JYP otti lisäpisteen jatkoajalla lukemin 2-1

2-1 ja. (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Jyväskylässä nähtiin perjantai-illassa tarkan puolustuspelaamisen malliottelu. Lopulta JYP vei voiton nimiinsä jatkoajalla lukemin 2-1 Julius Nättisen maalilla. Kerhosta tolppien väliin osui Filip Krivosik. Varsinaisen peliajan molemmat maalit nähtiin lähes perä perään toisessa erässä. JYP meni ensin johtoon 27.01 Julius Nättisen maalilla ja Krivosik tasoitti tarkalla yläkulmaan uponneella ranteellaan ottelun ajassa 28.42. Jatkoajalla Tommi Tikan maila sotkeentui JYP-pelaajan luistimiin ja JYP ratkaisi ottelun ylivoimalla. Huomenna jatketaan heti klo 17.00 Pelicansia vastaan kotona perhepelillä, jokaisen äänijänteitä tarvitaan, joten Tervetuloa hallille koko perheen voimin!

Nopea avauserä Jyväskylässä

Ensimmäiseen erään ei saatu tilastomerkintöjä maalien, eikä jäähyjenkään muodossa. JYP oli alussa paremmalla jalalla liikkeellä ja tuli pari kertaa vaarallisesti kohti Reijolan vartioimaa maalia. Kerholle sattui alussa pari merkkausvirhettä ja näistä JYP sai ylivoimahyökkäyksen, tulosta kuitenkaan muuttamatta. Erän edetessä nosti Kerho karvaustaan ja JYP alkoi olla helisemässä omassa päässä kiekollisena.

Kuuden peliminuutin jälkeen oli JYPillä erän paras maalipaikka, mutta Reijola esitti tähän väliin game saverinsa ja piti maalinsa puhtaana. Tämän jälkeen ei kotijoukkue juurikaan päässyt Reijolaa enää hyviltä paikoilta hätyyttelemään. Toisessa päässä ei ehkä niitä kuuluisia tuhannen taalan paikkoja ollut, mutta viiden sadan paikkoja muutamakin. Kertaalleen nosti Cornet maalille noustuaan kiekon Markus Ruusun patjan yli tyhjän maalin eteen mutta kiekkoon ehti ensimmäisenä JYPin puolustus.

Ruusu kirjautti erässä kahdeksan torjuntaa ja Reijola kuusi, joten niidden suhteen mentiin suht tasoissa. Kerho kuitenkin oli keikollisesti hivenen edellä kovan karvaustyönsä ansiosta ja sai sitä kautta painettua peliä enemmän kotijoukkueen päätyyn.

Tilastomiehet töihin

Toisessa erässä pölisi jo verkotkin, sekä kolisi jäähyboksien ovet. Erän ensimmäinen paikka oli Tommi Tikalla. Santeri Lukka heitti lätyn JYPin pakin taakse ja Tikka ohjasi lähes ilmasta kohti maalia mutta Ruusun patja oli edessä. 23.26 ajassa otti JYPin Mikko Kalteva kakkosen kampituksesta. Jäähyä edelsi Kunykin ja Cornetin pienehkö pyöritys, jonka Kalteva katkaisi lopulta jäähyn arvoisesti.

Ylivoima oli alkuun lievästi sanoen tuskainen, kiekkoa ei saatu oikein millään rauhoitettua JYPin päätyyn vaan kotijoukkue purki jokaisen tilanteen. Vasta viimeisellä ylivoimasekunnilla sai Nenonen laukauksen kohti Ruusua, mutta tilanne säilyi muuttumattomana. Seuraavat jäähyt tuli ajassa 26.02, Tikka laukoi kiekon Ruusun varusteisiin ja ajoi maalille omalla tyylillään katsomaan josko sieltä irtonami putoaisi. Julius Honka otti Tikan vastaan ja pienet nahinat toi molemmille kaksi minuuttia väkiavaltaisuudesta.

Neljällä neljää vastaan pelatessa iski JYP ja joukkueen kultakypärä Julius Nättinen, ajassa 27.01. JYP tuli kolmella kahta vastaan, Vainio toi kiekon ylös ja syötti Kalapudakselle, joka näki Nättisen vapaana ja lukemat oli kotijoukkueelle 1-0.

Kauaa ei ehtinyt JYP johtomaaliaan juhlia. Bordsonin kenttä karvasi jälleen korkealta aiheuttaen kotijoukkueen puolustukselle ongelmia. Lopulta kiekko tuli Laatikaisen kautta Krivosikille, jolla oli tilaa ja aikaa. Tarkka ranne takayläkulmaan ja lukemat tasan 1-1. Jälkimmäisellä kympillä JYP pääsi vielä kahdesti ylivoimalle. Ajassa 31.29 piti Bordson vastustajan mailasta kiinni ja 36.27 lähti Lahtela boksiin kiinnipitämisestä. Näillä ylivoimilla JYP piti kiekkoa Kerhon päädyssä pidempiä jaksoja mutta puolustus ja Reijola selvitti tilanteet. Jälkimmäisen jäähyn lopussa Cornet karvasi kiekon itselleen JYPin maalin takana ja vippasi sen Kunykille maalin eteen. Cody ei ihan saanut syöttöä kunnolla haltuun ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa. Toisessa erässä Ruusu torjui kahdeksan, ja Reijola kolme kertaa.

Tempo alas ja virheet minimiin

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet vältti virheitä ja odotti sitä toiselta. Tästä seuraa normaalisti se, että tempo laskee ja näin kävi tälläkin kertaa. Jännitystä se ei toki laskenut tippaakaan, molemmat tiesi mistä pisteistä pelataan. Todellisilla maalipaikoilla ei erässä juhlittu.

Maaleja ei kolmas erä tuonut vaikka molemmille tarjottiin kertaalleen ylivoimaakin. JYPistä kävi jäähyllä Jarkko Immonen ja Kerholta Santeri Lukka, molempien alivoima hoiteli tonttinsa ja lopulta ratkaisua haettiin jatkoajalta asti.

Jatkoajalla epäonnensoturina oli Tommi Tikka. Tikan maila jäi JYP-pelaajan luistimen alle eikä tuomari voinut muuta kuin viheltää kampituksesta kakkosen (60.22).  JYP pyöritti ylivoimaansa neljällä kolmea vastaan 26 sekuntia kunnes Julius Nättinen ratkaisi lisäpisteen kotijoukkueelle p-pisteen kaarelta.

Huomenna urakka jatkuu kotiottelulla. Kyseessä on perhepeli ja vastaan luistelee Lahden Pelicans. Kiekko jäähän klo 17, ovet auki tuntia aikaisemmin. Tervetuloa!

28.02.2020 21:06