Kunykin ylivoimakenttä ja pyöritys jatkui. Kunykin ja Valtteri Puustisen kautta kiekko pelattiin viivaan Elmeri Eroselle joka antoi lämärin viuhua, 2-2.

Molempien tehtyä yhden maalin peli aaltoili tasaisesti päästä päähän, Kerho lievästi piti kiekkoa enemmän hallussa mutta JYP pääsi laukomaan paremmin sektoripaikoilta. Kerholla oli erän puolen välin jälkeen kaksi hyvää paikkaa siirtyä johtoon. Petteri Nikkilä luonnollisesti, pystysyötöllä, päästi Henri Kannisen puolittaiseen läpiajoon jonka laukaus kimposi Laurikaisesta päätyverkkoihin. Toisessa tilanteessa Lucenius, Tavi ja Niklas Friman pelasi kiekon Jere Innalalle takatolpalle, Innala oli kuitenkin huonossa asennossa eikä Laurikaisella ollut ongelmia ehtiä kiekon tielle.

Erätauolle lähdettiin jälleen tasatilanteessa, toisessa erässä Voutilaiselle kuusi, ja Laurikaiselle 10 torjuntaa.

JYP jatkoi maali per erä tahdilla

Kolmannessakin erässä oli heti alussa tapahtumaa, JYPin Anttoni Honka koukki itsensä boksiin ajassa 41.25. Pennanen vaihtoi ylivoimien järjestystä, aloitukseen Kunykin viisikko ja “pesukone päälle”. Ilman puhelua Pasilaan ei selvitty tänäänkään, Philippe Cornet ohjasi maalin edestä ja tilannehuoneesta kyseltiin kävikö kiekko maalissa? Ei käynyt.

Jäähyn jälkeen hienoinen ote Kerholla säilyi, varsinkin Lucenius oli pelipäällä järjestellen paikkoja muille. Paras paikka tuli Nikkilälle jonka laukaus suuntautui suoraan Laurikaisen patjoihin. 48.48 ajassa sai Tyni kakkosen kiinnipitämisestä ja JYP pääsi illan ensimmäiselle ylivoimalleen. Kerhon alivoima kesti ja jäähyn ainoa anti oli illan ainoa maalinedushässäkkä, jossa vähän kyseltiin kuulumisia puolin ja toisin. JYP onnistui tekemään ottelun voittomaalin ajassa 55.29. Nikkilä sai oman maalin edessä pomppivan kiekon puolittain haltuun ja epäonnekseen pyöräytti sen suoraan Julius Nättisen lapaan joka viimeisteli loppulukemat 3-2.

57.38 ajassa Pennanen käytti aikalisän ja otti Voutilaisen vaihtoon. Loppuajan Kerho pelasi kuudella viittä vastaan mutta JYP puolusti hyvin parhaimmat vetopaikat pois, eikä onneakaan lopussa ollut, joten pistepotti jäi kokonaisuudessaan Jyväskylään. Ottelussa Voutilaiselle kirjattiin yhteensä 25 torjuntaa ja virkaveli Laurikaiselle 29 torjuntaa.

Keskiviikkona jatketaan kauden kolmannella ottelulla kotona, vastaan saapuu SaiPa Lappeenrannasta, silloin avataan pistetili tämän kauden osalta!

Ennen keskiviikon HPK-SaiPa -ottelu julkaistaan viisi HPK Hall of Fame nimitystä.

Osta liput otteluun tästä!

 

13.09.2019 22:23

Jaa artikkeli: