JYP parempi jatkoajalla

HPK-JYP 1-2 ja. (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

Viimeisessä ottelussa ennen joulua Hämeenlinnassa kohtasivat kaksi eniten jatkoajalle otteluita Liigassa venyttänyttä joukkuetta. Ottelusta muodostui tapahtumarikas mutta vähämaalinen, mikä ratkesi lopulta kuinkas muutenkaan kuin jatkoajalla.

Ottelun kulku

HPK oli vieraitaan terävämpi erien aluissa. Siinä missä HPK hallitsi erien alkupuoliskoa, oli JYP niskan päällä erien lopuissa. Vielä avauserässä kummankaan joukkueen vahvat vaiheet eivät tuoneet muutoksia tulostaululle. Molemmat joukkueet pääsivät pyörittämään erän aikana kertaalleen ylivoimaa mutta molempien joukkueiden illan parhaat pelaajat, maalivahdit, pitivät lukemat nollissa.

20161220, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,  HPK:N JONI TUULOLA (36). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption *** *** Local Caption ***

Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtua. Erää oli pelattu ainoastaan 17 sekuntia, kun HPK siirtyi johtoon. Maajoukkueessa viikonvaihteessa pelannut Sakari Manninen sai mainion paikan maalin edustalla, minkä JYP-vahti Juho Olkinuora vielä torjui. Kiekko ajautui Mathias Porselandille, jonka lämärin ohjasi maaliin Teemu Turunen.

Turusen maalin jälkeen HPK oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon mutta Joni Tuulolan avopaikan Olkinuora pystyi torjumaan ja Mannisen yritykseen JYP-puolustus ehti viimehetkellä hätiin.

Erän puolivälin jälkeen hallinta siirtyi jälleen vieraille, joiden paras paikka avautui 2-1 -ylivoimahyökkäyksen jälkeen Juha-Pekka Hytöselle. Hytösellä näytti olevan jo täysin varma maalipaikka edessään mutta Antti Karjalaisen täysin käsittämätön mailapelastus piti HPK:n johdossa. Erän lopulla JYP pääsi yrittämään tasoitusta kahdesti ylivoimalla mutta maalia se ei saanut aikaan.

Kolmannen erän alkuun äskettäin 2+1 vuotisen sopimuksen HPK:n kanssa tehnyt Jere Innala väläytteli taitojaan ja piti vieraiden puolustajia pujottelukeppeinään. Innalan yritys harhautusten jälkeen kilahti kuitenkin ylärimaan.

20161220, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,   HPK:N TEEMU TURUNEN (80) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption *** *** Local Caption ***

Erän puolivälissä Jaakko Turtiaisen ottama jäähy kostautui lopulta, kun Ossi Louhivaara sai nostettua Karjalaisen torjuman kiekon ylivoimalla HPK:n maaliin.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla molemmat joukkueet hakivat vielä aktiivisesti voittomaalia varsinaisella peliajalle mutta tolppaa lähemmäksi ei HPK maalia päässyt ja kun Karjalainen otti jälleen hienon tuupparitorjunnan oli edessä jatkoaika.

Ottelun ratkaisu jatkoajalla

HPK pyöritti pariinkin otteeseen pitkää hyökkäystä JYPin alueella mutta vieraat pystyivät pitämään HPK:n varsinaiset maalipaikat vähissä. Lopulta JYP onnistui karvaamaan kiekon kesken HPK:n hyökkäyksen ja porhaltamaan ylivoimahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätteeksi Louhivaara viimeiseteli illan toisen osumansa ja kaksi pistettä JYPin matkaan.

Rivit harvenevat

HPK sai tiistai-illan peliin mukaan loukkaantumisista toipuneet Janne Lahden ja Juha Koiviston. Ottelun edetessä nähtiin kuitenkin jälleen kerran parikin ikävää tilannetta, joissa miehiä jouduttiin jälleen paikkailemaan.

Toisessa erässä Juho Keränen jysäytti sinänsä rajun ja näyttävän taklauksen JYPin Janne Kolehmaiseen mutta harmikseen satutti taklauksessa itseään, eikä pystynyt pelaamaan enää loppupelin aikana.

Kolmannessa erässä nähtiinkin sitten koko illan ikävin tilanne, kun HPK:n Lahden ja Mannisen luistelulinjat kohtasivat, eivätkä miehet nähneet lainkaan toisiaan. Tilanne näytti erittäin pahalta molempien miesten maatessa pitkään jäässä. Sekä Lahti, että Manninen luistelivat kuitenkin lopulta omin voimin vaihtoaitioon tuskaisen näköisinä. Kaksikosta Manninen palasi nopeasti tositoimiin ja myös Lahti seurasi jatkoajan penkin päästä.

20161220, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,   HPK:N SAKARI MANNINEN (65)JA JANNE LAHTI (47)  TÖRMÄSIVÄT KAUKALON KESKIALUEELLA TOISIINSA. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

– Iskuvammoja kaikilla, kuuluu lajiin mutta vammojen vakavuudesta ei ole tietoa tässä vaiheessa, kertoi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kolmikon tilanteesta.

Sanottua:

– JYP:lle ansaittu voitto, ei siinä kahta sanaa. Oli tänään meiltä pitkään aikaan huonoimpia pelejä puolustussuuntaan. Liikaa annettiin huippupaikkoja JYP:lle maalinedestä, ei voi missään nimessä olla tyytyväinen. Siitä, että selvittiin jatkoajalle saadaan kyllä meidän maalivahtia kiittää, Pennanen päätti.

Tilastot ja otteluvideo Liigan sivuilta

Seuraava ottelu

Illan ottelu oli siis viimeinen ennen joulua. Mistään varsinaisesta joulutauosta ei kuitenkaan ole kyse, sillä HPK palaa tositoimiin jo Tapaninpäivänä, jolloin Hämeenlinnaan saapuu Ilves. Kyseessä on perhepeli, joten vielä ehtii lunastamaan liput pukinkonttiin koko perheelle!