JYP piti pisteet perjantaina Jypinkylässä

JYP-HPK 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

HPK tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja ensimmäinen huippupaikka nähtiinkin vierailijoiden toimesta. Liigadebyytin tehnyt ja läpi ottelun pirteästi esiintynyt Jaakko Kuusisto pelasi kiekon Otto Paajaselle, jonka laukaus kimposi puolustajan paikalta nousseelle Niklas Frimanille, mutta JYP-maalilla pelannut pelannut Juho Olkinuora torjui tämän yrityksen. Alun jälkeen JYP sai hallinnan ja siirtyi lopulta johtoon ajassa 11.09. Jani Tuppuraisen maalilla. Läpi ottelun kentällä vaikeuksissa ollut Mathias Porseland menetti kiekon hyökkäyssinisellä ja kotijoukkueella oli helppo työ tehdä avausmaali ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Heti avausmaalin jälkeen Janne Kolehmainen sai kaksiminuuttisen estämisestä, mutta tällä kertaa ylivoima ei ottanut toimiakseen ja tasoitusmaali jäi tekemättä.

Toiseen erään bussijaloilla

Toinen erä alkoi JYPin täydellisellä hallinnalla. Ajassa 23.03. Janne Lahti suoritti hyökkäyspäässä kahden minuutin arvoisen kampituksen, eikä kotijoukkue jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Ajassa 24.08. Jarkko Immonen vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Toista erää oli pelattu hieman yli kuusi minuuttia kun Olkinuoralle merkittiin erän ensimmäinen torjunta. Tämän laukauksen myötä Kerho sai buustin itseluottamukseen ja pelin hallinta siirtyi vierailijoille. Juho Keräsellä, Mikko Lehtosella sekä Ville Viitaluomalla oli paikkansa kaventaa eroa yhteen maaliin, mutta Olkinuora oli mies paikallaan. Erän puolivälin jälkeen Olkinuoran nolla kuitenkin meni lopulta rikki ajassa 32.36 Kerhon pelatessa ylivoimalla, kun Oula Palve tarjoili loistopassin Teemu Turuselle, joka ei erehtynyt.

Myös tasoitusta päästiin kokeilemaan pian kavennusmaalin jälkeen ylivoimalla, mutta tällä kertaa parhaat paikat sai JYP ja lopulta ylivoima loppui ennen aikojaan Jesper Lindgrenin ottaman jäähyn myötä. Kauaa ei tasavajaalla ehditty pelaamaan, kun Antti Suomela tarjoili lätyn maalille nousseelle Joonas Nättiselle, joka ohjasi kiekon vastuttamattomasti ohi HPK:n maalilla pelanneen Antti Karjalaisen.

Takaa-ajo päättyy kyseenalaiseen jäähyyn

Kolmannessa erässä HPK teki sen mitä pystyi ja kavennusta päästiin koittamaan kahdesti myös ylivoimalla. Tulosta ei kuitenkaan tullut ja alkuvauhdit loppukirin hyytymiselle nähtiin ajassa 55.19, kun Jani Tuppurainen suoritti komean loikan, jonka myötä Joonas Lehtivuori joutui kaksiminuuttiselle.

HPK haki ottelun lopussa vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta kesken pyörityksen kiekko alkoi polttelemaan Porselandin lavassa ja Antti Suomela karkasi läpiajoon ja ottelu oli sitä myöten taputeltu.

HPK pelaa ennen joulua vielä Mikkelissä Jukureiden vieraana. Kerhon matka vie Tapaninpäivänä Spengler Cup -kutsuturnaukseen.

 

15.12.2017 21:35

Jaa artikkeli: