JYP nöyrtyi päätöserässä, Kerho finaaliin Tampere Cupissa

32.46 Steve Moses 1-1

53.46 Antti Pihlström 2-2 (Michael Joly, Matti Järvinen)

57.26 Oliver Kiljunen 3-2 (Artturi Toivola, Julius Reini)

58.34 Ossi Ikonen 4-2 (Arttu Pelli, Pihlström)

Kerho käynnisti tämän kevään harjoitusottelunsa Tampere Cupissa JYPiä vastaan. Kerholta puuttui ottelusta Eetu Liukas ja Petteri Nurmi, heidän edustaessa Suomen U20-maajoukkuetta samaan aikaan Edmontonissa, Kanadassa. Michael Jolyn taidot nähtiin jo viime kaudella, nyt monen mielenkiinto varmasti kohdistui nimelliseen kakkosketjuun, jossa sentterin tontilla pelasi Mathias Trettenes ja laidalla Steve Moses. Unohtamatta kauden 2022-23 kapteenia, Juuso Hietasta puolustuksessa. Tolppien välissä oli viime kauden joukkuekaverit, Kerhon maalissa Daniel Lebedeff ja JYPin maalissa Eetu Laurikainen.

Kuten olettaa saattoi, oli molemmilla vähän hakemista pelituntuman kanssa ottelun alussa. Avauserä olikin molemmilla vähän enemmän hakemista eikä avausmaalia nähty ennen toista erää, molempien saadessa kuitenkin kokeilla kertaalleen ylivoimaansa avauserässä. JYP meni ottelussa johtoon ajassa 25.33 Patrik Siikasen nostaessa kiekon maaliin Lebedeffin etukulmasta. Kerho kuitenkin tuli tasoihin samassa erässä Steve Moseksen iskiessä tasoituksen ajassa 32.46 tarkalla rannelaukauksellaan. Kolmannessa erässä iski JYP heti erän alkuun Juuso Puustisen toimesta lukemiksi 1-2. Seuraavat kymmenisen minuuttia mentiin tasatahtiin kunnes iski HPK. Pihlström toi Kerhon tasoihin ajassa 53.46. Voittomaalin ohjasi Oliver Kiljunen ajassa 57.26 ja loppunumerot naulasi tyhjään häkkiin Ossi Ikonen ajassa 58.34. Näillä lukemilla Kerho taisteli itsensä harjoituskauden avausvoittoon ja Tampere Cupin finaaliin, joka alkaa huomenna klo 17.00.

Maaliton avauserä

Ottelun avausminuutit miekkailua ja pelituntuman hakemista. Avausjäähy merkattiin Kerholle, Ossi Ikosen ottaessa kiinnipitämisestä kakkosen ajassa 3.41. Tällä ylivoimalla oli vielä jyväskyläläisten askelmerkit sen verran sekaisin, ettei Kerholla ollut minkäänlaista hätää selvittää kauden ensimmäistä alivoimaansa. Ja kun jäähy oli kärsitty, alkoi hiljalleen ote siirtyä oranssipaitojen komentoon.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka siunaantui Oliver Kiljuselle noin seitsemän pelatun peliminuutin jälkeen Artturi Toivolan pelatessa maalin takaa loistopaikan maalin kulmalle. Vielä oli Kiljusen ruuti märkää ja lukemat säilyi muuttumattomana. Seuraavissa tilanteissa otti roolia Kerhon vahvistukset Pohjois-Amerikasta. Ensin kynäili Michael Joly itsensä maalipaikkaan ja seuraavaksi polki itselleen vetopaikan Steve Moses, kilauttaen kiekon Laurikaisen tolppaan. Tässä vaiheessa oli avauserää puolet pelattuna ja hämäläisittäin meno näytti hyvältä.

Ensimmäisen kympin jälkeen pääsi JYP takaisin peliin mukaan ja peli tasoittui. Kerho pääsi kokeilemaan oman ylivoimansa tehokkuutta erän viimeisillä minuuteilla, Severi Lahtisen ottaessa kakkosen korkeasta mailasta ajassa 18.09. Jarno Pikkarainen pisti heti kaikki tykit askiin ja avausmaalia haettiin Jolyn ja Moseksen johdolla mutta Laurikainen JYPin maalilla hoiteli tilanteet viime kaudelta totutulla varmuudella. Paras maalipaikka tulikin JYPille, Robert Rooban katkaistessa syötön ja karaten maalipaikkaan mutta Rooban ranne sujahti karkeasti yli Daniel Lebedeffin maalin. Ylivoimaa jäi toiseen erään 11 sekuntia ja tämän harjoituskauden avauserä pelattiin maalittomana. Torjuntatilastoja ei ikävä kyllä saatu ylös avauserän osalta.

