JYP puolusti itselleen kaksi pistettä

 

HPK – JYP 2-3 JA (1-0, 0-0, 1-2)

JYP puolusti keskustan tiiviisti ja vei kaksi pistettä mukanaan jatkoajalle venyneessä ottelussa. Yli 4000 todistivat viihdyttävää peliä Rinkelinmäen lauantai-illassa!

HPK:n paluu Vaasasta venyi aamuyölle asti, mutta joukkue tuli otteluun erittäin hyvin valmistuneena.

Avausmaalista vastasi HPK ja Valtteri Puustinen ajassa 08:11. Niklas Friman laukoi kiekon viivasta ja lopulta kiekon kaivoi ruuhkan keskeltä itselleen Puustinen, joka laukoi kiekon varmasti maaliin.

JYP puolusti tyylilleen uskollisena keskustan vahvasti eikä HPK vahvasta pyörityksestä huolimatta saanut luotua niin montaa A-luokan maalipaikkaa kuin miltä silmämääräisesti katsottuna näytti.

Toisesa erässä JYP pääsi yhä paremmin peliin mukaan, mutta jälkimmäisen kympin aikana traktorin moottori kävi ylikierroksilla ja vierailijat sortuivat jäähyilyyn. HPK:lla oli loistava tilaisuus lisätä johtoaan, kun toisen erän päätöspuolikkaalla JYPille tuomittiin kaikkiaan kolme kahden minuutin rangaistusta, mutta kuten tällä kaudella on tullut tutuksi, niin ottelun naulaaminen ei onnistunut ja päätöserään siirryttiin kotijoukkueen johtaessa lukemin 1-0.

Traktori tulee rinnalle ja ohi

Kolmas erä sai kotijoukkueen osalta huonon alun, kun Robert Leinolle tuomittiin kaksiminuuttinen ajassa 41:30. Ylivoimalla JYP ei onnistunut peliä tasoittamaan, mutta välittömästi jäähyn loputtua ajassa 43:38 Anton Stråka toi vieraat tasoihin.

Nousujohteisesti ottelussa esiintynyt JYP siirtyi maalin myötä kuskin paikalle ja HPK oli ajoittain suurissa vaikeuksissa. Lisää kylmää vettä hämeenlinnalaisten niskaan kaatoi Ossi Ikonen, joka vei JYPin ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 51:06.

Yonkmanin auttoi Kerhon pisteille

HPK haki vimmatusti tasoitusta ja kiekko pyöri milloin maaliviivalla ja myös maalitolpat olivat JYP-vahti Joona Voutilaisen puolella. Näytti jo siltä, että kotijoukkue jää täysin ilman pisteitä, mutta Nolan Yonkmanin ottama hölmö kaksiminuuttinen ajassa 58:53 auttoi HPK:ta tulemaan tasoihin.

Jäähyn alkamisesti ehti kulua ainoastaan 19 sekuntia, kun Petteri Nikkilä laukoi viivasta ja kiekko meni JYPin maaliin lopulta Robert Leinon jalasta. Tilanne tarkastettiin videolta, mutta tilanteesta ei löydetty potkuliikettä ja tasoitusmaalin tekoajaksi merkittiin 59:12.

Jatkoajalla Ossi Louhivaara hyödynsi ensimmäisen maalipaikan ja ratkaisi ottelun JYPin eduksi ajassa 61:48.

Seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina, vastaan asettuu KooKoo!

Lippuostoksille!

23.02.2019 20:43

Jaa artikkeli: