JYP murskasi Kerhon – 7-3 pannuun Jyväskylässä

7-3 (3-2, 1-1, 3-0)

Molemmilla yksi peli välissä siitä, kun viimeksi pelattiin Jyväskylässä JYPin vieraana (HPK voitti 2-5). Kerho otti lauantaina Kärppien päänahan lukemin 4-0 Hämeenlinnassa ja JYP kävi häviämässä Mikkelissä Jukureille samaisena päivänä 4-2. Tänään pelattu ottelu oli kauden neljäs, ja samalla viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. Viime viikon voiton lisäksi, Kerho voitti marraskuussa Hämeenlinnassa voittolaukauksilla 2-1 ja helmikuussa varsinaisella peliajalla 3-2. Molemmilla oli otteluun lähdettäessä panoksiakin kohtalaisesti. Kerhon tähtäimessä on kymmenettä sijaa miehittävä Sport seitsemän pisteen päässä, JYPin tarkoitus on raapia pisteitä, jotta voisi nousta pois jumbosijalta.

Vaan ei riittänyt tänään. Kerho kävi avauserässä 1-2 johdossa, mutta loppupeliä hallitsi kotijoukkue. Loppulukemat olivat, ehkä jopa liiankin rumat 7-3, eikä Kerhosta ollut tänään JYPin kaatajaksi. Kerhon maalintekijöinä kunnostautuivat tänään Ossi Ikonen ja Petri Kontiola avauserässä, toisessa erässä osui Elmeri Eronen.

Avauserässä maalikarkelot

Ei ehtinyt peliä kulua kahta minuuttia kun ensimmäinen maali näki päivänvalon. Kerholaisittain, ikävä kyllä maali helähti väärään päähän. JYPin Patrik Siikanen kiersi maalin kiekollisena ja koitti yllättää Eetu Laurikaisen vanhanaikaisella. Laurikainen oli hereillä ja torjui tilanteen mailallaan, mutta irtokarkkiin ehti huitaisemaan ensimmäisenä Samuel Valkeejärvi ja JYP siirtyi 1-0 johtoon.

Kerhon ylivoima sai mahdollisuuden tasoittaa ajassa 3.20, kun tänään 500. ottelunsa pelannut Jarkko Immonen koukki itsensä jäähyaitioon. Kerho sai ylivoiman alkuun painetta JYPin päätyyn, mutta sitä toivottua tasoitusta ei nähty. Ylivoiman jälkeen ote siirtyi kuitenkin Kerholle myös viidellä viittä vastaan vahvasti. Kahdeksan minuutin kohdalla pääsi Harri Kainulainen läpiajoon mutta Harrin ranne paukkui maalin yli plekseihin. Erän puolessa välissä halusivat tuomarit tarkastaa videolta, laukoiko Petri Kontiola oikeasti maalia kohti vaikka olisi voinut syöttääkin, ja kyllähän se laukoi mutta ei maaliin asti.

Kerhon avausmaali nähtiin ajassa 12.32. Jere Innala pelasi kiekon aloituksen jälkeen viivaan Santeri Lukalle, joka laukoi tulisesti kohti maalia ja pakkipari Ossi Ikonen sai ohjattua tasoituksen sisään! Reilu minuutti tästä ja Arto Laatikaiselle sattuio harvinainen virhe puolustuspäässä, tästä kiekonmenetyksestä pääsi Mikko Salmio laukomaan, mutta Eetu Laurikainen ei ollut yllätettävissä. Hetkeä myöhemmin oli kyseinen Salmio kiekollisena JYPin puolustuspäässä, antoi harhasyötön Petri Kontiolalle joka kiitti ja iski Kerhon 1-2 johtoon!

Viimeisellä vitosella alkoi sitten tulla lunta tupaan taas oranssiin leiriin. Ajassa 16.29 kauhoi maalin edestä Samuel Valkeejärvi illan toisella osumallaan JYPin tasoihin. Ja 17.57 sai Otto Latvala kampituksesta jäähyn lisäten Kerhon ongelmia. Vielä ehti viides maali tulla avauserään ajassa 19.56. JYPin juhlakalu Jarkko Immonen suti 3-2 maalin Laurikaisen torjunnan jälkeen sisään ja JYP lähti erätauolle johtoasemassa. Laurikaiselle merkattiin erässä 11 torjuntaa ja toisessa päässä Niko Parkkinen torjui 10 laukausta.