Moses osuu kerholaisista ensimmäisenä

JYP tuli toiseen erään vahvemmalla jalalla. Kerhon ylivoiman jälkeen otti hurrikaanipaidat otetta itselleen vyöryessään kohti Lebedeffin luukkua. Erän toiselle minuutilla oli Rasmus Heljanko ja Aaro Vidgren pahanteossa, mutta Lebedeff ei ollut yllätettävissä.

Ottelun avausmaalin iski JYP. Patrik Siikanen nousi oikeasta laidasta Lebedeffin maalille ja pienestä kulmasta sai nostettua kiekon reppuun ohi Kerho-veskarin. Syöttöpisteet merkattiin Aleksi Maliselle ja Rasmus Heljankolle. Ottelua oli pelattu tässä vaiheessa 25.33.

Ottelun ohittaessa puolivälin järjesti Mathias Trettenes ja Steve Moses hässäkän Laurikaisen maalille mutta JYP säilytti edelleen johtonsa. Parempaa oli kuitenkin tulossa. Ajassa 32.46 raikasi Nokia Arenan ämyreissä “Taas hassuttelee vastustajaa HPK!” Steve Moses sai kiekon itselleen hyökkäysviivassa pienehkön pyörityksen jälkeen, Moses otti napakat pari potkua kiertäen pari jyväskyläläistä kohti maalia ja lukemat oli 1-1! Syöttäjiä maaliin ei merkattu. Kerhon tasoituksen jälkeen JYP joutui vähän rikkomaan ja ajassa 33.49 lähti istunnolle JYPin maalintekijä Patrik Siikanen huitomisesta.

Tässä oli Kerhon paikka karata heti johtoon ylivoimalla mutta piippuun jäi ja ylivoima kuivui kasaan. Erän viimeiselle vitoselle lähdettiin tasalukemista 1-1. Ihan maagista kiekonkäsittelyä ei nähty toisessakaan erässä, Kerholla tosin oli paikka viimeisillä sekunneilla mennä johtoon kun kiekko pomppasi Laurikaisen maalin eteen unohtuneelle Oliver Kiljuselle. Kiljusen laukaus jäi kuitenkin Laurikaisen varusteisiin ja erätauolle poistuttiin tasalukemista 1-1.

Kerho etenee finaaliin Tampere Cupissa

Päätöserä lähti hämeenlinnalaisittain mollivoittoisesti liikkeelle. Ensin kiekon pudottua jäähän karvasi Joly kiekon itselleen ja oli päästä maalipaikkaan mutta kiekko karkasi viime metreillä. Vastahyökkäyksestä iski JYP ja Juuso Puustinen, tilanne 1-2. Syöttöpisteille Puustisen maaliin Geoff Platt ja Ville Ottavainen. Eikä ihan päästy maalista vielä selviämään kun Juuso Hietaselle puhallettiin kakkonen koukkaamisesta ja lisää ongelmia oli luvassa.

JYP piti kiekkoa hyvin ylivoimallaan ja loi vaarantunnetta Kerhon maalille. Mutta eipä jättänyt Kerhon puolustus kysymysmerkkejä ilmaan ja tämänkin alivoima saatiin hoidettua ilman takaiskua. Hietasen jäähyn jälkeen tilanne jälleen tasoittui ja Kerho haki tasoitusta, JYP pelin tappoa. Tosin maalipaikat ei ihan niin timanttisia olleet kuin esimerkiksi maaliskuun pudotuspeleissä vaikka molemmilla omat paikkansa olikin. Kiekko vaan ei pysynyt kummallakaan lavassa ihan sillä prosentilla kuin loppukaudesta.

Viimeisen kympin käynnistyessä saatiin maalihanat vielä auki kerholaisittain ja JYP jäi jalkoihin. Ajassa 53.46 tinttasi tasoituksen loistavan kuvion jälkeen Antti Pihlström, syöttöpisteet merkattiin Michael Jolylle ja Matti Järviselle. Eikä jättänyt HPK tilannetta roikkumaan vaan lisää kaasua painettiin! Ajassa 57.26 sai Oliver Kiljunen palkintonsa hyvästä ottelusta iskien voittomaalin Artturi Toivolan ja Julius Reinin syötöistä. Ja kun mikään ei riitä, iski Kerho vielä kertaalleen! Eetu Laurikaisen luisteltua pois maaliltaan painoi ottelun loppulukemat HPK:n TikTok-tähti Ossi Ikonen tyhjään rysään 4-2:een. Syttöpisteet tähän maaliin Arttu Pellille ja Antti Pihlströmille.

4-2 voitolla raivasi HPK tiensä huomiseen finaaliin, vastustaja selviää Ilveksen ja Tapparan välisessä illan ottelussa. Huominen Tampere Cupin finaalin alkaa klo 17.00!

12.08.2022 20:15