Koneet ei hyydy

Ei alkanut hidastella joukkueet toisessakaan erässä, avausminuutilla karkasi JYPin Robert Rooba ja Jerry Turkulainen kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen, joka päättyi Turkulaisen laukaukseen ja Laurikaisen “hasekmaiseen” patjatorjuntaan. Tämän jälkeen painoi Kerho pidempää hyökkäystä taas Parkkisen päädyssä, saaden koko JYPin viisikon kuutamolle. Lopulta paikka pelattiin Kerhon toimesta huippuvireiselle Markus Nenoselle maalin kulmalle, jolla oli tyhjä maali edessä mutta Nessun mielestä kiekko oli vähän pölyinen ja halusi ensin sen putsata. Siivousoperaation jälkeen olikin JYPin puolustus ehtinyt hätiin ja Nessun aika loppui kesken.

23.09 painui sitten päät kasaan Kerhon päädyssä. Robert Rooba vei JYPin jo 4-2 johtoon, eikä Kerhon urakka pisteille ainakaan helpottunut. Ja lisää oli tulossa, ajassa 25.20 lähti Miska Ronkainen huitomisesta boksiin ja kotijoukkueella oli mahdollisuus ylivoimalla katkaista Kerhon selkäranka. Alivoimalla ei Kerho joutunut ihan suurtekoihin, ainoan kerran syke nousi normaalia enemmän ihan jäähyn loppusekunneilla kun Jani Tuppurainen sai kovan syötön maalin kulmalle avopaikkaan. Mutta ei riittänyt Tuppuraisella kädet, vaan veto nousi karkeasti yli Laurikaisen maalin ja Kerho säilyi ilman takaiskua.

Kerhokin onnistui maalinteossa toisessa erässä, 32.34 pysähtyi digitaalit kavennusmaalin vuoksi. Juuso Ikonen kahvitteli jyväskyläläispuolustusta oikein kunnolla ja Elmeri Erosen oli lopulta helppo työ naulata peli 4-3 tilanteeseen. Toinen syöttöpiste maaliin Valtteri Puustiselle. Maalista Kerho sai lisää virtaa peliin, reilu minuutti maalista ja Puustinen pelasi Eroselle maalin takatolpalle huipputontin. Niko Parkkinen oli kuitenkin patjoineen edessä ja vastahyökkäyksestä karkasi Jani Tuppurainen läpi. Tuppurainen ei kuitenkaan maalikehikkoihin osunut ja tilanne säilyi ennallaan.

Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty ja erätauolla mentiin uudestaan JYPin johtaessa maalilla. Toisessa erässä Niko Parkkinen torjui kahdeksan laukausta ja Eetu Laurikainen seitsemän kohti tullutta vetoa.

Tuppurainen upottaa Pallokerhon

Erän alussa oli Kerholla paikka vielä tulla mukaan peliin kun Markus Nenonen pääsi yksin läpi neljän peliminuutin jälkeen. Niko Parkkinen kuitenkin sai tilanteen torjuttua ja tästä eteenpäin, oli viimeisessä erässä Kerhon maalipaikat nähty.

46.20 oli pelattu kun Jani Tuppurainen sivalsi lukemat viiteen kolmeen Jarkko Immosen kaapiessa aloituksen suoraan Tuppuraiselle vetopaikkaan. Erän puolivälin jälkeen, 51.50 annettiin Kerholle vielä pieni oljenkorsi Robert Rooban lähtiessä istunnolle estämisestä. Kerhon ylivoima haki sitkeästi Puustiselle maalipaikkaa, mutta ei ollut tähdet suotuisat tänään Valtterille ja kavennus oli vain märkä uni. Tästä erikoistilanteesta nähtiin kuitenkin maali, mutta kerholaisittain surkealla tavalla, Jani Tuppurainen siirsi JYPin 6-3 johtoon alivoimalla ajassa 53.05, ja viimeistään nyt katkesi vahvimmatkin selkärangat HPK-päädyssä.

Eikä riittänyt JYPille sekään vielä. Roni Allen viimeisteli loppulukemat 7-3 Tuppuraisen syötöstä, ajassa 55.43. Hetki tästä maalista ja Tommi Tikka kampitti itsensä jäähylle, antaen JYPille vielä yhden mahdollisuuden ylivoimalla lisäosumaan. Jerry Turkulainen kilisytteli pelkästään yläputkea Laurikaisen selän takana ja näin ottelun loppulukemat olivat 7-3.

Lukemat sinällään olivat rumat, mutta olisi peli voinut päättyä toiseenkin suuntaan. Nyt kävi näin ja kun samaan aikaan Sport haki Raumalta täyden pistepotin, on Kerhon tie pudotuspeleihin loppupeleissä astetta kivikkoisempi. Kuitenkin, karanteeneista ja peruutuksista huolimatta, seuraavan kerran Kerho on askissa lauantaina ja vastaan kotikaukalossa asettuu juurikin Vaasan Sport. Siitä kolme pistettä ja taas katsellaan tilannetta uudestaan!

16.03.2021 21:15